Jump to content

1sahte Avira Antivir'e Dikkat !


casus2716

Recommended Posts

Bugün Antivir'in sitesine girdiğimde Latest Threats (son zararlılar) bölümünde HTML/Fake.Avira adında bir zararlı gözüme çarptı. Zararlıyla ilgili daha detaylı bilgi, zararlının ekran görüntüleri ve zararlıdan nasıl korunacağınız hakkında bilgi için buyrun içeri...

Zararlının Avira Antivir sitesindeki künye sayfası şu. Zararlının adı HTML/Fake.Avira, zararlı 27/09/2007 tarihinde bulunmuş, güvenlik riski düşükmüş ve Avira Antivir, bu zararlıyı 7.00.00.24 sürüm numaralı virüs veritabanından itibaren tanımaya başlamış.

Bana bayağı ilginç geldiği için burada incelediğim zararlının bir sitesi var (bu site güvenlik açısından künye sayfasında belirtilmemiş). Gayet gerçekçi görünen bu site, Avira Antivir'i ücretsiz indirebileceğinizi söylüyor. Bu bağlantıdan Avira Antivir'i bilgisayarınıza yüklerseniz zararlı bulaşıyor. Bahsettiğim sitenin Avira yetkilileri tarafından alınan ekran görüntüsü ise şu:

Bu zararlıdan korunmak için ise yapmanız gereken, bu tip sahte Avira Antivir indirebileceğinizi söyleyen sitelere girmemek, bu tip sitelerden Avira Antivir'i kesinlikle indirmemek ve çalıştırmamak, bilgisayarınızda güncel güvenlik yazılımları bulundurmak.

Avira Antivir'i de güvenli olarak sadece www.avira.com ve www.free-av.com adreslerinden indirebileceğinizi unutmayın.

NOT: Zararlı hakkında bilgiler ve sayfadaki ekran görüntüsü http://www.avira.com/en/threats/section/details/id_vir/4086/html_fake_avira.html sayfasındaki Andrei Gherman tarafından hazırlanmış içerikten alıntıdır. Çeviri ve diğer bilgiler benim tarafımdan hazırlanmıştır. Başka bir sitede yayımlanırken yukarıdaki adresin ve temmuzlbr.org'un kaynak belirtilmesi zorunuldur.

linkinden alıntıdır:

http://www.temmuzlbr.org/default.asp?Display=106[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...