Jump to content

İnternetten Mp3 İndirenler Göz Altına Alındı...


Meftun

Recommended Posts

İnternetten şarkı indirme dönemi sona erdi!. Emniyet ilk kez internetten müzik indirenlerin IP'sini tespit ettiği 112 kişiyi gözaltına alındı..

Soruşturma, MÜ-YAP’ın (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği), telif hakkına sahip olduğu müzik parçalarının internet üzerinde dağıtımının yapıldığını söyleyerek şikayetçi olması üzerine açıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, internet kullanıcılarının “LimeWire” isimli programı kullanarak korsan müzik indirdikleri ve yine bu parçaları başkalarının alabilmeleri için kullanıma açtıkları tespit edildi.

Polis tarafından IP numaralarından önce bağlantı için kullandıkları telefon numaraları daha sonra da adresleri belirlenen korsan müzik dinleyen 112 kişi, gözaltına alındı.

Savcılık kararı ile bu kişilerin bilgisayarlarına incelenmek üzere el kondu. İfadeleri alınan korsan müzik dinleyicilerinin yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi. Bilgisayarında korsan müzik parçaları bulunan A.K. (27) ifadesinde, “Birkaç kez sitelerden şarkı indirmiştim. Ancak bunların kullanıma açıldığından ve başkalarının bilgisayarıma girmesine izin verdiğimden haberim yoktu” dedi.

GÜNEYPORT

Kaynak:http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=294595

Önemli soru; önlem olarak ne yapmalıyız? Proxy mi kullanmalıyız? Proxy kullanmamız halinde ip tespit edilmez mi yine, sonuçta telekomun her modeme verdiği ip kayıt altında...

kapımızı birileri çalmadan bir çare düşünelim bence?

ama ne?

Link to comment
Share on other sites

P2p yolu ile dosya paylaşımında bulunuyorsanız, peedguardian'ı önerebilirim.

Telekom sakınca görmeden ipleri verir , çünkü kendisi mp3 satıyor adeta..O sebeple ekmek parası ağabey mantığı ile hareket edeceklerdir.

Link to comment
Share on other sites

ya internet üzerinden orjinal müzik indirecek halmiz yok devlet her konuyu bitirid biz mp3 indiriyoruz diye bize dava açıp sonuçlanana kadar :) 70 yaşına geliriz devletin böyle boş işlerle uğraşacağını sanmıyorum bizde aynı ifadeyi veririz bilmiyorduk :drinks::)

Link to comment
Share on other sites

Bildiğim kadarıyla telekom bütün kullanıcıların ip lerini kayıt altına alıyor, ip gizleme programları kullansanız dahi, telekom kayıt altına alıyor. IP gizleme programları kısa süre içerisinde ip leri değiştiriyor, fakat her türlü ip bildiğim kadarıyla telekom tarafından kayıt ediliyor...

Link to comment
Share on other sites

türkiyede internet için telefon bağlantısı yapmak zorunda olduğumuz için. telekom ip adresi ile birlikte o adresi kullanan telefon numarasınıda kayıt altına alıyor..adreside böyle tespit ediyorlar zaten

istediğiniz kadar ip gizleyin...kaçış yok

Link to comment
Share on other sites

Ben ip gizleyiciden ziyade emule,torrent, Ares,lime gibi P2P dosya paylaşım programlarını kullananlara Peer guardian'ı kesinlikle tekrar öneriyorum.

Meftun bence sende kurmalısın :drinks:

Bugün itibari ile, Tübitak, US Army ( Ne alaka çözemedim. Ladinle de bağlantım yok ama...neyse :))Sav.ve Sos. Güv. Bknlğ. gibi yerleri otomatik olarak engellediğini gözlerimle gördüm.

Emule ile ayda 250 gb indirdiğim için, ben kesin ip altına giderim :)

Link to comment
Share on other sites

ttnetmüzik çıktıktan sonra çıktı bu korsan mp3 dinleyenleri yakalama haberi. Daha önceleri yoktu çünkü ttelekom ttnetmüzik'i yeni kurdu. Ben öyle düşünüyorum.... Blackman eğer yakalarlarsa ifadeni öyle verirsin ama bence yemezler.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar müzikle fazla işim olmuyor ama bu durumu program indiriyoruz diye yapsalar hakkaten feci olur.İnşaallah böyle bişey olmaz.

Tamamen haklısın arkadaşım. benim bilgisayarda 250 gb llık program oyun ve mp3 var. Bunlardan sadece bilgisayarın kendisine para verip aldım. Yalnız şöle bir durum daha var örneğin microsoftun açıkladığı Türkiyedeki sırf korsan windows kullananlara baksalar (% 54) bunun için bile 3.000.000 civarında kişiyi içeri atmaları gerekir.işin içerisine birde korsan program kullananlar eklenecek olursa bu sayı çıkar 10.000.000

laf aramızda hakikaten hırsız bir millet olmuşuz

Link to comment
Share on other sites

Peer guardian ı kurdum bilgisayara p2p yi işaretledim kuarrken harici bir ayar gerekli mi bu prg de.?

yapmam gereken ayar var mı ?

bir de tam olarak ne işe yarar bu prgram uploadlarımı blocklayacak yani ?

prg çalışyor ama emulenin udp side halen çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

gözaltına alınınca ne oluyor ben onu anlamadım? Ellemeyin Kor San. Tic. San. ye :good: müzik paylaşmak diyince tarkan dahil olmak üzere bütün yeni eski sanatçıların mp3 lerini veren türktelekom değil mi ? noldu acaba rağbet mi azaldı? Gittiler internet kafelerde ip sabitlettiler bunun için mi yaptınız? bu kadar ucuz olmayın yaaa bırakın insanlar istediğini özgürce dinlesin. Madem sanatçılar şikayetçi onlarda ucuza satsın kardeşim yaa satsın albümünü 3 ytl den kim almıcak ki ?

Link to comment
Share on other sites

P2P program kullanmam olur biter zaten genelde albüm şeklinde indiriyorum rapidden o da rar dosyası yani ben internetten rar dosyası indiriyorum ama bak sen şu Allah'ın işine araya mp3 te karışıvermiş.Napalım dinleyiverelim bari...

biz türkler böyle zekiyiz harika bir cavap yaaaa :good: bu cevap'tan sonra adamı serbest bırakırlar üstüne dürüst vatandaş ödülü bile verirler

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...