Jump to content

Ekran Kartı Soğuma Sorunu


Mytolocia

Recommended Posts

Arkadaslar yazın başında bir bilgisayar aldım özellikleri şunlar ;

amd athlon 64 x2 dual core processor 4200+ 1gb ram , ATI rodeon x1650 512 mb ekrankartı 160 gb harddısk neyse işte bunlar sistem özllikleri

gelelim sorunuma , sorunum şu Crysis diye TÜRK YAPIMI bi oyun aldım fakat bu oyunu çalıştırırken ekran grafiklerini orta yaptıgım an kasılıyor oyun fakat çözünürlükle oynayınca olmuyor

acaba benim kasamda soğutma sorunu olabilir mi sogutma sorunu warsa ne yapmalıyım ayrıca speed fun programını felan önerdiler ama onları da fogru kullanmazsak çok tehlikeli olacağını duydum şimdiden teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Herhangi bir overlock programıyla ekran kartının çalışma hızını düşürebilirsin..

dediğini tam anlayamadım eger çalışma hızını düşürürsem daha az performans da çalışmazmı arıca konuyu birazdaha açarsan iyi olur

Link to comment
Share on other sites

crisis bugün için en çok donanım isteyen oyundur

8800 ultrada bile en yüksek ayarda dx10 oynamak zordur..

o sisteme kasılması normal..

başka basit oyunlarda dene yine yapıyorsa o zaman bi çözüm düşün..

Link to comment
Share on other sites

1650 yetmez ona hocam

8800 GTS XXX ile bile full acamıyorsun.. medium fln acabiliyorsun..

zaten oyun min ayarlarında 1800 istiyor.

1900 GT var bende daha almadım oyunu ki tam verim alamayacağım diye.. 1650 iyi bir kart ancak nispeten eski ve dx 10 değil, crysis dx10 yapılmıs bir oyun.. ama low bile cok iyi grafiklere sahip..

cözünürlük açmak kaplama ve materyal cözünürlükleri (low medium fln yaptıgın olay) kadar kastırmaz. yani bir oyunu 1440x900 low da rahat oynarken aynı oyunu medium da 1024x768 den yukarı acamayabilrisin.. anlatabildim mi tam olarak demek istediğimi yani bir cismin çevre ve mekan dosyaları cözünürlükten daha fazla performans istiyor..

eğer crysis ve lostplanet gibi yeni nesil oyunlar oynamak istiyorsan bence biraz bekle en iyi alacağın kart bile simdi tam verim vermiyor (yama path ya da optimizasyon paketi gibi bazı uyum dosyları ile 8800 gt de bile cok iyi performans verebilris yakında (cebitte mi ney bir fuarda nvidia geforce 8800 GTS ile cook yüksek cörünürlüklerde ve high olarak takılmadan oyun acıldığına sahit olmus bir standda... )

yine eklemekte fayda var crysis in orjinalini alıp bi rafa koymak lazım sonra donanımı yükseltince yeniden oyanamak lazım.. (ben sahsen oynu hep orj. alırım korsan kull hakkı neyse. sonra oynayınca değişir ya da satarım.. ama crysis alırsam satmayacağım rafımda kabus 22 ve pusu (türk yapımı diğer oyunların) yanina kolleyksion olarak koycam.

pek adı crysis kdar anılmadı ama mevlüt dinç hocanın yaptığı KABUS 22 DE cooook harika bir oyun.. oynanısı fln ps oyunlarını andırıyor kol ile oynandıgında acayip güzel bir oyun..

256 MB video memory,

NVIDIA GeForce 6800 GT/

ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro for Vista) or greater

yanı burda da görüyorsunuz bu minimumu 1650 , 6800 Gt den ya da 9800 den daha mi iyi hatırlamıyorum

(6800 Gt cizim yapan arkadasların mumla arağıgı bir kart neyse elinde olan varsa satarken zorlanmayacağı garanti hatta ben alırım :D)

(yine ekliyorum amacımkartına camur atmak değil güzel kart atta 1650 XT best gaming cart secildi ancak dx9 olusu dx10 nimetlerinden dolayısı ile görsel olarak kayıplara sebep oluyor. yeri gelmişken dx 10 ile dx9 arası ne gibi fark var diyenler için:

crysiste 4 ekranı dx 9 ve dx 10 da karsılastırmıslar bakmanıxda fayda var..)

daha fakrlı bir seykilde dx9 vs dx10 görmek isterseniz

Please register to see this content.

üzerine mause ile gelince dx 10 hali gözüküyor temel en büyük fark dx 10 ile lüzümsuz denilerin bazi objeler bile dx 10 da acılabilyor bu performansı düşürmüyor..)

tabi terk fark bu değil..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...