Jump to content

Bill Gates Den Gider Ayak Ces Şovu


Pc.KoPaT19

Recommended Posts

Bu yıl sonunda, tüm mesaisini verdiği Microfost'taki görevinden ayrılıp, daha esnek çalışmaya başlayacak olan Bill Gates, klasikleşen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) açılış konuşmasında, Microsoft'un 2008 yılı için geliştirdiği ürünleri ve hedefleri anlattı.

Açılış konuşmasında, çekici tasarımları ile öne çıkan PC'leri, sesin ve dokunmanın bilgisayar teknolojisi alanında geldiği noktayı vurgulayan Bill Gates bunun yanı sıra XBox'ın set-top box olarak kullanılması için British Telecom ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

17 yaşından beri tüm mesaisini Microsoft için harcadığını belirten Bill Gates, önümüzdeki dönemde şirket için yarım zamanlı çalışmaya başlayacağını söylerken; tıpkı yoğun çalıştığı geçmiş yıllarda olduğu gibi, şirketin amiral gemisiyazılım kısmının son kaptanı Vista ile ilgili satış rakamlarını paylaşmaktan da geri kalmadı. Gates, geçen senenin başında çıkan Windows Vista işletim sisteminin, şimdiye kadar 100 milyon adet kopyasının satıldığını belirtti.

Gates, Tablet PC'ler ve yaygınlaşmasına henüz zaman olan bazı dijital ev cihazlarına vurgu yaptığı konuşmasında; bu yıl için en dikkat çekici ürün olarak, bir kişi ya da yer işaretlendiğinde, o kişi ve yer hakkında detaylı bilgi veren "mobile navigator" cihazını öne çıkardı. Gates, ürünün yazılım tarafının Microsoft tarafından geliştirildiğini söylerken, bu ürünün tek başına satılmasından ziyade fotoğraf makineleri ve telefonlar ile birlikte kullanılacak tamamlayıcı bir cihaz olarak satılmasını beklediklerin ifade etti.

Bununla birlikte Samsung'un, düz ekranlı TV'leri için sunacağı adaptör ile Vista yüklü PC'ler üzerindeki video, resim ve müzik içeriğinin başka bir odada dahi kullanıcıya sunma imkanının sağlanacağı ve Asus ile Lamborghini dizüstü bilgisayar, Lenovo ile de sabit disk yerine flash bellek kullanan IdeaPad dizüstü bilgisayar projeleri de Gates'in verdiği bilgiler arasında yer aldı.

Gates, ayrıca ses tanıma ve dokunmanın, günümüz bilgisayar teknolojisinde geldiği yerin önemi vurgulayarak, bu teknolojilerin yeni Yüzey PC konsepti ile Windows Live servisleri ve diğer ürünlerle olan entegrasyonunu örnekleyen küçük bir de demo yaptı.

Şirketin eğlence ve cihaz kategorisindeki gelişmelere de değinen Gates, Xbox 306 oyun konsolunun 17.7 milyon adetten daha fazla sattığını, Halo 3'ün satışlarının eylül ayı itibari ile 8.1 milyona ulaştığını, Mass Effect'in ise altı haftada 1.6 milyon satış rakamına ulaştığını da konuşmasında belirtti. Bununla birlikte IPTV alanındaki gelişmelerin ve ilerlemelerin de ajandalarında daha fazla yer tuttuğunu belirten Gates, xBox 360 konsolunun set-top box olarak kullanılması için British Telecom ile bir anlaşmaya vardıklarını da açıkladı.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...