Jump to content

Wirelless Anten Yapımı


kılcocuk

Recommended Posts

Kablosuz ağımın mesafesini arttırmak için anten yapmak istiyorum. anten için çanak kullanacağım. mesafe 1.5 km , wirelless anten kullanan arkadaşlar çizimleriniz ve önerileriniz varmı ?

internetten resim yerleştirerek açıklama yapmayın. anten resmi bulunuyor ama açıklama ile anlatımı lazım. usb wirelles - pci wirelless için. Teşekürler

Link to comment
Share on other sites

Sorunun Cevabını buldum ama çanak antenle değil daha az masraflı :rolleyes: Teşekürler yinede bana :D

Kendi kendime teşekür etçem

pringlesantenqq8.jpg

1.1 Önsöz

1.2 Malzemeler

1.3 Genel Bilgiler

1.4 Direktör

1.5 Devitken

1.6 Montaj

1.7 Deneme

1.1 Önsöz

Bu yazı WiFi-TURK.com tarafından tamamen Türk halkını bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Buradaki anlatımlardan oluşabilecek hasarlardan WiFi-TURK sorumlu tutulamaz ve WiFi-Turk.com kesinlikle üzerine sorumluluk almayacaktır.

1.2 Malzemeler

• Pringles kutusu

• Yaklaşık 20cm vida M3(3mm kalınlık)

• 20cm uzunluğunda, 6mmlik Aluminyum demir/boru (içine aldığımız vidanın girmesi gerek)

• 5 pul parçası (Çapı = 1.5mm, Dışçapı = 25mm, İççapı = 3mm – ben bunları hiçbir yerde bulamadim ve bir demircide yaptırtmak zorunda kaldım)

• 2,5cm uzunluğunda bakır tel, 1.52

• N Konnektörü

• WiFi Birleştirici

pringlesyapimi02hh6.jpg

1.3 Genel Bilgiler

Yaptığımız antenin Wirelless frekansında çalışabilmesi için aldığımız materyalleri keseceğiz. Tam ölçüsünü nasıl bulacağız? Bunu bir matematik formülü sayesinde cözebiliriz.

W = 3 * 10^8 * (1 / 2,412) * 10^-9

W = (3 / 2,412) * 10^-1

Dalga boyu = 0,124 Metre

1/4 dalga boyu = 3,1 cm

Bu formül sayesinde 2,412 GHz için dalga boyunun ne kadar uzun olmasini buluyoruz ve hesapladığımız gibi 3,1 cm uzunluğunda. Hesap işlerini yaptıktan sonra artık parçaları modifiye etmeye başlayabiliriz.

Testeremiz ile kesme işlemlerine başlayalım o zaman.

Aldığımız 20cm uzunluğundaki borudan 4 tane 31mmlik ufak borular kesin. (1/4 Dalga boyu) Acele etmeyin ve yavaş yavaş kesin.

Bundan sonra aldığımız uzun vidayı 14,2cm uzunluğuna kısaltın.

1.4 Direktör

pringlesyapimi03mw4.jpg

Pringles kutusunun kapağının tam ortasına bir tane delik açıyoruz. 14,2cm uzunluğundaki vidamızı baştaraftan bir tane somun ile sıkıyoruz.

Şimdi teker teker malzemelerimizi vidaya geçiriyoruz:

İlk önce dediğimiz gibi kutunun kapağına delik açıp onuda vıdanın en başına geçirip sıkmak. Ardından birtane pul ve birtanede 3,1cm uzunluğundaki borumuzu geçiriyoruz vidaya. 3. dalga boyunuda geçirdikten sonra başka bir Pringles kutusunun kapağının etrafını keserek (Kutunun içine sığacak kadar) vidaya geçiriyoruz. Ve son olarak son dalga boyunu ve pul’uda vıdaya geçirerek bir somun ile sıkılıyoruz.

Tam olarak aşağdaki resimde daha iyi anlayabilirsiniz

Bu işlemlerden sonra direktörümüz bu görünümü alması gerekir. Bir diğer Pringles kutusunun kapağını alıp kenarlarını kestik ve bunu destekleyici olarak ortaya koyduk yukardaki resimde görüldüğü gibi. Bunun yerine bir kartonda olabilir. Bu direktörü sonra Pringles kutumuzun içine sokunca direktörümüzün aşağa doğru eğik durmasından koruyacak ve dümdüz devitken’e doğru bakacak.

pringlesyapimi04bk5.jpg

1.5 Devitken - İletken

Şimdi elimize 2,5cm uzunluğunda olan bakır teli alıyoruz ve eğer yamuksa iyice doğrultmaya çalışıyoruz. Bu bakırı sonra N Konnektörünün ortasındaki bakır renkte olan içiletken ile güzel bir şekilde lehimliyoruz. Lehim yaparkene dikkat edin, N Konektöründeki içiletken lehim yaparkene kayabilir.

pringlesyapimi05ml9.jpg

1.6 Montaj

Bütün parçaları bitirdikten sonra Pringles kutusunu birleştirebiliriz.

Hazırladığımız N Konnektörünü Pringles kutusuna yerleştirebilmek için ilk önce kutumuza bir tane delik açmamız lağzım. 8,6cm yüksekliğinde Pringles kutusuna Konnektörümüzün sığabileceği kadar bir delik açın.

Sadece Konnektörümüzün yuvarlak yerinin sığabileceği kadar cünkü devitkeni elimzle kutunun içinden yuvarlak tarafını delikten dışarı çıkaracağız.

pringlesyapimi06mb5.jpg

Konektörümüzün 4 deliğinin olduğu yerler kutunun içinde kalacak.

Bunu yaptıktan sonra Devitkeni kutumuza bir yapıştırıcı ile yapıştırıyoruzki sallanmasın.

N Konektörünü birçok antende kullandığım için ben yapıştırmadım.

Devitkenimizi yapıştırdıktan sonra Wi-Fi Birleştiricimizi (ing. Pigtail) alıp takıyoruz. Benim birleştiricimin bir ucu N Konnektörüne uyumlu diğer tarafı ise MC Lucent. PCMCİA kartıma takabilmem için.

Siz kendiniz istediğiniz konektörlerle birer Wi-Fi Birleştirici yapabilirsiniz. (Anlatım için: www.wifi-turk.com - yakında)

pringlesyapimi07qq0.jpg

Son olarak direktörü kutunun içine yitiyoruz ve kablonun diğer ucunu PCMCİA kartıma takıyorum.

pringlesyapimi01av5.jpg

1.4 Deneme

Yaptığımız anteni evimizin sokağa bakan penceresinde test edeceğiz. Önceden dizüstü bilgisayarımızın içinde olan normal anteni ile 14 tane kablosuz ağ bulabiliyorduk ama şimdi kendi yaptığımız Pringles YAGİ antenimiz ile tam olarak 43 tane wireless ağından sinyal alabiliyoruz. Mesafe testi yapmadık ama Pringles YAGİ antenleri ile genellikle 2 – 2,5 km mesafeye ulaşabilirsiniz. Bu anten yaklaşık 8-9 db’dir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...