Jump to content

dünyaya göktaşı düşebilirmiş


gavara

Recommended Posts

30 ocak 2008 de mars'a gök taşı düşmesi bekleniyormuş eğer mars'a düşmesse kesinlikle dünyaya düşeceği söyleniyor çinliler bu gök taşını yaklaşık 1 ay süredir inceliyorlarmış taşın ağırlıği 40.000 ton olarak tahmin ediliyor ve açığa cıkacak olan enerji 1000 atom bombası eşdeğerinde olduğu söyleniyor

kaynak: tv haberleri <_<

Link to comment
Share on other sites

Dev göktaşı hızla yaklaşıyor

Nasa, yaklaşık 1 ay sonra dev bir gök taşının çok yüksek bir ihtimalle Mars'a çarpacağını açıkladı.

Çarpmanın etkisiyle kilometrelerce büyüklükte bir krater oluşacak. Mars'a çarpmazsa hedefteki gezegen Dünya.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzmanları, Ocak ayının sonunda Mars gezegenine bir asteroidin çarpabileceğini düşünüyor.

NASA'nın gök cisimlerini inceleyen özel birimi NEOP, söz konusu asteroidin yörüngesinin önceden kestirilmesinin zor olduğunu, bununla birlikte 75'de bir ihtimalle 30 Ocak'ta kızıl gezegene çarpabileceğini ve Mars yüzeyinde çarpmanın etkisiyle bir kilometre çapında krater oluşabileceğini açıkladı.

Asteroidin Mars'a çarpmaması halinde ise Dünya'nın yakınından geçebileceği belirtilen açıklamada, asteroidin Dünya için tehlike yaratıp yaratmayacağının henüz söylenemeyeceği kaydedildi.

2007 WD5 adı verilen ve Kasım ayında keşfedilen asteroid 50 metre çapında. Çarpması halinde, 1908'de Sibirya'da parçalanan gök cismi Tunguska'nın yarattığı etkiye benzer bir etki yapabileceği düşünülüyor.

Tunguska olayında, 15 megatonluk bir nükleer bombanın yaratacağı gücü ortaya çıkaran çarpmanın etkisiyle 2 bin 150 kilometre karelik bir alanda 80 milyon ağaç tahrip olmuştu.

Hızı saatte 13 kilometreye yakın olan asteroid şu anda Mars yolunda ilerliyor. İlk başlarda Mars'a çarpma ihtimali 350'de birken, yeni gelen bilgiler ışığında bu ihtimalin arttığı ve önümüzdeki ay daha da artabileceği belirtiliyor.

Kaynak :

Please register to see this content.
Link to comment
Share on other sites

paylaşım için saolun ama gök taşının dünyaya yaklaşma ihtimaline karşı bile önlem alınacaktır, yörüngesini değiştirme veya atmosferde parçalanacak kadar imhası gibi bir sey -yoksa tabiri cayizce çarşı karışır :'))

Link to comment
Share on other sites

herşey 1 ay sonra görücez hadı marsı es geçti en fazla ölürüz zaten dünyaya doğru gelirse haberınız olur zaten istedıgınızı yaparsınız

benım için o kadar önemli değil taşmiş kayaymış

Link to comment
Share on other sites

düşünsenize düşüyor ve tam amerika ve batı ülkelerinde çok büyük hasarlar gerçekleşiyor ısıdan dolayı tüm elektironik aletler yanıyor ve sizinde laptop bodrumda soğuk bir köşede bozulmuyor dünyada tek laptop sizde kalıyor ......

<_<

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

dünyanın en büyük kitası neresi.Asya galiba değil mi.O zaman Asya ya düşme ihtimali çok e o zaman türkiye yede düşer.ama istanbula değil çünkü o avrupada :(

ya beyler bırakın ya.tüm haberlerin altında para yatıyo.NASA SALAKMI dünyaya düşücek olsa adamlar önlem alır nasıl olsa kendileride ölücek.

akıl var mantık var.

hadi düştü nolcak. en fazla ölürüz.......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...