Jump to content

Windowsmu çöktü anlamadım bi yardım edin pls


ordgn

Recommended Posts

Pc ye sistem geri yükleme yaparken pc takıldı bende yeniden başlatmak zorunda kaldım, bilgisayar acıldı ama masaüstü görünmüyo yani şöle anlatiym ctrl alt del yapıp calısan proları görüyorum hatta başlatabiliyorum film izliyorum müzik dinliyorum belge acıyorum falan ama desktop gözükmüyo sağ tıklayamıyorum tekrar sistem geri yükleme yapmayı denedim ama hep aynı sorun cıkıyo ne olduğunu bilen biri varsa yardım etsin format atmak istemiyorum çünkü c de önemli belgelerim var kurtaramadığım teşekkürler şimdiden.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba, Hayırlı bayramlar...

Öncelikle lütfen konuyu: Sistem geri yükleme sonucu oluşan hata vb şekilde düzeltiniz. Aksi takdirde moderatör arkadaşlar konuyu çöp kutusuna taşıyabilirler.

Sorunuza gelirsek, yeni bir hesap açın ve bu hesap üzerinden oturum açmayı deneyin. Yada açık olan oturumunuzdaki görüntüleyemediğiniz masaüstü dosyaları için aşağıdaki yolu explorerla açmayı deneyin.

C:\Documents and Settings\KULLANICIADINIZ\Desktop

Not: cecman mesajını raporladım. Konuyu açan üye format atmak istemiyorum vb. kelimeler kullanmasına rağmen sadece mesaj atmak maksatlı cevap vermeyiniz konuya... Kimse akıl edemiyor mu format atmasını?

Link to comment
Share on other sites

explorer.exe den kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Açılışta görev yöneticisi üzerinden explorer.exe yi çalıştırın, veya görev yöneticisinden her bilgisayarı açtığınızda kullandığınız kullanıcı adına ait olan oturumu kapatıp yeniden açtığınızda sorun hallolacaktır.

Link to comment
Share on other sites

ordgn arkadaşım bu hatayı doruk101 nin dediği gibi explorer sorunlu olduğunda verir.Öncelikle xp si sağlam bir bilgisyardan C:/Windows taki Explorer.exe,System32 içindeki shell32 dosyalarını kopyala.ve ayrıca kullandığın temanın aynısını cd ye filan öncden yazdırmışsan yine bunu da kopyala..eğer iki tane cd yazıcın varsa cd ye yazdır.eğer yoksa usb harici hardiske kopyalayıp sistemini cd den çalışan xp ile aç.Şimdi cd deki veya usb hardiskteki

1.explorer exe yi Windows klasörü içine

2.shell32.dll dosyasını system32 klasörüne

3.Çökme olayı olmdan evvel kullandığınız temanın klasörünü de C:\WINDOWS\Resources\Themes kopyalayın ve dosya değişimlerini

onaylayın .eğer temanız başka biryerde ve klasör içinde ise aynı yere kopyalayınız.

Kolay gelsin.İyi bayramlarSaygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...