Jump to content

prevx rootkit temizleyici


gavara

Recommended Posts

15989019my2.jpg

sssc8.jpg

Zararlı yazılım araştırma şirketi Prevx, çok sayıda bilgisayar kullanıcısının " rootkit" sorunundan kurtulduğunu açıkladı. Prevx'e ait CSI zararlı yazılım tarayıcısı aracılığı ile iki aylık bir periyodda, 725.000 bilgisayarın tarandığını belirten şirket, Ekim 2007'de 291.000 civarında kullanıcının bilgisayarının tarandığını ve altıda birinde zararlı yazılım veya casus yazılım bulunduğunu ekledi. Buna göre Ekim 2007'de taranan bilgisayarlardan %15.6'sında rootkit algılanmış ve temizlenmiş.

Çalışan süreçleri, dosyaları veya sistem bilgilerini işletim sisteminden gizlemek suretiyle varlığını gizlice sürdüren bir program veya programlar grubudur. Amacı yayılmak değil bulunduğu sistemde varlığını gizlemektir. Önceleri çok kullanıcılı sistemlerde sıradan kullanıcıların yönetim programlarına ve sistem bilgilerine erişimini gizlemek için geliştirilmiş ve kullanılmış olmasına rağmen kötü niyetli kullanımına da rastlamak mümkündür.

Tipine bağlı olmakla birlikte genelde erişim yetkiniz dahilinde sisteminize kurabileceğiniz rootkit'ler bulmanız mümkündür. Bunun dışında güvenilir bir kaynaktan geldiğine inandığınız bir programı haddinden fazla yetki ile çalıştırmak (Ör: root veya root yetkili bir wheel grubu üyesi) zararlı bir rootkit'in sisteme kurulmasına sebep olur. Aynı şekilde çok kullanıcılı bir sistemde kernel vs açıkları kullanılarak sistemde root yetkisi kazanıp rootkit kurulması en yaygın görülen bulaşma şeklidir. Belli php/kernel açıkları için tüm bu süreci otomatikleştiren zararlı rootkitler mevcuttur ve pek çok "sözde hosting" firması bunlardan nasibini almıştır.

http://rapidshare.com/files/76519641/PREVX_upload_by_gavara.rar.html[/CODE]

[b]edit:görüntüleri eklendi[/b]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...
  • 1 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...