Jump to content

Bigisayar Windows Başlıyor diyor arkasından reset atıyor


yesilsaz

Recommended Posts

Ben okuldaki bilgisayarlara format atıp Xp yi bir bilgisayarda kurup diğer bilgisayarlara imajını kurdum. Ancak 2 bilgisayar Windows Baslıyor yazıp tekrar resetliyor tekrar başlıyor kısaca sonsuz döngü. Binde 1 de olsa bazen masaüstü geliyor ama çok durmuyor birden kapanabiliyor. Bunun sebebi ne olabilir. Birinden güvenlik kartını çıkar tak gibi bir tavsiye almıştım ama gerçek sebep ne olabilir. Bilgisayarlar okula geleli 1 yıl olmuş. Kasalar etiketli açmadım daha yani. İş başa düştüğünden mecburen yapmak durumunda kalıyoruz. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

kardeş eğer daha hiçbişey yapmadıysan

xp cd sini tak

bilgisayarın açılışını cd ye ayarla

cd den önyükleme için bir tuşa basınız dediğinde bir tuşa bas

xp kurulum ekranı gelcek

xp kurmak için enter e

onarmak için r ye

çıkmak için f3 bas diye ekran gelcek

r hafine bas

siyah ekranda klavye seçeneği gelcek

q kullanıyorsan q f kullanıyorsan yön tuşlarıyla f seç enterla

windows klasörünü olduğu soru gelcek eğer tek windows kuruluysa 1 c:\windows yazar

1 bas enterla

yönetici paralonız yazcak varsa yaz yoksa

enterla

c:\windows bu çekilde siyah ekranda olcak

önce chkdsk c: yaz enterla

daha sonra c:\windows> "cd system32" yaz enter

c:\windows\system32> "cd config" yaz enter

c:\windows\system32\config> "ren system system.bak" enter

c:\windows\system32\config>"cd .." enter

c:\windows\system32>"cd .. "enter

c:\windows>" cd repair" enter

c:\windows\repair>"copy system c:\windows\system32\config" enter

c:\windows\repair>"exit" enter

cd yi çıkart yeniden başlıcak sistemin açılcak driverlerını tekrar tanıtman gerekecek cd leri yoksada direk sanki cd den tanıtıyotmuş gibi ileri diyerek tanıtabilirsin.

bu arada kullanıcı dosyaların aynı document and settings içinde duruyordur

hadi kolay gele

Link to comment
Share on other sites

M.E.B.'in 1400 okul projesinde dagitilan sistemler olsa gerek bunlar. Yapmaniz gereken sey :unsure: Ne yazik ki- guvenlik kartini sôkmek... Gecen yaz - 2 sehirde 300'un uzerinde sistem kurmustum bu yolla. Garanti etiketini sôkebilirsiniz muhtemelen. Ama etiketi sôkmeden evvel ilgili teknik servis ile gorusmenizi salik veririm. Onlar da buyuk olasilikla sôkebileceginizi sôyleyeceklerdir. ( sonuc olarak projenin dâhilinde de bir kisir dongu var.- Guvenlik kartlarini ureten firmaya 1,5 ay boyunca ulasmaya calismis ve ulasamamistik. Daha sonra firmanin kapanmis oldugunu ogrendik. :p ve simdi guvenlik kartlarinin tamamini sôkmûs durumdayiz. )

Link to comment
Share on other sites

Kardeş aynı olay benim başımada geldi. Ama benim bilgisayar açılıyodu ve bir süre sonra reset atıyodu. Windowsu tekrar yüklemeden önce Powersupply sini değiştirdim ve tekrar kurdum. Şu an sorunsuz çalışıyor. Denemek için güç kaynağı (powersupply) bul ve onunla dene. Umarım düzelir.

Link to comment
Share on other sites

tabiki okul bilgisayrı olduğun için önce güvenlik akrtı varsa onu sök öyle imajını al ama güvenlik kartı sorun olmuş olsaydı daha önceki haline dönerdi. yani makina resetlediği için mi format atıp imajı aldın on söylersen daha iyi yardımcı olurum

Link to comment
Share on other sites

eğer format attığın helde böyleyse bunu sorunu donanımsal bihatadır. Sistem kurarken herhangi bir hata falan verdi es geç dediğin. Veya önce çalışan bir makinanın ram i alıp ona tak öyle dene . ve denediği parçaların çalıştığına eminsen onları çıkar ma. sonra power subly dene. yine devam ediyorsa. hdd nin ide kablosunu değiştir. devam ediyorsa e. kartını değiştir.onboard varsa onda dene bence her zaman. ve şuna bakmayı unutma anakartın üzerindeki bobinlerde bir şişme falan var mı diye. bunları debnediğinde yine devam ediyorsa bu taktığın parçalar üzerindeyen sistemi tekrar kur düzelir ondan sonra kendi parçaları tekrar tek tek takıp deneyip sorunu bulabilrsin. ama donanımsal sorunları çözerken denediğin parçaları bi kaç dk dene.

kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

ben derim ki senin kurmaya çalıştığın Xp Service Pack2 dir. Service Pack 2 olmaayn kur bi tane bak nasıl çalışıyor. Aynı sorun bende de vardır. Normal Xp yüklüyordum. Arkasında Service Pack 2 yi yüklüyordum. bilgisayar Sonsuz bir döngüye girip "Hoş Geldiniz" yazısı geldikten sonra yeniden başlıyordu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...