Jump to content

Öğretmenler günü!


by_adem

Recommended Posts

OgretmenlerGunuKutluOlsun.jpg

Öğretmen öğrencilerinin üzerine titreyendi.. Gömleğimizin düğmesi açılınca eliyle kapatan, alnımız terleyince mendiliyle kuurulayan , ayağımıza taş dokunsa bizden önce üzülendir.

Bütün Öğretmenlerin Günlerü Kutlu Olsun

Link to comment
Share on other sites

OgretmenlerGunuKutluOlsun.jpg

Öğretmen öğrencilerinin üzerine titreyendi.. Gömleğimizin düğmesi açılınca eliyle kapatan, alnımız terleyince mendiliyle kuurulayan , ayağımıza taş dokunsa bizden önce üzülendir.

Bütün Öğretmenlerin Günlerü Kutlu Olsun

bence tüm özel günler kaldırılmalı...bu tür günelrde ilgililerin gururu okşanıp kandırılıyıorlar....teşekkür edeceklerine zam versinler adam gibi...

saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü KuTLuYOrum....

BaŞ ÖğReTMen Mustafa KemaL ATATÜRK.....

i19587_a.jpg

ATATÜRK DiyOr Ki....

''Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır.

Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.

Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.

Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır. ''

i19586_b.jpg

Atatürk 1936'da, yiğitligini, zaferlerini, inkılaplarınıs anlatan bir şiir yazan şair Behçet Kemal Çağlar'a ; "Olmamış," der; "Benim asıl niteliğim var ki onu hiç yazmamışsın... Benim asıl kişiliğimdir; ben milletimin öğretmeniyim, bunu yazmamışsın!.

i19585_c.jpg

''Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.'' M.KemaL ATATÜRK

Link to comment
Share on other sites

Ülkemizin durumu malum.özel sektörde iyi bir konumda çalışmıyorsanız,kendinize ait ,çok iyi gelir getiren bir işiniz yoksa ve siz devletin herhangi bir kurumunda işçi ve memur statüsünde çalışıyorsanız,maaşınız elbette çok çok iyi olmayacaktır.yıllardır ülkemizde bu sıkıntıları çeken milyonlarca işçi ve memur kardeşimiz mevcuttur.ve her platformda seslerini duyurmaya çalışıyorlar.sanmayın devlet bu sesleri duymazlıktan geliyor.onlar da ellerinden geleni elbette yapmaya çalışyorlar.ve ülkeyi yönetenlerin bir zamanlar öğretmenleri vardı.belki hala öğrenecekleri birşeyler var.ama dediğim gibi ülkemizin ekonomisi pek parlak değil.400 milyar dolar dış borç ve bir o kadar da iç borç var.dolayısıyla sözü şuraya getirmek istiyorum.para herşey değil.elbette geçinmek için önemli.ama paradan daha önemli unsurlar var.sosyal haklar,ayrımcılık yapılmaması kanun önünde herkesin eşit olması ve tabiki hatırlanmak. :glare: dolayısıyla taze bir öğretmen olarak ,bugünde öğretmenlerini hatırlayanlara ve bugünü tatlı birkaç sözle kutlayanlara teşekkür ederim.tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.esenlikler dilerim. :D

Link to comment
Share on other sites

günümüzü kutlayan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

sadece bir günde hatırlanmak, ne acı...

yok yaw öyle demeyin hergün öğretmenler hatırlanıyorda özel günler ayrı oluyor

Hem öğretmenlerimizin öğretmenler günü hem de @doruk101 in moderatörlüğü kutlu olsun :glare:

onu unutmayalım :D @doruk101 arkadaşımızın moderatörlüğüde kutlu olsun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...