Jump to content

deep freeze sorunu !....


by_riddick

Recommended Posts

ya arkadaşlar ben internet cafe işleteniyim yeni format attığım bir makinama en son olarak deep freeze kurdum fakat bir hata mesajı verdi daha sonra kurulum tamamlandı. kurulum tamalandıktan sonra ne denetim masasınde deep freeze kaldır var nede masaüstünde ki altbarda iconu hiçbirşekilde kaldıramıyorum ama program çalışıyor deli olmak üzereyim lütfen yardım çok acil!....

Link to comment
Share on other sites

kardeş başlatdan çalışıtır a msconfig yaz sonra gelen uyarıya tamam de geç .. sonra başlangıça gel ordan deepfreez i bul ve tik ini kaldır sonra tamam a bas pc yi yeniden başlat ...... böylece deepfreez in bilgisayarın açılışında başlamayacak .... başlangıçta deepfreez diye yazmayabilir oyüzden deneme yanılma yoluyla bulabilirsin ..... geçici olarak bi çözüm ...

Link to comment
Share on other sites

Anakartın Nvidia chipsetli ise Aşşadaki resimde kare içine aldığım sürücülerin arasında nvdia ile başlayan sürücüler olacak onları. standart sürücülere geri dönder yada. nvidianın ide sürücülerini yüklemişsen kaldır bir dene. genelde Nforce 3 serisinde yapıyor bunu bildiğim kadarı ile.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

arkadaşlar deep freeze için format atmanıza gerek yok iki seçeneğiniz var programı silmek veya kaldırmak için ilk olarak ctrl+alt+shift+f6 yapıp programı kapatıp silebilirsiniz veya ikinci olarak setup dosyasını tekrar çalıştırarak uninstal seçeneği çıkar ve ordan silebilirsiniz. ;)

Link to comment
Share on other sites

sanırım arkadas deepı kullanamıyor deep hata verdıgınde ne ıconunu gorebılırsın nede ıslev yapabılırsın yenı surum ıse deep kaldırmak zor msconfig olayı ıle ıstedıgın ayarı yap sonucta aktıf deep reset sonucunda bu ayarları yenıden gerı getırecek eskı surum 5,20 surumle ve daha assları ıcın deep krıcıları googlede bulabılırsın ama yenı surum deep ıse msdos dan sılmeyı dene olmadı formatın yolu gozuktu

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Hayatımda bir program için çok uğraşmıştım (3-4 yıl önceside) o programda deepfreeze 4'dü. O zaman tabi kaldırma programları yoktu. bilmem şimdi işinize yarar mı ama şöyle yapmıştım.

Deep freeze ve benzer programlar sadece windows üzerinde çalışır. Bu nedenle windows çalışmadığı müddetçe bilgisayara hükmedemez ve eğer açılışta windowsu başlatmadan dos ortamına düşürürsem istediğim dosyayı silerim diye düşündüm.

Sırasıyla

1- önce bir sistem disket oluşturdum

2- Daha sonra deepfreezenin sistem dosyalarını arattırdım. (persi0.sys veya persi.sys veya persi1.sys gibi) Yerlerini ayrıca bir yere yazdım. Siz isterseniz sistem disketede yazabilirsiniz.

3- sonra bilgisayarı tekrar başlatarak bios (setup) ayarlarından açılışta dos ortamında çalışmasını sağlamak için disket (floppy) ayarını yaptım.

4- tekrar bilgisayarı restart ettiğimde doğrudan dos ortamında a: üzerinde açılış yaptı

5- c: (enter) yaparak c dairektörüne geçiş yaparak not almış olduğum DF nin dosyalarını sildim. ve o zaman işe yaramıştı.

Not: Deep freeze genellikle program files içinde faronics denen bir klasördedir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...