Jump to content

Facebook Türkçe Olsun!


muhtar

Recommended Posts

Facebook Türkçe Olsun!

r_20071101132822_trface.jpg

Evet, Facebook'ta on binlerce kişiyi toplamaya çalıştığınız kampanyaları bir kenara bırakıp Facebook'u türkçe seyretmeye başlayabilirsiniz. Nasıl olacağını anlatalım! Facebook Türkçe olabilir.

Bunun için tek yapmanız gereken bilgisayarınıza Firefox internet tarayıcısı kurmak ve bir eklentiyi indirmek. Bu eklentiyi geliştiren Gökhan Çeliker, eklentiyi http://turkcefacebook.blogspot.com/ siteden sunuyor.

Verdiğimiz bağlantıya giderek adım adım Firefox için bu eklentiyi yükleyebilir ve Facebook'u artık Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Diğer taraftan şablondaki her bir sözcük Türkçe olmuyor. Bunlar da çoğunlukla Facebook eklentilerinden gelen kısımlar.

alıntı haberdir

haberin kaynağı ve orjinal linki :http://www.veteknoloji.com/?id=1870&habertip=2

Link to comment
Share on other sites

Ben neredeyse 10 yıldır görmediğim arkadaşlarıı buldum yıllar sonra tanıdık biriyle konuşmak geleceğe dönüş gibi oluyor, yararlı bir site fakat aşırı derecede vakit kaybı yaşatıyor insana. Ben arkadaşlarımı bulduktan sonra msn lerini alıp msn den muhabbete devam ediyorum :o

Link to comment
Share on other sites

BENDE SİMDİ UYE OLDUM AMA HIC BIREY ANALAYAMADIM BEN ARKADASLARIMI NSL BULCAM BENIM HEM 10 YILLIK GIBI BIRISIYLE ARKADASLIGIM OLMADI ARAMA KONUSUNA GELINCE ARAMAM TABII O BENI BULSUN

BU ARADA AZ ONCEKI REKLAMLARDAN DOLAYI OZUR DILERIM BILINKI BINDIK BIR ALAMETE GIDIYORUZ KIYAMETE

Link to comment
Share on other sites

bende anlamış değilim bu facebooku ablamda ilkokul arkadaşlarını buldu valla bu haftasonu buluşacaklarmış o kadar yıl sonra akıllarına geldi demekki. Her neyse ben daha ilkokuldakiler göremeyecek kadar uzaklaşmadım :o hele bi uzaklaşim sonra uğraşırız facebookla falan

Link to comment
Share on other sites

About Facebook

Facebook is a social utility that connects people with friends and others who work, study and live around them. People use Facebook to keep up with friends, upload an unlimited number of photos, share links and videos, and learn more about the people they meet.

Görüldüğü gibi sosyal bir atmosfer içinde insanları buluşturma yeri ve bir kaç özelliğinden bahsediliyor. Ama arayacak arkadaş kalmayınca yani aklınıza gelen isim ve mezun olduğunuz okuldaki Facebook'ta yer alan arkadaşlarınızı bulunca işin yönü biraz değişiyor. 45 milyonluk bir insan kütlesi insanlara bir tık kadar uzakta ve aynı zamanda fotoğraflarıyla yani bir nevi özel hayatın nispi şekilde ortaya çıkışı. Bu da chat odalarında çok daha elverişli oluyor. Bu tip düşünceleri olan insanlar için birebir olan bir yer haline gelebilme potansiyeli var. Misal bizim eski liseden bizden bir iki dönem üstte bir kız vardı. Lisenin grubuna girince onun fotoğrafı çok dikkatimi çekti. Sanki Adult siteye poz veriyor. Vücudunu teşhir ettirecek yeri yakalamış, beni kaçırma der gibi .

Kısacası anlatmak istediğim fırsatları işlevselliği çarpıtmadan kullanmak gerekir. Kendi göstermek, kanıtlamak, ilgi çekmeğe çevirirlerse geri dönüşümü sahtelikten başka bir his vermeyecektir.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar olayı sadece eski dostlarımı buldum onlarla görüştüm veya eski günleri-hatıraları yadettim olarak düşünmeyin, biraz daha geniş boyutlu düşünün. Şöyle açıklayayım, facebook ta bulduğum eski dostlarımın şu an yaptığı işler açısından olaya baktığımda, belki bana ileride bir şekilde yardımı olur herhangi bir durumda, yada ( şimdi siz diyeceksiniz, yardım için dostluğunu bitirmiyorsun, ama yanlış, belki onun da bana bulunduğum şehirde bir işi düşebilir ), sadece eski hatıralar - dostluklar olarak düşünmeyin lütfen.Her zaman fazladan dost iyidir. Bir zararı olmaz, ileride bir faydası da olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...