Jump to content

windows dosya koruması hatası


ebay86

Recommended Posts

windows dosya koruması hatasını nasıl kaldırabilirim. bu hatada şöyle diyor: windowsun düzgün çalışması için gereken dosyalar tanınmayan sürümlerle değiştirilmiş. sistemin çalışma düzenini sağlamak için windows dosyaların özgün sürümlerini yüklemelidir.

bir de bunun katılımsız xp yaparken nasıl kaldırabilirim.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar ben de arslan 178 arkadaşımın verdiği kodları registry kaydına uygun hale getirdim.Yapacağınız tek şey dosyayı indirin.arşivden çıkarın.ve üzerine çift tıklayıp regisrty kayıtlarınıza dahil edin.İlerde lazım olabilir.

Not:Dosya rapid de 0 kb gözükebilir.Siz yine de indirin.Zira 1 kb tın altında bir boyutu var.Güle güle kullanın

Saygılarımla

İndirme Adresi:http://rapidshare.com/files/65039215/WDKUK.rar

WDKUK: Windows Dosya Koruma Uyarısını Kaldırma

Link to comment
Share on other sites

regedit ayarının dışında bir de cracklenmiş sfc_os.dll'nin bulunması gerekiyor. Forumda aratırsanız bulursunuz. Bunu katılımsız xp de iki şekilde yapabilirsiniz.

1. si nlite kullanıyorsanız nliteın yamalar bölümünde sfc yamasını uygulayarak, 2.si nlte kullanmıyorsanız crackli sfc_os.dll yi makecabla sfc_os.dl_ haline getirip i386 altına atıp dosyayı değiştirin.ve yukarıda da verilen reg dosyasını bir bat dosyasından veya herhangi bir yolla çalıştırınız

Link to comment
Share on other sites

regedit ayarının dışında bir de cracklenmiş sfc_os.dll'nin bulunması gerekiyor. Forumda aratırsanız bulursunuz. Bunu katılımsız xp de iki şekilde yapabilirsiniz.

1. si nlite kullanıyorsanız nliteın yamalar bölümünde sfc yamasını uygulayarak, 2.si nlte kullanmıyorsanız crackli sfc_os.dll yi makecabla sfc_os.dl_ haline getirip i386 altına atıp dosyayı değiştirin.ve yukarıda da verilen reg dosyasını bir bat dosyasından veya herhangi bir yolla çalıştırınız

@blackman12 nin bahsettiği sfc dosya korumasını aşağıdaki linkte nasıl iptal edildiğini anlattım. oradan da bakabilirsiniz.

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=32730[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

windows system32 deki dosyaların değişmemesi için bir uygulama koymuştur. Bunu da dll dosyasının değişmesi ve .reg kaydı ile mümkündür.

Eğer bu dosya korumasını kaldırmazsanız system32 içindeki dosyaları değiştirmek istediğinizde tekrar orjinal dosyayı yerine ekliyor. Değişimin bir anlamı kalmıyor.

Link to comment
Share on other sites

peki

Please register to see this content.

adresindeki reg kaydını

cmdow.exe @ /hid
start /wait REGEDIT /S wdkuk.reg[/CODE]

komutlarını kullanıp .bat uzantılı bir dosya daha yaptım ardından bu .bat dosyası ve .reg kayıt dosyasını nlite addon maker ile .cab haline getirip nlite ile entegre etsem bir sorun yaşarmıyım???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra ...

Dün katılımsız bir cd yaptım her şeyi ile mükemmel oldu ve kuruldu. Ancak tek sorunum kurulumdan sonra manuel olarak driverları yüklüyorum kendim mesela. Windows uyarı veriyor o sırada sistem dosyaları değişiyor kardeş, windows cdsini tak falan diyor. Ben de hayır devam et ok falan diyorum işte. Bu neden olmuş olabilir. Nr update pack ve addon programlar, hacked wga falan entegre ettim özenle. Şimdi orjinal modifiye edilmemiş Xp de driver yüklerken böyle bir hata almıyorum da neden bu cd de oldu anlam veremedim. Bunun bir kötü yanı var mıdır? Engellemek kolay sanırım Nlite 'da yamalar bölümünden dosya korumasını iptal etsem yeterli mi? dll, reg dosyasıyla falan uğraşmak istemiyorum sadece nlite 'd 1 kutucuğu işaretlemek kendi başına yetecekse:) Biran önce bunu halledeyim de hazırladığım harika xp'yi buralarda yayınlamayı düşünüyorum çok heyecanlandım yav 570 mb'lık full oğlu full ve kastırmayan, sorunsuz xp:)

Link to comment
Share on other sites

İnternette kısa bir araştırma yaptım Nlite ile oluyor demişler ama bilmiyorum bazıları dll değiştirmek daha iyi diyor. Elimde modifiye edilmiş bir xp iso'su var (rvmi ve nlite kullandım) bunu bir klasöre çıkartıp dosya koruması için değişiklik yapıp yeniden iso oluşturmak istiyorum diğer ayarlarla oynamak istemiyorum.

http://rapidshare.com/files/44551587/sfcos.rar[/CODE]

Bir arkadadş diğer başlıkta bunu vermiş değişim için. reg kayıtları da var 1 tane aktif hale getirmek için, 1 tane de deaktif hale getirmek için. Windows altında tabi dll değiştirip reg uyguluyoruz.

Bunu windows cdsine entegre etmek için;

Başlat-çalıştır-cmd diyoruz. (rardan çıkan sfc_os.dll dosyasını masaüstüne koyalım öncelikle)

cd desktop yazıp enter diyoruz. Ardından;

makecab sfc_os.dll yazıp enter diyoruz. Ve masaüstünde sfc_os.dl_ şeklinde dosyamız i386 klasörüne eklenmek üzere hazır hale geliyor.

Buraya kadar araştırdım ve uyguladım oldu ama entegre etmedim. i386da sfc_os.dl_ dosyası var şimdi bu yeni sfc_os.dl_ ile değiştirip iso yapsam yeterli mi, bu kadar mı? Reg kaydı falan yoktur umarım çünkü windows cdsine reg entegre etmeyi bilmiyorum pek.

Veya nlite dan yamalara gelip sfc iptal et desek uygulayıp iso oluştursak daha mı iyi? Ama bu yöntemi tavsiye etmiş arkadaşlar genelde. Buraya kadar baya araştırma yaptım son sözü söyleyecek olan ustalardır artık:)

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler ben Nlite ile yapmayı tercih ettim menüden bir tıkla oldu, sistemime de kurdum sırf denemek için:) Elimde şuan mükemmel bir XP oldu hepsi bir arada, fazla kurcalanmamış, kasmayan ama full oğlu full 560 mb'a indirgedim hem de. Şöyle:

NR ULTIMATE update pack son versiyon ile 28 mart 2008'e kadarki güncellemeler dahil ki son 3-4 tane çıkıyor zaten update edince. Baya bir Addon var:

(sata/ahci driver da entegreli bunu belirtmeden geçmeyeyim her bilgisayar/laptopa sorunsuz kurulur)

wmp11, ie7 dahil güncelleştirmeleriyle. msn 8,5 tr ve live Plus, nero 7.10 micro tr, vlc 8.0.6f tr, k-lite 3.80 standart, ccleaner, photofiltre, firefox 2.0.1.3 tr, winamp 5.53 tr, online haberler programcığı tr, mtu sözlük, foxit pdf, winrar 3,71, NET framework 1,2,3 hepsi dahil SP'li ve dil dosyaları da entegre All in one, adobe shockwave player, Audio shell eklentisi explorer için, JAVA 6 u5, silverlight, Microsoft Plus digital media edition, prio, xp-antispy Dahil ve 5 tane de Black tema ekledim. birkaç şey daha olabilir. Ha tabi seri numarası girilmiş ve Hacked wga yapılmış sorunsuz ve tam otomatik kurulum ve tam Yarım saatte bütü bunlar kurulup açıldı bilgisayar.(ki ortalama bir laptopta kurdum)

Ne kurulum ekranı özelleştirilmiş, ne reklam var, ne yorucu tema var, ne arka planda extradan çalışan 1 tane program var tam sade ve full oldu kurulumdan sonra baktım 88 mb. ram tüketiyordu. Driverları falan kurdum ondan sonra hala 120-130 mb idi. Rvmi ile ile entegre ve nlite ile bazı şeyleri çıkardım fazla oynamadan ve bilindik optimizasyon ve ayarları uyguladım.

Böyle bir cd'ye forumda ihtiyaç varsa yayınlayabilirim fikriniz nedir? Yeri değil biliyorum ama... 1 yıldır tncyi takip ediyorum herhalde artık katkı yapmanın zamanı geldi gibi. İster sanırım insanlar reklamsız, kasmayan, güncelleme sorunu olmayan, sata driver entegreli, güncelleştirmeler dahil, optimize edilmiş hafifletilmiş ama kesinlikle kuşa çevrilmemiş, orjinal oynanmamış xp sp2 pro kullanılarak oluşturulmuş, Kullandığımız temel programlar entegre edilmiş özenle ve fullenmiş(nero gibi), Net framework komple dahil, sorunsuz çalışan, sata dışında driver entegresi olmayan sağlıklı bir cd... ne dersiniz? reklamsız windows ve winrar şifresi de olmayacak şekilde.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...