Jump to content

Kent Tiyatrosu 45 yaşında


tarihogretmeni

Recommended Posts

kentermns9d.jpg

Yıldız ve Müşfik Kenter tarafından kurulan ve Türkiye'nin en uzun ömürlü özel tiyatrosu olma özelliği taşıyan Kent Tiyatrosu, bu yıl 45'inci kez perdelerini açacak.

Kent oyuncuları, sezona 19 Ekim Cuma günü Yıldız Kenter'in oynadığı 'Ben Anadolu' ile başlayacak.

Güngör Dilmen'in yazdığı, Yücel Erten'in sahneye koyduğu, Osman Şengezer'in sahne ve giysi tasarımını gerçekleştirdiği oyunda Yıldız Kenter, Hititler'den günümüze Anadolu topraklarında öne çıkmış, tarihin akışını değiştirmiş ya da kadın kimliğini etkilemiş 16 farklı kadını canlandıracak.

'Ben Anadolu'nun ardından, geçen sezon da büyük ilgi gören 'Anna Karenina' ve 2005-2006 sezonunda başlayan 'Gece Mevsimi' seyirciyle buluşacak.

Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitiren Yıldız ve Müşfik Kenter, hocaları Muhsin Ertuğrul'un Devlet Tiyatrolarının başındaki görevinden ayrılması üzerine devlet tiyatrolarındaki görevlerinden ayrılarak İstanbul'a geldi.

Yanlarına arkadaşları Şükran Güngör ve Kamuran Yüce'yi de alarak önce 'Site Tiyatrosu'nu kuran Yıldız ve Müşfik Kenter, 1962'de tiyatronun adını hem İstanbul'u temsilen, hem de soyadlarına atfen 'Kent Oyuncuları' olarak değiştirdi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...