Jump to content

koşu bandı önerileriniz


kamp

Recommended Posts

arkadaşlar bi koşu bandı almak istiyorum evde kondisyon işte :) alıntıdır arkadaşlar

2) Sessiz çalışması önemli

3) Tabanın esnek bir sisteme sahip olması gerekiyor. BU modelde vardı, buna rağmen ilk kullanmaya başladığımda diz eklem yerlerinde ciddi anlamda ağrı yaşadım. Bu herkezde olacak diye bir şey yok ama ben çok antremansız olduğum için yaşadım.

4) Bant genişliği önemli. Yüksek tempolarda koşarken özellikle bunun önemini anlarsınız.

5) Motor gücü önemli. Ağırlığınıza göre önem derecesi değişebilir.

6) Katlanabilir olmasıda önemli bence, özellikle 1 nci maddede yazdığıma hayır diye cevap veren arkadaşlar için dahada önemli.

7) Nabız ölçme mutlak olmalı. Sanırım hepsinde var zaten ama yok ise özellikle belli bir yaşın üzeri ve kalp vb. hastalıkları olanlar için önemli.

8)Apartman dairesinde oturuyorsanız. Komşularınızın karekterlerinide düşünmenizi tavsiye ederim. Çünkü cihazı en sessiz çalışandan alsanız dahi koşu esnasında 2 alt katınızdaki komşunuzu dahi rahatsız edecek ses çıkabiliyor. Özellikle yalın ayak (Spor ayakkabısız) koşuyorsanız bu rahatsızlık artabiliyor. (BUNA ÇOK DİKKAT: BAZEN EN YAKINLARINIZ DAHİ ŞİKAYETÇİ OLABİLİYOR)

9) Düşme halinde bantı durdurmaya yarayan emniyet tertibatı mutlaka ama mutlaka olmalı. Özellikle yaşlılar ve herhangi bir rahatsızlıktan dolayı refleksleri yavaş olan kişiler için olmazsa olmaz. Gençseniz dahi 16 km. de tempolu koşarken ihtiyacınız olabilir. Bunu bilmeyenler için kısaca açayım. Bir ucunda mıknatıs diğer ucunda mandal (Başka bir şey aklıma gelmedi şimdi :)) ) bulunan bir ip düşünün. mıknatıslı kısım kontrol paneli üzerinde yine bir mıknatısa yapışıyor, mandalı yakanıza tutturuyorsunuz. Kaşar veya yürürken düşmeniz halinde yakanıza tutturmuş olduğunuz ip kontrol paneli üzerindeki mıknatısı yapışık olduğu mıknatıstan koparuyor ve bu kopma sonucu bant duruyor. Önemli buna dikkat..

10) Malzeme kalitesi. Arkadaşlar ne alırsanız alın aslında bu konu önemlidir. Ama piyasada gerçekten çok kötü bantlar var. Bunlar vasatında altında cihazlar eğer para durumunuz çok kötü ise bir şey diyemem ama biraz imkanınız var ise bence bunada dikkat edin. Zaten bu kaliteden ödün verdiğiniz takdirde yukarıda yazdığım önemli ve aşağıda yazdığım önemsiz her şeyden ödün vermeniz gerekecektir.

11) Bantın uzunluğu. Koştuğunuz alan ne kadar uzun olursa o kadar rahat koşarsınız. Ne kadar kısa olursa o kadar zorlanırsınız. Buda bence çok önemli bir konu hatta en başa yazmam gerekirdi belkide. Ama yeri gelmişken şunuda belirteyim yaptığım sıralama önem sırasına göre değil kesinlikle. Aklıma geldikçe yazıyorum. Bant uzunluğu ne olmalı diye sorsanız bir ölçü veremem ama internetten bendeki cihazın ölçülerini araştırın bu bence çok yeterli. Olmadı şöyle düşünün koşu değilde yürürken 2 kişinin zorlanmayacağı bir uzunluk yeterli olacaktır. Tabiki pergel gibi ayaklarını açarak yürümeden bahsetmiyorum. Norma bir yürüyüş olsun.

12) Bant katlanabiliyor ise bir hidrolik sistem ile destekleniyor olması avantaj. Ama lükstür fiyatı yükseltebilir. Bu şu işe yarar işiniz bittikten sonra bantı kaldırmak istediğinizde çok az bir kuvvetle kaldırabilirsiniz hatta çocuklar dahi kaldırabilir ve bantı indirirkende hızla inmez yavaş yavaş inerki bir aksilik olmasın. Yine belli bir standardın üzerindeki cihazlarda var.

baya uzun oldu ama kısacası bu hassasiyetleri gözeten bi koşu bandının günanı (fiyatı) ne olur önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

voit markasının bu hassasiyetleri taşıdığını öğrendim

Link to comment
Share on other sites

Kafana bant bağla evin etrafında koş :)

en ucuz ve gerçeği budur :)

güzeldi walla :)

scarlet markanın en uygun fiyatlı olduğunu biliyorum ama işlevselliği hakkında bi bilgim yok fitness salonunda genelde ALTIS VE DYNAMIC markaları var 1,5 senede altıslar su koyuverdi ama dynamicler iyi durumda bakımları oldukça dertli ve mekanizsmaları kapalı fiyatları konusunda pek bilgim yok scarlet 450-500 ytl civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam 1200 ytl civarında iyi bişeyler bulabilirsin

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...