Jump to content

Telekom'da grev sabotaja dönüştü


C@NgO

Recommended Posts

Tekom fiberoptik kablolarına sabotaj olduğunu söyleniyor ve kabloların makasla kesildiğini söyleniyor.

Sabotajın hala devam ettiğin söyleniyor.Bunların bu işi bilen kişiler tarafından telekom içinde çalışan kişiler tarafından yapıldığı söyleniyor.Onarımların greve katılmayan çalışanlar tarafından canla başla tamir edildiğini fakat hala sabotaj yapıldığı söyleniyor hukuki yerlere başvurup bunların yakalanmasısını sağlayacağız diyorlar.

********************************************************************************************

Telekom'da grev sabotaja dönüştü

Telekom grevinde iş çığırından çıktı. Greve destek olsun diye uluslararası telefon ve internet bağlantıların sağlandığı fiber optik kablolar kesildi.

16 Ekim 2007 16:14

Telekom'da grev sabotaja dönüştü

Grevden cep telefonları, hastaneler, kredi kartları, alışveriş merkezleri, POS cihazları, bankalar, haber merkezleri, internet altyapısı, polis, jandarma, cezaevleri, adliyeler, nüfus müdürlükleri gibi devlet dairelerinin tamamı etkileniyor. Sabah saatlerinde henüz pek hissedilmeyen grevin etkisiyle öğle saatlerine doğru banka ve market gibi yerlerde uzun kuyruklar oluştu. Hatlardaki sık kesilmeler hizmetleri aksatıyor.

Türk Telekom'da dün gece görüşmeler sürerken, Edirne'de turnikeler ile Kapıkule Sınır Kapısı arasında kalan ve uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan fiber kablonun, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildiği ortaya çıktı.

AA muhabirinin Edirne Telekom Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, bugün saat 03.30 sıralarında, Edirne Otoyol Turnikeleri ile Kapıkule Sınır Kapısı arasında kalan fiber kablo, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından kesildi. Uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan kabloyu, Telekom işçileri kısa sürede onardı. Kablonun kesilmesi nedeniyle bu hat yerine aynı anda İpsala Sınır Kapısı bölgesindeki fiber kablonun devreye girmesiyle uluslararası bağlantıda aksaklık yaşanmadı.

Sadece civardaki 10 köy, bir süre internet ve telefon bağlantısı kuramadı. Yetkililer, olayı bir sabotaj olarak değerlendirdiklerini ancak, bunun Edirne Telekom Müdürlüğü çalışanlarıyla ilgisi bulunmadığını vurguladılar. Yetkililer, Edirne merkezdeki telefon ve internet sorunlarının ise İstanbul ve Ankara bağlantılarından kaynaklandığını bildirdiler.

-TÜRK PLAKALI ARAÇLAR SINIRDA SORUN YAŞADI-

Edirne Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı ise internetteki kesintiler nedeniyle Kapıkule ve İpsala Sınır Kapıları'nda 1 saat işlem yapılamadığını bildirdi. Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet bağlantısının kesilmesi üzerine Türk plakalı araçların sorgulamasının yapılamadığını, bu nedenle giriş ve çıkış işlemlerinde 1 saat süreyle sorun yaşandığını belirtti.

Yazıcı, ''Türk Telekom'da grevin başlamasıyla internette kesintiler yaşanması üzerine Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapıları'nda bir saat süreli işlem yapılamadı. Sınır kapılarında fazla yoğunluk olmadığından sorun internet bağlantısının sağlanmasıyla giderildi'' dedi. Sınır kapılarında yoğunluğun söz konusu olmadığını belirten Yazıcı, yavaşlayan işlerin internet bağlantısının sağlanmasıyla tekrar hız kazandığını bildirdi.

İNTERNETİN KESİLMESİ HASTANEDE HİZMETİ AKSATTI

Türk Telekomünikasyon AŞ'de, Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin bu sabah başlattıkları grev nedeniyle, otomasyon sistemiyle çalışan Isparta Devlet Hastanesinde hizmet bir süre aksadı.

Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ertan Önkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin kısa süre önce otomasyon sistemine geçtiğini belirtti. Hastaneye hasta girişinin yapılabilmesi için öncelikle internet üzerinden sorgulama yapıldığını anlatan Önkol, ''Ancak bugün internet olmadığı için bu sorgulamayı da yapamadık ve hastaların işleri de bir müddet aksadı'' dedi.

İnternet erişiminin zaman zaman sağlandığını vurgulayan Önkol, kesintinin uzun sürmesi durumunda eski sistemle hizmet vereceklerini kaydetti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Gülkent Devlet Hastanesinde de internet erişimindeki kesintiler nedeniyle hasta girişlerinde zaman zaman aksamalar yaşandığı bildirildi.

Bu arada giriş yaptıramayan bazı hastalar, greve tepki gösterdi.

-BİTLİS-

Bitlis'teki Türk Telekom binasının önüne asılan pankartla grev uygulaması başladı.

Türkiye Haber-İş Sendikası, Bitlis Bölge Temsilcisi Mehmet Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez ve ilçelerdeki, santral ve hizmet binalarının tümüne grev grevin başladığını belirten pankartları astıklarını söyledi.

Bitlis'te greve sendikalı 73 çalışanın katıldığını bildiren Aslan, ''Sendikalı olan tüm çalışanlarımız greve katılıyor. Şu ana kadar bizim açımızdan bir aksilik yok'' dedi.

Bitlis merkezde özellikle ADSL'de, banka şubelerinde arızaların baş gösterdiği, vatandaşların kuyruklar oluşturduğu ve iletişimin durma noktasına geldiği kaydedildi.

Grevin, sendika üyesi 2 çalışanla hizmet veren Türk Telekom Mutki Şubesinde de uygulandığı bildirildi. İlçeye bağlı 59 köy ve 81 mezraya hizmet veren şubedeki grev nedeniyle Mutki'de, iletişimde sıkıntıların yaşanmaya başladığı kaydedildi.

Mutki'ye bağlı Kavakbaşı beldesinin grup köylerinde ve Meydan nahiyesine bağlı grup köylerde, tüm telefonların arızalı olduğu ifade edildi.

-DENİZLİ-

Türkiye Haber-İş Sendikası Denizli Temsilcisi Ramazan Saluk, Türk Telekom çalışanları olarak haklarını alana kadar grev önlüklerini çıkarmayacaklarını söyledi.

Türk Telekom İl Müdürlüğü çalışanı sendika üyeleri, binanın girişine grev pankartı astılar.

Sendikanın İl Temsilcisi Saluk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sözün bittiği yerde Türkiye genelinde greve başlandığını, grevin görüşmelerde uzlaşı sağlanana kadar devam edeceğini belirtti.

Grev görevlileri dışındaki sendika üyesi çalışanların evlerine gittiklerini ifade eden Saluk, ''Denizli Telekom İl Müdürlüğünde 228 sendika üyesi arkadaşımız çalışıyor. Bugünden itibaren hepsi greve gitti. Sendika üyesi olmayan 100 kadar çalışan ise görevine devam ediyor. Hakkımızı alana kadar grev önlüklerini çıkarmayacağız'' dedi.

-NEVŞEHİR-

Nevşehir'de Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi Türk Telekom çalışanları, greve davul zurnayla başladı.

Sendika üyesi 50 dolayında çalışan, Telekom binası önüne grev pankartı astıktan sonra davul zurna eşliğinde halay çekti. Bazı üyeler, ellerine zil takarak oynadılar.

Sendika Temsilcisi Erdal Ülken, grevi son ve etkili çare olarak gördüklerini belirterek, ''Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışı, Türkiye'ye, Türk Telekom işçisine tarihinde bir ilki yaşattı. Toplu görüşme masasında sözleşme yapmak yerine greve gitmek zorunda bırakıldı'' dedi.

-KOCAELİ-

Türkiye Haber-İş Sendikası Kocaeli Şubesi üyeleri, Türk Telekom Başmüdürlüğü binasına grev pankartı asarak greve başladılar.

Sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Erdoğan Çakır ile sendika üyeleri, başmüdürlük önünde toplanarak Hükümet aleyhine bir süre slogan attılar.

Burada açıklama yapan Çakır, dün gece yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını, Kocaeli'de 450 sendika üyesinin greve başladığını söyledi.

Grev süresince çalışmayacaklarını ve konularıyla ilgili hiçbir arızayı onarmayacaklarını ifade eden Çakır, mücadelenin haklarını alana kadar süreceğini bildirdi.

Açıklamanın ardından çalışanlar, slogan atarak Türk Telekom Alemdar Şubesine yürüdüler. Şube çalışanları da meslektaşlarına destek verdi.

-BARTIN-

Bartın'da Türk Telekom çalışanları iş bırakarak, çalıştıkları binalara grev pankartlarını astılar.

Türkiye Haber-İş Sendikası Bartın Temsilcisi İsmail Demirok, yaptığı basın açıklamasında, kentte 60 üyeleriyle greve başladıklarını, anayasa ve yasalarla işçilere tanınmış grev hakkını kullanmaya başladıklarını söyledi.

Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışıyla toplu sözleşmenin masada bitirilmesi yerine işçilerin greve zorlandığını savunan Demirok, ''Bugün geldiğimiz nokta, artık sözün bittiği, eylemin başladığı yerdir. Grevi son, ama en etkili çağrı olarak gören sendikamız, toplu sözleşmeyi masa başında karşılıklı diyalogla çözme fırsatını kaçıran Türk Telekom yönetimiyle ilgili değerlendirmeyi kamuoyunun engin sağduyusuna bırakmaktadır'' dedi.

HABER-İŞ GREVE GİTTİ, GENEL MERKEZDE CEP TELEFONU İLETİŞİMİ KESİLDİ

Haber-İş Sendikası'nın Türk Telekom ile anlaşamaması nedeniyle sabah saatlerinde başlayan grev, sendikanın genel merkezini vurdu. Sendika yöneticileri görüşme pozisyonları konusunda istenmeyen bilgi akışını engellemek için genel merkeze sinyal kesici yerleştirdi.

Böcek olarak tabir edilen dinleme cihazlarının da çalışmasını engelleyen sinyal kesiciler, genel merkezdeki cep telefonu bağlantılarını da kesince, ülke genelindeki iletişim trafiğine darbe vurması beklenen grevin ilk etkisi farklı şekilde sendikanın genel merkezinde yaşandı.

Türk Telekom ve Haber-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılamaması sonrası Türk Telekom'un 25 bin 680 işçisi ülke genelinde greve başladı. Grevin, sabah saatlerinde başlamasının ardından ülke genelinde telekom hatları, GSM operatörlerinin servisleri ve bankaların ATM hizmetleri ile internet bağlantılarında ilk sıkıntılar gözlenmeye başladı. Yetkililer, birimlerde çalışan personelin grevde olması nedeniyle görüşme yoğunluğunun tüm hatlara dağıtılamadığını, bu nedenle de arızaların artacağını belirtiyor.

Grevin telefon görüşmelerine vurduğu sektenin bir farklı nedenden kaynaklanan benzeri ise grev kararı alan Haber-İş Sendikası'nın Genel Merkezi'nde yaşanıyor. Sendika yönetimi, bu sabah itibari ile grev kararı alınca, görüşme pozisyonlarını ele aldığı genel merkezde dinlemeye karşı da önlem alma yoluna gitti. Böcek olarak nitelenen dinleme cihazlarının çalışmasını da engelleyen sinyal kesicilerin genel merkeze yerleştirilmesi cep telefonu trafiğini de vurdu. Genel Merkez'de şu an tek bir şebeke dışında cep telefonları çekmiyor. Bir GSM operatörünün genel merkeze bir kaç metre yakınında baz istasyonu bulunması sinyal kesici mekanizmanın bu şebekenin iletişimine engel olmasını da engelleyince genel merkezde bu şebeke dışında cep telefonu ile konuşmak mümkün olmuyor.

-TÜRK TELEKOM GREVİ KKTC'Yİ DE ETKİLEDİ

Türk Telekomünikasyon A.Ş'de, Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin bu sabah başlattığı grev, KKTC'deki iletişimi de etkiledi.

KKTC Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Feridun Üstün, Türk Telekom'daki grev nedeniyle Türkiye'de bazı iller arasında olduğu gibi, Türkiye ile KKTC arasındaki iletişimin de kesildiğini bildirdi.

Üstün, "bundan dolayı ses, data ve internet bağlantılarının yapılamadığını" kaydetti.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=274615

Link to comment
Share on other sites

Grev her çalışanın hakkıdır. Saygı duyarım.

Ancak;

Sözde hakkını alabilmek adına kanun dışı eyleme girenlerin derhal işlerine son verilmesinden yanayım.

Bahsedilen basın toplantısını dinledim. Yetkili elinde bir Türkiye haritası tutuyordu ve diyordu ki;

"Burada gördüğünüz renkli bölgeler dün sabah saat 3'te eş zamanlı olarak arızalanan ana fiber optik istasyonlarıdır. Üzülerek söylüyorum ki bu istasyonların arıza yapması halinde devreye girmesi gereken yedek fiber hatlar da eş zamanlı olarak kesilmiştir. Kesim şeklinden bu işin profesyoneller tarafından yapıldığı anlaşılmıştır."

Ve yetkili ekledi;

"Bu hatlar en ağır mevsim koşullarında bile en fazla 5 noktada arıza yapmıştır. Oysa dün sabaha karşı anahatlar ve yedek hatlarla birlikte bu rakam 13'tür ve her nasılsa hepsi de aynı saatte olmuştur."

Şimdi arkadaşlar,

Ne kadar iyi niyetli düşünürsek düşünelim yukarıda ki tablo planlı bir yasadışı eylemi gösteriyor.

Çeşitli forumlarda Türk Telekom'un Araplara satılmasına, internet hızımızın gelişmiş ülkeleri bırakın 3.dünya ülkelerinden dahi geride olmasına ağır eleştiriler ben de yaptım.

Fakat eğri oturup doğru konuşmak lazım. Kamu yada özel sektör farketmez hiçbir çalışanın devletin ve milletin servetine zarar verme hakkı yoktur.

Üstelik GREV gibi yasal bir hakkın arkasına sığınılıp söz de hak aramak adına yapılması da kabul edilemez.

Yapanların cezasız kalmamasını ibret'i Alem için umuyorum.

Link to comment
Share on other sites

dimi dimi asalım :) bi ikisini sallandırdık mı taksim meydanında görürler bir daha grev yapmayı :)

şaka bi yana tamam hukuki bir hakları var ama cidden böyle bir şey yapılmışsa çok düşüncesizce bir davranış ama bu kadar da abartılacağını sanmıyorum. Ne grev yapanlar o kabloyu keser ne de yapmayanlar o kabloları tamir eder

Link to comment
Share on other sites

Türk Telekom'dan işçilere net yanıt

Türk Telekom'da bugün başlayan grevle ilgili Genel Müdür düzenlediği basın toplantısında işçilere enflasyon üstünde ücret verdiklerini belirterek işçilere çağrıda bulundu.

16 Ekim 2007 16:03

Türk Telekom'dan işçilere net yanıt

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, greve yönelik basın toplantısı düzenledi. Doany, personele enflasyon üstünde rakam verdiklerini söyledi. Doany şu açıklamayı yaptı

Kamu çalışanlarının hakları var toplu sözleme hakları var. Ama grev yapma hakkı işi bırakma hakkı dışında başka hakkı kendilerine vermiyor.

Kamu çalışanlarına şirketin tesislerine zarar verme hakkı vermiyor. Bizim çalışanlarımızın hali hazırda piyasa koşulları ile kıyaslandığında iyi bir maaş aldıklarıdır. Çalışanlarımızın çoğunluğu piyasa koşullarının yüzde elli üzerinde ücret almakta.

Ücretler yüksek olsa bile hiçbir çalışan enflasyon artışının üzerinde bir ücret beklememelidir. Bizim önerimiz yüzde 10 dolayındadır ve bu da enflasyonun üzerindedir. Devletin enflasyon rakamı yüzde 8'dir, diğer şirketler yüzde 7.5 zam yapıyorlar. Biz enflasyon üzerinde zam yapmak bazı düzeltmeler de yapıldığı anlamına geliyor. Bu yıl için yüzde 10 zam teklif ederken, Gelecek yıl ilk 6 ay yüzde 4, daha sonraki dönem için de yüzde 4 zam teklif ettik. Gelecek yıl enflasyon beklentisi yüzde 5 olmasına karşın biz daha fazla zam önerdik.

Tekniker ve teknisyenler için ayrıca bir düzeltme önerdik. Biz üçlü bir komisyonun kurulmasını ve bağımsız bir komisyonun kurularak sorunun çözümüne katkı sağlamasını istedik. Bunun aklıselim şekilde çözüleceğini bekliyoruz. Biz çalışanların telekomun önemini bilerek o şekilde davranmalarını bekliyoruz.

www.rotahaber.com

Link to comment
Share on other sites

Telekom'da grev interneti vurdu

Türk Telekom işçilerinin greve başlaması nedeniyle birçok ilde personel işbaşı yapmadı. Antalya ve Burdur bölgesinde internet başta olmak üzere haberleşme bir süre yapılamadı.

16 Ekim 2007 12:37

Telekom'da grev interneti vurdu

Türkiye Haber-İş Sendikası'nın Türk Telekom iş yerlerinde bu sabah başlattığı grev, bazı illerde haberleşmeyi olumsuz etkiledi. Türk Telekom işçilerinin greve başlaması nedeniyle Antalya ve Burdur bölgesinde internet başta olmak üzere haberleşme bir süre yapılamadı. Birçok basın yayın kuruluşlarının telefonları ve internetleri hizmet dışı kaldı. Telefon faturaları ödemeleri ise PTT binasında yapılabiliyor.

Türkiye Haber-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Alim Zengin, yaptığı açıklamada, Antalya'da bine yakın işçiden 790'ının Türk Telekom iş yerlerinde bu sabahtan itibaren greve çıktığını söyledi. Grev gözcülerinin iş yerlerinde nöbet tuttuğunu, diğer işçilerin ise sendika ve çevresinde bulunduğunu belirten Zengin, sendika olarak anlaşmak istediklerini, ancak işverenin tutumu yüzünden bunun olmadığını savundu.

Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışının, Türk Telekom işçisini, tarihinde ilk kez toplu sözleşme masasında sözleşmeyi bağıtlamak yerine greve gitmeye zorladığını söyleyen Zengin, Antalya il genelinin yanı sıra şubeye bağlı Burdur ve Isparta'daki bin 200 işçinin yüzde 90'ının greve katıldığını bildirdi. Isparta Türk Telekom'a bağlı iş yerlerinde de 318 işçi davullu zurnalı greve başladı.

-İZMİR-

İzmir'de Türk Telekom işçileri, iş bırakarak, çalıştıkları binaların girişine ''Bu iş yerinde grev vardır'' yazılı pankartları astı. Türkiye Haber-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Kemal İlçioğlu, yaptığı açıklamada, görüşmelerin en kısa zamanda masa başında bitirilmesi için çaba gösterdiklerini, grevi bir silah olarak görmediklerini, ancak işverenin kendilerini greve zorladığını savundu.

İlçioğlu, şöyle dedi: ''İzmir'de şirket bünyesinde bin 350'si sendikalı bin 700 kişi var. Sendikasız arkadaşlarımızın bir kısmı da greve destek veriyor. Uzlaşmacı taraf biziz. Halkımızın mağdur olmasını istemiyoruz, ancak onlardan da sağduyu bekliyoruz.''

-ADANA-

Türkiye Haber-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Kaya, ''Grevi son, ama en etkili çare olarak gördük'' dedi. Türk Telekom Adana İl Müdürlüğü önünde toplanan çalışanlar, önce şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Kaya, daha sonra yaptığı konuşmada, çalışanların taleplerinin görmezlikten gelindiğini, Türk Telekom yönetiminin çözüm önerilerini kabul etmek yerine, kendilerinin verdiği kadarıyla yetinmelerini istediğini ifade etti.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Hüseyin Kaya Elbek de Türk Telekom yönetimini sendika yetkilileri ile masa başında görüşmeye çağırarak, ''Masa başında işçinin hakkı verilmeli'' dedi.

KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Taşdemir ise ''Telekom çalışanlarının haklı mücadelelerini desteklediklerini'' ifade etti. -TOKAT- Tokat'da sendika üyeleri, iş yerlerine giderek binaların girişlerine ''Bu iş yerinde grev var'' yazılı pankartları astılar. Üzerlerinde ''Grev Gözcüsü'' yazılı önlükleri giyen bazı sendika üyeleri de grev nöbetine başladı. Türkiye Haber-İş Sendikası Bölge Temsilcisi Halil Al, Türk Telekom Tokat Gaziosmanpaşa Müdürlüğü binası önünde yaptığı açıklamada, ''Tokat'ta greve 272 sendika üyemiz katılıyor. Anlaşma oluncaya kadar mesai saatleri içerisinde grevimiz devam edecek. Türk işçisi küresel sermayenin esiri olmayacak'' dedi.

-SAKARYA-

Türkiye Haber-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cavit Tokpınar, TÜrk Telekom yetkilileriyle yapılan toplu görüşmelerde gelinen noktanın ''sözün bittiği ve eylemin başladığı yer'' olduğunu söyledi. Tokpınar, AA muhabirine, yöneticilerin sendikanın çözüm önerilerini kabul etmek yerine, kendilerinin verdiği kadarıyla yetinilmesini istemesinin toplu görüşme sürecini tıkadığını belirtti.

Sendikal örgütlenmenin dışındaki işçilere işverenin kendiliğinden verdiği ücreti, sendikalı işçilere vermekte direnmesinin izah edilemeyeceğini söyleyen Tokpınar, ''Bu noktada uluslararası sözleşmeler, T.C. Anayasası ve yasalar ile işçilerimize tanınmış olan grev hakkı kullanılmaya başlanacaktır'' diye konuştu.

-HATAY-

Türkiye Haber İş Sendikası Hatay Bölge Temsilcisi Talip Aybek, ''Çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilerek dengenin oluşturulabilmesi için yüzde 18 zam istiyoruz'' dedi. Aybek, İl Telekom Müdürlüğü önünde toplanan çalışanlarla birlikte yaptığı açıklamada, isteklerini alıncaya kadar grev kararlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Türk Telekom İl Müdürü Ramazan Gezer ise ''Umarım taleplerinizi alırsınız, sorun hemen çözülür ve grev sona erer'' dedi. Konuşmaların ardından işçiler, İl Telekom Müdürlüğü önünde halay çekerek slogan attılar.

ANADOLU YAKASI İSTANBUL İL MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI ÜYELERİ DE ALINAN KARAR UYARINCA GREVİ BAŞLADI

Türk Telekom Anadolu Yakası İstanbul İl Müdürlüğünde çalışan Türkiye Haber-İş Sendikası üyeleri de alınan karar uyarınca bu sabah greve başladı. Acıbadem Caddesi üzerindeki Türk Telekom Anadolu Yakası İstanbul İl Müdürlüğüne çalışmaya gelen Türkiye Haber-İş Sendikası üyeleri, alınan grev kararı uyarınca işe başlamayarak evlerine geri döndü. Binada sadece yöneticilerin bulunduğu, sendikalı olmayan üyelerin de çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Grev kararı uyarınca binanın kapısına, ''Bu iş yerinde grev vardır'' pankartı asıldı. Bina önünde, sendika üyelerinden sadece grev gözcüleri kaldı. Türkiye Haber-İş Sendikası iş yeri temsilcisi Necip Boran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanıncaya kadar grevi sürdüreceklerini bildirdi.

Anayasal haklarının tamamını kullanarak greve gittiklerini anlatan Boran, şunları söyledi: ''Grevimizin başladığı saat 08.00'den itibaren sendika üyesi arkadaşlarımız evlerine gittiler. Bizler sendika görevlileri olarak iş yerlerinin önünde grevimizi sürdürüyoruz. Şebeke bakım onarım çalışmaları, kapsam içi arkadaşlarımız tarafından yürütülüyordu. Grev nedeniyle Türk Telekom iş yerlerinde hiçbir bakım ve onarım işi yapılmıyor. Telefon ve ADSL hizmetlerinde çıkabilecek arızaların grev süresince giderilmesi mümkün değil.''

Türk Telekom'un 130 yıllık bir kuruluş olduğunu ve ilk defa böylesine büyük çapta grev yapıldığını kaydeden Boran, ''Biz grevin uzaması taraftarı değiliz. En kısa sürede bitmesini istiyoruz'' diye konuştu.

AA

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

BATMAN ' da da sabah saatlerinde grev yapıldı.

bizleri internetten mahrum bıraktılar maalesef daha yeni yeni internete girebiliyoruz.

daha da giremiyorum rahat bu iletiyi göndermek için kaç defadır deniyorum.

yaw şu telekom yokmu :)

Link to comment
Share on other sites

-NEVŞEHİR-

Nevşehir'de Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi Türk Telekom çalışanları, greve davul zurnayla başladı.

Sendika üyesi 50 dolayında çalışan, Telekom binası önüne grev pankartı astıktan sonra davul zurna eşliğinde halay çekti. Bazı üyeler, ellerine zil takarak oynadılar.

Sendika Temsilcisi Erdal Ülken, grevi son ve etkili çare olarak gördüklerini belirterek, ''Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışı, Türkiye'ye, Türk Telekom işçisine tarihinde bir ilki yaşattı. Toplu görüşme masasında sözleşme yapmak yerine greve gitmek zorunda bırakıldı'' dedi.

evet çok acaip durum şahit oluyoruz burda...valla telekom deyince artık içim bi garip oluyo Allah olacağına bıraksın herşeyi..

Link to comment
Share on other sites

zaten icraat yok hep kazık hep kazık kökten kabloları keseceksın japonlar yada inglizler yenıden el atacak bu işe telekominkasyon ısını bızımkıler yapmıyacak iş yok zam var sürekli

üstelik kazık adsl den tut telefon görüşmelerıne kadar

Link to comment
Share on other sites

Insanların hakkına karışmam, fakat şunu herkez yaşamıştır. ADSL hızı yerlerde, arıyorsun bilgisayardan kaynaklanıyor deniyor, bilgisayara bakıyorsun mümkün değil tekrar arıyorsun adsl modem'den kaynaklanıyor deniyor vs. vs. Adamlar abone ediyorlar, adsl ücretsiz veriliyor kurulum da ücretsiz... eee kuran kimse yok vs. vs. bla bla bla... Fatura ödeyecen, gidiyorsun ttnet'e kuyruk ta bilmem nereye kadar, giriyorsun kuyruğa pat öğle tatili amca sonra gel. Anlamıyorum, ttnet'te kim çalışıyor? Oturdukları yerde buna çalışma diyorlarsa göndersinler grev yapanları dağa bayıra hat çektirmeye ve versinler istediklerini, haksızlığa gelinmiyor işte. Daha neler neler. Daha öncede dediğim gibi, hak veriyorum ama çalışana, grev yapıyoruz deyip sapote edenlere şiddetle karşıyım. Eğer internetim kesilirse haberleri izleyin derim, emin olun giderim topluluğa grevliyiz kardeşim yazısını gördüğüm ***lere kırarım bir ikisinin kavasını bende grev yapıyorum derim olur biter.

Link to comment
Share on other sites

ya gercekten cok kötü bi durum eğer sabotaj doğru ise çalışanlar gerçekten hak etmiyorlar zammı gene onların parası bizden cıkıyor burda telekomda 54' monitör var bikerede açık görmedim... allah baştakilere akıl fikir versin onları seçenlerede...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...