Jump to content

bugece 854 milyon insan aç uyuyacak


alaiye

Recommended Posts

'Bu gece 854 milyon insan aç karnına uyuyacak'

Bugün, 14:19

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Sekreteri Jacques Diouf, "Gezegenimiz miktar ve kalite olarak tüm nüfusuna yetecek kadar gıda üretiyor, ancak bu gece 854 milyon insan aç karnına uyuyacak" dedi.

--------------------------------------------------------------------------------

AA-Diouf, Dünya Gıda Günü dolayısıyla FAO'nun Roma'daki genel merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, beslenme hakkının, 1948'de BM tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde resmen tanındığını belirterek, bu hakkın, yardımseverlik fikrinin hukuk kavramına yeniden yönlendirilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Diouf, "Her insana eşit ve düzenli gıda sağlanması güvencesi sadece bir ahlaki zorunluluk ve büyük ekonomik kazanca dönüşebilecek bir yatırım değil, aynı zamanda temel bir insan hakkının yerine getirilmesidir. Dünyanın bunu gerçeğe dönüştürebilecek olanakları mevcuttur" diye konuştu.

haberx

Link to comment
Share on other sites

Ekonomik kazanca yatırım demek vay canına ,maksat buysa ne ala

Rusya ve Amerika'nın silah olarak kullanmak için uzun zamandır yolunu yaptığı düşük frekanslı elektromanyetik ışınımla yüksek enerji nakli tekniğinin yol açtığı ve doğanın düzenini bozmakla(kutupları eritiyor,ozon tabakasını deliyor vs.) beraber ciddi rakamlarda ekonomik krizler doğurduğunu ve artık bunun önleminin alınması gerektiğini,ekonomiye en büyük baltanın vurulmuş olduğunu kabul edip gerekli kurumlarla harekete geçmek , bu zehrin kökünü kurutmakla uğraşsınlar!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...