Jump to content

Gitar Almak İstiyorum


Iceberg

Recommended Posts

Merhaba Tnc sakinleri. Başlıkta da belirttiğim gibi kendime klasik bir gitar almak istiyorum; fakat iyi gitar nasıl alınır, gitar alırken nelere dikkat edilir bilmediğimden ve çevremde gitarist biri olmadığından sizlere başvurmak istedim. Nasıl olsa Tnc de yok yok :p

G.Antep'te bir yere sordum 120 YTL paha biçti, pazarlık yaparak 100 YTL ye anlaştık; ama henüz almadım. Biraz araştırmak istedim. www.gitaral.com'dan önerebileceğiniz bir gitar da olabilir.

Şimdiden tşk'ler..

Edit:

Bu arada bu tesadüf mü forumumuzun kaderi mi anlamadım -_-

sgsdfgrc6.png

Link to comment
Share on other sites

gitar çalma konusunda tecrüben yoksa ve acemiysen bence 100 Ytl lik işini görecektir. eger ilerletmek istersen ve kendini iyice kaptirirsan satar daha iyisini alirsin. Gene de tabiki karar senin..

katılıyorum başlangıç için çok iyi bir gitar almana gerek tok...ilerlettikten sonra iyi bi gitar alırsın amfi çıkışlı filan -_-

Link to comment
Share on other sites

kardeşimde senin gibi gitara başlamak istedi bizede herkes ilk başta pahalı almayın paranıza yazık etmeyin dediler öğrendikten sonra o zaten kendine istediğiini almak isteyecektir dediler bende gittigidiyordan 3,4 gün takip ederek 40 milyona ikinci el bir gitar aldım sonradan gayet yeterli bir gitar olduğunuda hocasıda söyledi,yani ilk başta fazla masraf yapmamanı bende diğer arkadaşlar gibi öneririm.

Link to comment
Share on other sites

Elektro gitar almayı dusunuyorsunuz ama ne marka nasıl bi gitar alacagınıza karar veremiyorsanız gitarlar hakkkında biraz bilgi vermek isterim affınıza sıgınarak

ESP

Öncelikle Japon harikası olan ESP Gitarla başlıyalım işe.

Hard rock yada heavy metal yapmak isteyen arkadaşlar için ilk tavsiyem muhakkak esp olacaktır. Tonu hard ve heavy metale cok uygun olan bu gitarlar teknik özellikleriylede göz doldurmaktadır. Aradıgınız FLOYD ROSE ve diger butun özelliklere sahip mukemmel dizayn ve kasa ceşitleriyle her gitaristin sahip olmak istedigi eşsiz gitarlardır. Fiyat malum biraz pahalı ama eski gitarınızı değiştirmek istiyorsanız esp mukemmel bi karar olabilir.

Gelelim bu esp gitarları hangi unluler kullanmaktadır.

James Hetfield , Kirk Hammett , Dave Mustaine , Alexi Laiho , Jeff Hanneman , Michael Amott gibi kendi alanlarında çok başarılı olmuş isimlerin ellerinde bu gitardan görmek mumkundur.

FENDER

Eger rock pop rock yada virtiöz takılmayı isteyen biriyseniz bu gitarlar tam size göre uretilmiştir. Ne yazıktır ki bu fender gitarların tonu hard rock ve heavy metale uygun deildir. Ve yine ne yazıktır ki diger gitarlara göre teknik olarak cok geridedir. Örnegin hiç bir Fender gitarda FLOYD ROSE aramayın ve diger özellikleri (akor kilidi v.s.) cünkü yoktur. ama söledigim tarzlar ve bunlara yakın tarzlarda muzik yapmak istiyorsanız bu gitar sizin için yapılmıştır. Fenderin en iyi özelligi cok rahat bir klavyeye sahip olmasıdır. Bu özellikle calarken size cok rahatlık saglıyacaktır. Bu gitarlar bilindigi uzere klasik kasa ve klasik kasaya yakın görünümlü kasalardan oluşur. yani öle V kasa yada yıldız kasa ucuk kacık gitarlar beklemeyin.

Kimler Fender kullanıyor:

Buddy Guy , Eric Johnson , Jimmy Bryant , Sting , Yngwie Malmsteen.

İBANEZ

Gelelim yine başka bir virtiöz gitarı olan ibaneze. Söledigim gibi ibanezde fender gibi bir virtiöz gitarıdır ama ibanezi fenderden ayıran cok özellik vardır. bunların başında ibanez teknik olarak butun özelliklere sahip gitarlar üretmektedir. ve fendere göre daha yakışıklı kasalarda bünyesinde barındırmaktadır. Japon harikası olan bu ibanez gitarlarda cok iyi olmasına karsılık endonezya mallarından muhakkak uzak durmak gerekir. Bu kucuk uyarıyıda yaptıktan sonra gelelim ibanezi kimlerin kullandıgına.

Satriani ve vai bu ikisi yeter zaten.:A

B.C. Rich

Geldik çoğu metal ilahlarının kullandıgı gitara. Bu gitarlar şekil ve ton olarak Hard Rock ve Metal müzik için yaratılmış gitarlardır. Hemen hemen her Death ve Black Matal grublarında kullanan gitaristler görülmektedir. B.C. Rich Gitarlar her türlü özelligi sahip olmalarına ragmen tipi ve tonu bakımından bazı gitaristlerin alışamadığı ve bu nedenle bir sürü karalamalara neden olan kimine göre asılsız eleştirilere maruz kamıştır. Kimine göre klavyesinin hiç rahat olmadıgı , kasasının büyük oldugu için ayakta rahat calınamadığı sölenir. Bunun En doğru cevabını herkes deneyerek bulabilir. Hiç kimse lütfen denemedigi gitar hakkında eleştiri yapmasın.

Kimler B.C. Rich kullanır :

Kery King , Chuck Schuldiner , Paolo Gregoletto , Steve Smyth , Christian Black , Rob Marcello , Guy Marchais ve daha niceleri.

Jackson

Sıradaki gitarımız bir american mucizesi şekli şemali tonu ve özelligi tarafından her rock ve metal gitaristin sahip olmayı istedigi Jakcson gitarlardır. Yazıdanda anlaşıldıgı gibi sekil ton ve özellik bakımından istediginiz her şeyi size vermeye hazır gitar harikasıdır. Bir rivayete göre Jackson ı fender firması satın aldıktan sonra kalitesi biraz düşmüştür. Türkiye satış fiyatı olarakta americaya göre devasal bi fark vardır. Eger bir jacksona sahip olmak istiyorsanız kesenin azını iyice acmanız gerekmektedir. Bu konu kesinlikle ithalatcı firmanın fiyatları normalin üzerinde tutmasından kaynaklanmalıdır. Ya herşeyini satıp alacaksın yada America ya ucup ordan alacaksın yada getirteceksin

Kimler Jackson kullanır:

Derrick Green , James Root , John Campbell , Mark Morton , Rob Cavestany

DEAN

Yine American harikası alabildigince uçuk kacık Görünüm Mükemmel ton ve her türlü özellige sahip mükemel gitar Harikası dean gitar. Bu gitarı anlatmaya gerek bile yok aslında rock metal riff ve sololarda sizi dünyanın ulaşılmayacak yerlerine ******ürebilecek gitar desek yeridir. dean gitarların bir diğer özelligide dolma sap özelligidir alışana kadar biraz zorlanırsınız ama alışınca her gitaristin sahip olmadıgı bir özelliginiz olacaktır. görünüş ton ve özellik istiyorsanız dean tam size göre bir gitardır. Dimebag Darrell in elinden hiç düşürmedigi bu gitarlar gectigimiz günlerde yeni bir italatcı firma tarafından Türkiye de satılmaya başlanmıştır.

Kimler Dean kullanır :

Dimebag Darrell

, Michael Schenker , Zakk , Mıchael Angelo , Jerry Cantrell , Trivium gitaristleri.

Not : Trivium gitarisleri ünlü gitarist Dimebag Darrell in kendiyle özdeşleşen gitarını Dimebag ın ailesinden aldıkları izin sayesinde kullanmabilmektedirler.

GIBSON

Kalitesinden yenmeyen american gitar sektörüne adını kazımış mukemmel hatta süper özelliklere sahip gitar marksıdır. Gibson gitarların en büyük özelligi Bu gitarlarla istediginiz her tarz müzigi yapabilirsiniz Garip ama gercek işte. Artık düşünün kalitesini. Gel görki bu kalitedeki gitarlarında bir fiyatı oluyor. Eger Gİbson hayranı ve almayı düşünen bir şahıssanız ne diyim size dogru yoldasınız ve coook paranız var. Bu gitarların ülkemizdeki ikinci el fiyatları bile neredeyse diger gitarların sıfır fiyatlarına eşit. Güzel bi secim ama biraz pahalı olsa gerek. Aynı dean gitarlar gibi dolma sap özelligine sahiptir. Her gitaristin mukakkak bir kerede olsa tadına bakması gerektigini düşünüyorum.

Kimler Gibson kullanır:

Kesinlikle herkes kullanmıştır:Ç

Washburn

Geldik size tanıtacagım son gitar markası olan Washburn gitara. Washburn gitarlar tonu ve özellik bakımından cok özellige sahip gitarlardır. yalnız altını cizmem gereken bi konu varki ülkemizde en çok yan ürünü yani sahtesi olan gitar markasıdır. Çogu gitarist Washburn lerin orijinal olmayan yan ürünlerini deneyerek bir sürü kötü eleştiriler sarfetmektedirler. Washburn gitar firması her keseye uygun buyuk gitar ceşitleri sunmaktadır. Yeni başalyanlar için profesyoneller için mukemmel gitarlara sahiptir. Tonu hard rock ve heavy metali desteklemektedir. Kim ne derse desim Washburn gitarlar kesinlikle bir gitarist için büyük nimettir.

Kimler Washburn kullanır:

Dimebag Darrell , Jeff La Bar , Paul Stanley , Buzz Feiten .

Arkadaşlar ben sadece bildiklerimi paylaşmak istedim. Tanıtmadıgım daha yıgınla gitar markası var. Umarım sizde bu konuya destek verirsiniz. En azından yeni gitar almak isteyen dostlarımıza bir nebze yardımcı olur bu konu. Turkyaşam ın bütün gitaristlerini ve gitar calmak isteyen herkesi bu konuda toplamak amacındayım. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.

Teline vurdugunuz gitardan en büyük coşkuyu yaşamanız dileklerimle.

Son söz:

Gitaristler iyi gitar arama cabalarına girmesinler onlar güzel çaldıkca iyi gitarlar onları bulacaktır. JOE SATRIANI

alıntı haberdir

Link to comment
Share on other sites

Enstrüman almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim,mağazamız ankarada;

SEM Müzik

Olgunlar cad.26/B Kizilay/ANKARA adresinde hizmetinizde.Tel:0 312 4199293

internet adresi;

http://www.semmuzik.com/[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Müzik aletleri satan yerlerden önce değişik markaların tınısını duyun

tabi bu aletleri müzik mağazalarında bulabilirsiniz,deneyebilirsibiz. veya arkadaşlarınızda varsa elinde olanı dinleyebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

markalardan önce gitarı alırken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedelim:

gitarı elinize alın gövdenin altından tüfek tutar gibi sapa doğru bakın. sapta en ufak bir yamukluk olmamalıdır. gitarın akort tutabilir olmasına dikkat edin. denediğim düşük kaliteli gitarlarda akort ettikten sonra 1 veya 2 şarkıdan sonra akortta problem oluyordu. kesinlikle istenmeyen bir durumdur. gitar almak için girdiğiniz dükkanda ilk elinize aldığınız gitarı satın almaya çalışmayın. farklı gitarlar deneyin. en çok beğendiğinizi alın. ve son olarakta istanbul dan alacaksanız unkapanı-imç civarından kesinlikle gitar almayın. ordan alacağınız gitar ancak kışlık odun olur :D

Link to comment
Share on other sites

markalardan önce gitarı alırken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedelim:

gitarı elinize alın gövdenin altından tüfek tutar gibi sapa doğru bakın. sapta en ufak bir yamukluk olmamalıdır. gitarın akort tutabilir olmasına dikkat edin. denediğim düşük kaliteli gitarlarda akort ettikten sonra 1 veya 2 şarkıdan sonra akortta problem oluyordu. kesinlikle istenmeyen bir durumdur. gitar almak için girdiğiniz dükkanda ilk elinize aldığınız gitarı satın almaya çalışmayın. farklı gitarlar deneyin. en çok beğendiğinizi alın. ve son olarakta istanbul dan alacaksanız unkapanı-imç civarından kesinlikle gitar almayın. ordan alacağınız gitar ancak kışlık odun olur :D

bende gitar kursu veriorum ilk basda o baktıgın gitarı alabilirsin anlayan birisiyle gidersen ii olur klavyesine bakar klavyesi cok kaba bazılarının özellikle bareli akorlarda zorlanırsın para mühüm degil güsel bisi olsun diosan admira al cok güzeldir kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Benimde evde var Banderasın Desperado filminin çıktığı sene o ilk sahnesinde çaldığı bölümden etkilendim ve direkt gitar almaya gittim işte evin bir köşesini süslüyor :p

Belki seninkisi de benimki gibi bir hevestir geçer o yüzden fazla para verme derim ama görüntüsü artislik olsun duvara asınca güzel dursun :D:)

Link to comment
Share on other sites

Benimde evde var Banderasın Desperado filminin çıktığı sene o ilk sahnesinde çaldığı bölümden etkilendim ve direkt gitar almaya gittim işte evin bir köşesini süslüyor :p

Belki seninkisi de benimki gibi bir hevestir geçer o yüzden fazla para verme derim ama görüntüsü artislik olsun duvara asınca güzel dursun :excl::)

Bizimkilerde öyle diyor ama na'pim bilgisayasiz bir evde başka ne yapılabilir? Tv izlemeyi sevmiyorum zaten. Uğraşacak bişeyler arıyordum. İlkin papağan beslemeyi düşündüm ama gitar işi aklıma yattı :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years yıl...

Elektro gitar almayı dusunuyorsunuz ama ne marka nasıl bi gitar alacagınıza karar veremiyorsanız gitarlar hakkkında biraz bilgi vermek isterim affınıza sıgınarak

ESP

Öncelikle Japon harikası olan ESP Gitarla başlıyalım işe.

Hard rock yada heavy metal yapmak isteyen arkadaşlar için ilk tavsiyem muhakkak esp olacaktır. Tonu hard ve heavy metale cok uygun olan bu gitarlar teknik özellikleriylede göz doldurmaktadır. Aradıgınız FLOYD ROSE ve diger butun özelliklere sahip mukemmel dizayn ve kasa ceşitleriyle her gitaristin sahip olmak istedigi eşsiz gitarlardır. Fiyat malum biraz pahalı ama eski gitarınızı değiştirmek istiyorsanız esp mukemmel bi karar olabilir.

Gelelim bu esp gitarları hangi unluler kullanmaktadır.

James Hetfield , Kirk Hammett , Dave Mustaine , Alexi Laiho , Jeff Hanneman , Michael Amott gibi kendi alanlarında çok başarılı olmuş isimlerin ellerinde bu gitardan görmek mumkundur.

FENDER

Eger rock pop rock yada virtiöz takılmayı isteyen biriyseniz bu gitarlar tam size göre uretilmiştir. Ne yazıktır ki bu fender gitarların tonu hard rock ve heavy metale uygun deildir. Ve yine ne yazıktır ki diger gitarlara göre teknik olarak cok geridedir. Örnegin hiç bir Fender gitarda FLOYD ROSE aramayın ve diger özellikleri (akor kilidi v.s.) cünkü yoktur. ama söledigim tarzlar ve bunlara yakın tarzlarda muzik yapmak istiyorsanız bu gitar sizin için yapılmıştır. Fenderin en iyi özelligi cok rahat bir klavyeye sahip olmasıdır. Bu özellikle calarken size cok rahatlık saglıyacaktır. Bu gitarlar bilindigi uzere klasik kasa ve klasik kasaya yakın görünümlü kasalardan oluşur. yani öle V kasa yada yıldız kasa ucuk kacık gitarlar beklemeyin.

Kimler Fender kullanıyor:

Buddy Guy , Eric Johnson , Jimmy Bryant , Sting , Yngwie Malmsteen.

İBANEZ

Gelelim yine başka bir virtiöz gitarı olan ibaneze. Söledigim gibi ibanezde fender gibi bir virtiöz gitarıdır ama ibanezi fenderden ayıran cok özellik vardır. bunların başında ibanez teknik olarak butun özelliklere sahip gitarlar üretmektedir. ve fendere göre daha yakışıklı kasalarda bünyesinde barındırmaktadır. Japon harikası olan bu ibanez gitarlarda cok iyi olmasına karsılık endonezya mallarından muhakkak uzak durmak gerekir. Bu kucuk uyarıyıda yaptıktan sonra gelelim ibanezi kimlerin kullandıgına.

Satriani ve vai bu ikisi yeter zaten.:A

B.C. Rich

Geldik çoğu metal ilahlarının kullandıgı gitara. Bu gitarlar şekil ve ton olarak Hard Rock ve Metal müzik için yaratılmış gitarlardır. Hemen hemen her Death ve Black Matal grublarında kullanan gitaristler görülmektedir. B.C. Rich Gitarlar her türlü özelligi sahip olmalarına ragmen tipi ve tonu bakımından bazı gitaristlerin alışamadığı ve bu nedenle bir sürü karalamalara neden olan kimine göre asılsız eleştirilere maruz kamıştır. Kimine göre klavyesinin hiç rahat olmadıgı , kasasının büyük oldugu için ayakta rahat calınamadığı sölenir. Bunun En doğru cevabını herkes deneyerek bulabilir. Hiç kimse lütfen denemedigi gitar hakkında eleştiri yapmasın.

Kimler B.C. Rich kullanır :

Kery King , Chuck Schuldiner , Paolo Gregoletto , Steve Smyth , Christian Black , Rob Marcello , Guy Marchais ve daha niceleri.

Jackson

Sıradaki gitarımız bir american mucizesi şekli şemali tonu ve özelligi tarafından her rock ve metal gitaristin sahip olmayı istedigi Jakcson gitarlardır. Yazıdanda anlaşıldıgı gibi sekil ton ve özellik bakımından istediginiz her şeyi size vermeye hazır gitar harikasıdır. Bir rivayete göre Jackson ı fender firması satın aldıktan sonra kalitesi biraz düşmüştür. Türkiye satış fiyatı olarakta americaya göre devasal bi fark vardır. Eger bir jacksona sahip olmak istiyorsanız kesenin azını iyice acmanız gerekmektedir. Bu konu kesinlikle ithalatcı firmanın fiyatları normalin üzerinde tutmasından kaynaklanmalıdır. Ya herşeyini satıp alacaksın yada America ya ucup ordan alacaksın yada getirteceksin

Kimler Jackson kullanır:

Derrick Green , James Root , John Campbell , Mark Morton , Rob Cavestany

DEAN

Yine American harikası alabildigince uçuk kacık Görünüm Mükemmel ton ve her türlü özellige sahip mükemel gitar Harikası dean gitar. Bu gitarı anlatmaya gerek bile yok aslında rock metal riff ve sololarda sizi dünyanın ulaşılmayacak yerlerine ******ürebilecek gitar desek yeridir. dean gitarların bir diğer özelligide dolma sap özelligidir alışana kadar biraz zorlanırsınız ama alışınca her gitaristin sahip olmadıgı bir özelliginiz olacaktır. görünüş ton ve özellik istiyorsanız dean tam size göre bir gitardır. Dimebag Darrell in elinden hiç düşürmedigi bu gitarlar gectigimiz günlerde yeni bir italatcı firma tarafından Türkiye de satılmaya başlanmıştır.

Kimler Dean kullanır :

Dimebag Darrell

, Michael Schenker , Zakk , Mıchael Angelo , Jerry Cantrell , Trivium gitaristleri.

Not : Trivium gitarisleri ünlü gitarist Dimebag Darrell in kendiyle özdeşleşen gitarını Dimebag ın ailesinden aldıkları izin sayesinde kullanmabilmektedirler.

GIBSON

Kalitesinden yenmeyen american gitar sektörüne adını kazımış mukemmel hatta süper özelliklere sahip gitar marksıdır. Gibson gitarların en büyük özelligi Bu gitarlarla istediginiz her tarz müzigi yapabilirsiniz Garip ama gercek işte. Artık düşünün kalitesini. Gel görki bu kalitedeki gitarlarında bir fiyatı oluyor. Eger Gİbson hayranı ve almayı düşünen bir şahıssanız ne diyim size dogru yoldasınız ve coook paranız var. Bu gitarların ülkemizdeki ikinci el fiyatları bile neredeyse diger gitarların sıfır fiyatlarına eşit. Güzel bi secim ama biraz pahalı olsa gerek. Aynı dean gitarlar gibi dolma sap özelligine sahiptir. Her gitaristin mukakkak bir kerede olsa tadına bakması gerektigini düşünüyorum.

Kimler Gibson kullanır:

Kesinlikle herkes kullanmıştır:Ç

Washburn

Geldik size tanıtacagım son gitar markası olan Washburn gitara. Washburn gitarlar tonu ve özellik bakımından cok özellige sahip gitarlardır. yalnız altını cizmem gereken bi konu varki ülkemizde en çok yan ürünü yani sahtesi olan gitar markasıdır. Çogu gitarist Washburn lerin orijinal olmayan yan ürünlerini deneyerek bir sürü kötü eleştiriler sarfetmektedirler. Washburn gitar firması her keseye uygun buyuk gitar ceşitleri sunmaktadır. Yeni başalyanlar için profesyoneller için mukemmel gitarlara sahiptir. Tonu hard rock ve heavy metali desteklemektedir. Kim ne derse desim Washburn gitarlar kesinlikle bir gitarist için büyük nimettir.

Kimler Washburn kullanır:

Dimebag Darrell , Jeff La Bar , Paul Stanley , Buzz Feiten .

Arkadaşlar ben sadece bildiklerimi paylaşmak istedim. Tanıtmadıgım daha yıgınla gitar markası var. Umarım sizde bu konuya destek verirsiniz. En azından yeni gitar almak isteyen dostlarımıza bir nebze yardımcı olur bu konu. Turkyaşam ın bütün gitaristlerini ve gitar calmak isteyen herkesi bu konuda toplamak amacındayım. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.

Teline vurdugunuz gitardan en büyük coşkuyu yaşamanız dileklerimle.

Son söz:

Gitaristler iyi gitar arama cabalarına girmesinler onlar güzel çaldıkca iyi gitarlar onları bulacaktır. JOE SATRIANI

alıntı haberdir

nerden alıntı yaptın bilmiyorum ama hatalı bilgiler var. örneğin esp japon değil halis mulis usa gitardır berklee music academy'de başlangıç (ezik :D ) gitarı olarak ele verilir.ayrıca esp'nin veya diğer elektro gitarlarda floyt rose olması elzem değildir ve hepsindede yoktur tremolo dediğimiz sign rose modellerde gereğinden fazla mevcuttur.

2 fender gitarla herşey yapılır öyle rock yapılmaz filan hikaye...günümüzde bile bi çok rock grubu telecaster modelini kullanmakta.V modeli beklemeyin demiş neremle gülsem şaşırdım :D v dediği model fly kasa denilen gitardır ki bunuda ilk olarak jimmy hendrix kullanmıştır ve markası FENDER'dir!

3 İbanez. Kendi gitarım olmakla beraber çok severim kullananıda yapanıda :D endonezya mallarına kötü demişler ama japon gitarlar bile artık endonezyada boyanıyor cilası orada atılıyor ve en son entonasyon ayarları orda yapılıp piyasaya sürülüyor. Yani gitarın arkasında yazandan çok tonuna bakmalı... Haa bide oraya yazmış virtiözlerden steve vai bunu kullanıyor die :D hiç haberi yokmuymuş steve vai nin signature gitarı olan jem555 serisi neresi yapımmış? :D

Gibson gitar: dolma sap demekle ne demek istemiş olabilir bilmiyorum ama sap gül klavye akçadır gibsonlarda bu yüzden rahatlık sağlar.

daha çok var düzeltilcek yer ama vaktim yok...

son sözüm gitar alıcak arkadaşa...umarım hayırlı bi tercih yapmışsındır dostum unutmaki başlangıç gitarı diye bişey yoktur iyi gitar kötü gitar vardır. başlangıç diye lansedilen gitarlar "yarın birgün acaba sıkılırda onca para boşuna gidermi" cinsinden düşünülen insanlar içindir... kararın kesinse iyi bi başlangıç ve müzik dolu bi hayat istiyosan bütçen elverdiince iyi bi gitar almaya çalış.... bütçem 100 liralık gitara yetiyo dersen daha iyisini alamadığın için hayıflanma.Joe satrianininde dediği gibi "müzisyenler iyileştikçe iyi entürmanlar onları bulacaktır" ;)

hayırlı uğurlu olsun

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...