Jump to content

donanim tavsiyesi


karayel50

Recommended Posts

Hocam uygun fiyatlı bişi toplayacaksan

intel 2140 (çift cekirdek dual core ile coreduo nun karısımı yeni bi işletim sistemi düşük voltaj tuketimi sebebi ile tahminen isinma sorunu yok + amd x23800+ dan da hızlı (benim işlemciden yani :) tabi bu fark asırı diil belki hissedilemeyecek kadar ama ısınması hissedilir derece farklıdır..)

89$ falan bu işlemci

anakart olarak

INTEL DG31PR G31, DDR2, 16x Vga, GLan, Ses, Sata

öneririm (nie bu fiyatı ii intel marka hızlımıdır bilemam ama işlemciyi üreten intel cipseti üreten intel anakartı da üreten intel olsun ki canjanlı olsun dedim :) birde intellerin garantisi cok manyak bilerek yak fazla volt ver hem işlemciye hem anakarta gönder garantiye sıfırı geliyor bizzat sahidim arkadas mal yaktı ki onun sucu adamlar kutulu sıfır gönderdi :):):) )

hdd konusunda cok önemli diil al gitsin bi tane :) seagate westerd falan iidir (su güne kadar hep seagate kullandım bi sikayetim olmadı )

önemli olan rpm ve cache si bunların yüksek olanın al bi de 80 gb lik hdd her zaman 120 likten yavaş calısır nie dersen hdd doldukça veriyle yavaşlar yani f/p olark bak 3-5 dolar için kaçma fiyatan büyük boyutlu al

param cok diyorsa amd operon ya da intel xeon muydu onu al ya da

core quad al

ankartı da en pahalısı neyse onu al :) gigabyytın g35 li platiniumunuu al hdd de aynen önemli diil al gitsin bi tane

param orta karar diyorsan

amd x2 6000+ al

MSI - K9AGM3-FIH

Please register to see this content.

amd nin en cok sevdiğim yanlarından biri anakrtları cok ucuz ve kaliteli :)

birde 2ds max ile ugrasıyorsan sunu bil AMD inteli RENDERDE deviriyor bizzat bir arkadasım test etti...

fiyat yazmadım cunki fiyatlar değişebiliyor sen bir zahmet fiyat olayını arastır

www.gigatek.com.tr den alıyorum ben (ankaradan geliyor ben kayserideyim bana en hızlı onlar göndeiyor)

tabi ağırlıklı wwa.kare.com.tr den alıyorum ama bu firma iç anadoluya mal veren garantisi COOOK SAĞLAM olan bi firma sende iç anadolu da isen bu firma bayiinden al (son kullanıcıya satısı yok kare nin)

bassak kağıda bu yazı kitap olur ama işlevde kitap kadar işe yarar birsey yazdıgımı sanmıyorum benden tavsiye eğer donanım konusunda süphen varsa google.coma sor testler var onları incele..

asırı da kafa patlatma ufak seyler için (rem kinston mu olsun twinmos mu gunalara kafa takma alayı aynı..

not: kinstone ların sahtesi var cokca piyasada dikkat et güvenilir yerden al.. )

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım sana ne kadar teşekür etsem az diyorum niye diyecek sin bu sitede yeniyim fakat birkaç sorunum oldu cvp bekledim alamadım yani anlayacagın siftah senden bereket allahtan. tekrar teşekürler diger arkadaşlar eminim bildiginiz ucuz ve kaliteli parçalar vardır. sizlerdende yazdım talep ediyorum tekrar teşekürler.

Link to comment
Share on other sites

hocam sen bana bütceni neler yapacagını yaz ben sana her parçayı ayrıntılı bilgi ile birlikte en az 2 secenekle o fiyatı aşmadan toplayım

(not: monitör dahil mi hariç mi faiyata kdv dahil mi hariç mi bunu belirt bi de monitörü lcd mi istiyorsun 17" mi 19 mu istiyorsun + wide screen yani yatay plazma tv gibi enine daha uzun bi monitör tipi mi istiyorsun bunlar bari belirt (ben 19 wc kullanıyorum tasarımda 3ds max + photosda harika oluyor (photoshopta faydası cok yok maxde manyak güzel oluyor) ama oyunlarda bazen sorun oluyor ne acıdan dersen benim ekran kartı az okkalı(ydı) ati 1900 GT 310 ytl bayınmıçtım neyse simdi yarı fiyatına düşmüş :S 99 $ a neyse bazı oyunlarda full cözünürlük acamıyorum (düz ekran monitörde oyun 1600x1400 gibi cözünürlüklere kadar destekliyor kaldı ki ekran kartım kaldırı ama monitör widescreen oldugu için 11xx 768 mi ney acabiliyorum (ekran cöz. tam akılmda kalmamıs rakam hatası yapmış olmam muhtemel.. ) yani yok ben asırı oyun tutkunu değilim ama oyunda oyanayacağım cok extrem grafik kartı almayacagım max. 1600 lü cözünürlükleri göreceğim demiyorsan widescreenin bi mahsuru yok.)

kısaca biz ne desek boş sen butceni söle belirtmek istdiklerini belir sistem yazmak kolay..

Link to comment
Share on other sites

dostum benim istegim şu sadece ileriye dönükte olsun parçalar evet teknolojiye yetişmek zor ama biraz olsun zorlanmadan almak istiyorum o üç parçayı. anakart olarak şunu söyleyebilirim ilerde bana sorun çıkarmasın şunla uyumlu degil şunu çalıştırır şunu çalıştırmaz. işlemci hakkında zorlanma donma gibi bi sorun istemiyorum. hdd hakkında da gürültü olayı beni sinir eden bi sorun. ekran kartına gelince oyuna hiç öyle merak salan biri degilim ama neden olmasın canım sıkıldıgında söyle savaşlı bi oyun süper olur valla görüntü netligide gerçekligide önemli tabii. bhütçeye gelince 800-900 ytl artık sizden ne çıkacak merakla bekliyorum. teşekürler

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...