Jump to content

Resim yorumlayalım


cumman

Recommended Posts

Reha arkadaşımın ricası . Çizdiği resimde gözünüze batan şurası olmamış dediğiniz yerleri ve önerileri yazarsanız sevineceğiz.

http://www.trhost.web.tr/reha/render01copy.jpg[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Gerçekten güzel resim olmuş...

Evin ortasındaki silo gibi duran kısmının üst küçük camı sanki hedef tahtası gibi olmuş. Oradaki cam içi artı tamam ama etrafındaki beyaz şerit emanet duruyor...

birde havuzun çevresi ve sol taraftaki çıkış patikasının kenarlarındaki beyaz ile çim arası hat bu resime basit kaçmış biraz daha özenilebilir...

bu durum biraz şu hikayeye benzedi ama eleştri istemişsen bulunur :(

Hindistan da çok ünlü bir ressam varmış. Herkes bu ressamın yaptıklarını kusursuz kabul edecek kadar beğenirmiş.Ve onu "Renklerin Ustası" anlamına gelen Ranga Çeleri olarak tanısa da; kısaca Ranga Guru derlermiş.

Onun yetiştirdiği bir ressam olan Raciçi ise artık eğitimini tamamlamış ve son resmini yaparak Ranga Guru'ya ******ürmüş ve ondan resmini değerlendirmesini istemiş.

Ranga Guru ise; “Sen artık ressam sayılırsın Racaçi.Artık senin resmini halk değerlendirecek” diyerek resmi şehrin en kalabalık meydanına ******ürmesini ve en görünen yerine koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını istemiş.

Raciçi denileni yapmış. Ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, tüm resim çarpılar içinde ve neredeyse görünmüyor.Çok üzülmüş tabiî. Emeğini ve yüreğini koyarak yaptığı tablo kırmızıdan bir duvar sanki.

Alıp resmi ******ürmüş Ranga Guru'ya ve ne kadar üzgün olduğunu belirtmiş.Ranga Guru üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Raciçi yeniden yapmış resmi ve gene Ranga Guru'ya ******ürmüş.Tekrar şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş Ranga Guru. Ama bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya ve birkaç fırçayı, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı ile birlikte bırakmasını istemiş.

Raciçi denileni yapmış. Birkaç gün sonra gittiği meydanda görmüş ki resmine hiç dokunulmamış, fırçalar da, boyalar da kullanılmamış. Çok sevinmiş ve koşarak Ranga Guru'ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış.

Ranga Guru ise;

“Sevgili Raciçi, sen birinci konumda insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün.Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

Oysa ikinci konumda onlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, yapıcı olmalarını istedin.Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiçkimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkmadı, cesaret edemedi.

Sevgili Raciçi, mesleğinde usta olman yetmez, bilge de olmalısın.Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Onlara göre senin emeğinin hiç bir değeri yoktur. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma” demiş.

Link to comment
Share on other sites

Güzel çalışma fakaat! Arkadaki ağaçlarla bir boyut uyuşmazlığı var. ayrıca imleci orta küçük pencere üzerinde unutmuşsun kardeş.. Ha birde sola doğru gelen patika yol yapmışsın bahçeden çitlere doğru ama devamında kapı yok!!!

Arkadaş işin uzmanı sanırım o yüzden ağır konuştum kimse alınmasın çünkü dostumuzdan daha iyilerini yapmasını da bekleriz. Saygım sonsuz.Ellerine sağlık!

Link to comment
Share on other sites

Genel oalrak güzel bir çalışma,

1- Havuz kenarı yol ile çimler arası daha ziyade çimle yolun birleştiği yerler maxblur çok bulanık olmuş, sanki alelacele geçiştirilmiş.

2- Gölgeleme derece ve boyut bakımından sk8er'ın da dediği gibi orantısız ve kimi yerlerde dik düşmüş,

3- Havuz içi çukur kazılmış gibi olmuş, kenarlara doğru konveks bir biçim var,

4- Arkaplanda zoom efekti verilmiş gibi bir görünüm var, pencere ve çerçevelerdeki beyazlık daha oturaklı ve mat görünmeli bence,

5- Soldaki ve arkadaki çitlere dikkatli bakarsak, soldakinin duvar görünümü arkadakinin normal görünümde oldugunu hızlıca farkedebilirsiniz.

~~~~~~~~~~~~~

şimdilik gözlemlediklerim bunlardan ibaret,

ama gerek mat görünüm gerekse render uyumu çalışmayı güzel bir hale getirmiş, özellikle su ve renk uyumu, duvarlardaki desenler v.b., birde evin arkasında demir parmaklıklarla evin giriş kapısının solunda eyreti gibi duran dev mermer parçasına benzeyen objeyi anlayamadım,

arkadaşın ellerine sağlık,

Link to comment
Share on other sites

Özür Dilerim benimki de Te Neke Cezve arkadaşımızın anlattığı hikaye gibi oldu ama

Please register to see this content.

1-Kubbenin saçaklarıyla alttaki beyaz süslemeyi ayarlayamamışsın sanki kiremitlerin üstüne beton dökülmüş gibi olmuş,

2-Saçağın altına yaptığın süslemeyi devam ettirmişin altına bişeyler daha eklemişin,

3-Burada iki de yaptığın süslemenin yarısını yapmışsın,

4-Burada hiç süsleme yapmamışsın,

5-Burada da yarım yapmışsın ve 2-3-4 ile burdaki oranı ayarlayamamışsın,

6-Bahçıvanlar burda işlerini yarım yamalak yapmışlar otlar almış başını gitmiş,

7-νєяуLife in dediği gibi orda sanki emanet gibi duruyor,

8-Mehmetin dediği gibi burda bir kapı olsaydı daha güzel görünürdü,

9-Buranın çitleri diğeryerlerin ki gibi tam çit değilde duvar gibi durmuş, bazı gölgelerde birbirine uyumlu olmamış.

Link to comment
Share on other sites

Ben hem bir ressam hemde bir inşaat teknisyeniyim !

bu evde baca yok !

giriş markisindeki çift merkezli iki kemerdede Beyaz kesme taş imajı yanlız kalmış silindirik tüp mekanın saçaklarındaki konsullar unutulmuş .Yaşanılan ve kullanılmış imajı vermek için havuzun sol alt köşesindeki çimlerin beton zemin üzerine çıkması hoş bir düşünce,

Ve en önemlisi ise , resimde ışık alma noktasından verilen ışık az kalmış ,yani sağ tarafa bakan cepheler biraz daha ışık alırsa daha güzel olacak ve 3 boyutlu duygusu etkinleşecek.Sol aşağıya doğru inen patikanın sağındaki paladyenler natural değil ve amaçsız duruyor fonksiyonel değil.Havuza iniş merdivenlerinin en az birine çelik trabzan konulması unutulmuş .En soldaki çift çıkış kapıları sağ cephede havuza bakar pozisyonda olsaydı daha fonksiyonel olurdu .Çünki havuza bakması daha kullanşlı ve güzel olabilirdi. Havuzdaki su efekti çok muallakta duruyor daha temiz görünmesi için şeffaflık çalışılması lazım.Veranda önündeki çift yunan kolonu 35 -40 Cm daha kısa olmalı idi .Aslında bu yapı stili ile pek bağdaşmamış onun yerine yuvarlak tuğla kaplama kolon olsa idi daha uyumlu olurdu GİBİME GELİYOR . :) Umarım yapıcı olmuştur ELEŞTİRİ değil gözlemlerim .( Referans; CURBANOGLU PROPERTİON - aplikasyon ve peyzaj dizayn sorumluluğu sürveyanlık ve danışmanlığı- Dalaman ;)Kamil abiden çok şey öğrendim .

Link to comment
Share on other sites

Yaf O Kadar Ressamsın Güya.

Havuza Balık Bırakmayı Unutmuşsun, Yapılırmı bu bea.

Kardeş Sen Öyle Resim Çizebiliyorsun Daha eleştrimi İstiyorsun.

Ben PC de O Evin Bir Stonunu Çizebilseydim, Sıkıysa Biri Beni Eleştirsin; Git Sen Yap Derdim.

Ellerine Sağlık Başarılaının Devamını Diliyorum.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Yaf O Kadar Ressamsın Güya.

Havuza Balık Bırakmayı Unutmuşsun, Yapılırmı bu bea.

Kardeş Sen Öyle Resim Çizebiliyorsun Daha eleştrimi İstiyorsun.

Ben PC de O Evin Bir Stonunu Çizebilseydim, Sıkıysa Biri Beni Eleştirsin; Git Sen Yap Derdim.

Ellerine Sağlık Başarılaının Devamını Diliyorum.

Resim değil ,tasarımı yapan arkadaş dahada iyiye dahada güzele dahada doğruya ulaşabilmek için + veya - eleştiri istemiş .Yoksa alkış değil ! En güzelini yapıyor bir şekilde sanal sergide eserini sergilemiş ziyaretçilerin eleştirilerini eksiksiz dinleyerek mükemmele ulaşmak istiyor! tebrik ederim kendisini

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...