Jump to content

23 Yıl Kola Fabrikasında Çalışan Biri Niçin Hiç Kola İçmez


Muallim-i Ali

Recommended Posts

23 yil kola fabrikasinda calisan birisinin naklettigi ...

gelen iddia;

malumunuz kola denilen içeceğin en temel hammaddesi meyan köküdür ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir. büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari icin kepcelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar. meyan köklerinin suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir. tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bunu sagliga zararsiz

hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi calistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola icmemis.

Arkadaşlar yukarıda okuduğunuz makale bi internet sitesinden alınmış ve de doğruluğu hakkında bir şüpheniz varsa ben bi olay anlatacağım bizzat kendim yaşadım ve bu olay 3 ay önce oldu malumunuz ben bi cafede çalışıodum işte kasaya bak şunu yap bunu yap rutin işler bizim cafenin hertarafı zaten coca cola promosyonu reklamı vs. tabeladan tutta küllüklere kadar anlaşmışız yane :) bir gün coca cola istanbul genel sorumlusu ve gayaet yakışıklı iki adam cafeye ziyarete geldi bizde kebaplar salatalar tatlılar ooo gelcekler die masayı donatmışız hani serviside ben yapıyorum neyse işte adamların yemeklerini verdikten sonra ne içersiniz cola veriyimmi dedim adam bana direk hayır cola verme ayran içeceğiz dedi ve aralarında bakıştılar yemin ederim bu lay gerçek ondan sonra anladımki bu meymereti koskoca genel sorumlu redeediyosa biz niye içiyoruzzz????

karalama çalışmalarına devam mı :):lol:

Link to comment
Share on other sites

Muallim-i Ali kardeşim anlattığın olayı 5-6 yıl önce bende duymuştum ve yalan söylemeyeceğine inandığım bir arkadaştan çünki kendisi zaten Coca-Colanın fabrikasında staj yaparken görmüş;bu olayı duymadan öncede sonrada çok ama çok az kola tükettim.Elimden geldiğince içmiyorum.Senin anlattığın olaya gelince doğrudur.Zararlıysa neden içsinlerki.

Allah bizleri korusun.

Link to comment
Share on other sites

evet doğru olabilir hatta sakız çiğnemeyin prezervatiflerin kalanlarından yapıyolarmış ben duydum güvenilir kaynaklarım var hatta sakız üreticileri çok ürettiklerinden içindekileri de çıkarmıyorlarmış anliycanız durum vahim :lol:, kola üreticileri de buna benzer olarak meyan bahçesine dalıp meyan köklerini alıyolar kepçeyle hooooppp toprak bilmem ne derken önümüze kola yapıp koyuyolar daha sonra bu sadece bizim ülkemizde değil dünyanın her yerinde satılıyo ve adamlar sabah akşam reklamlarını yapıyolar :) Kola yapay asit içerdiğinden sağlıklıdır demiyorum içmeyen içmesin ama bi ürüne *ok atmakta bi yere kadar, bence su kaçırıldı iyice...

Link to comment
Share on other sites

böyle bişey olmaz ya devlet körmü bunu anlamayacak görmeyecek kadar hatta dünya

para bütün gözlerikör eder,ayrıca dvlet dnetlemeye gelirken işlerini düzgün yapabilrler.ama bence cocacola gibi zengin ve büyük bir yahudi-mason şirketinin ileyişine karışacak güç olduğunu sanmıyorum herşey çıkar işi bu ülkede.yanlış anlaşılmasın devlete veya ülkemize birşey demiyorum demem,ama denetleyen kim?devletten kastın kim?o konuda söylüyorum.. :) tabi benim görüşüm bu..

Link to comment
Share on other sites

fantanın sahibi kim acaba :):)

Yukarıdaki yazıda kolanın renginin koyu olduğu için içerisindeki herşeyi kamufle edebildiğinden bahsedilmiş, ve fantanın açık renkli olmasından dolayı fantaya devam dedim, sahipleri yada hangi firmanın ürünü olduğu konusunda herhangi birşey demedim.

Link to comment
Share on other sites

Üniversitede okurken T.C. İnkılâp Tarihi dersi hocası;

"İnsan yediği yiyeceklerden ve giydiği elbiselerden etkilenir. Dikkat edin demişti"

kendi kültürümüzden uzak, bize yabancı yiyecek ve içecekler, elbiseler...

insanlarımız ne kadar değişti :)

Link to comment
Share on other sites

:)

madem fare tadı güzel niye yemiyoruz diye tümden gelimde yapılabilir :)

inanmayın arkadaşlar böyle şeylere bunun uydurma bir haber olduğu çoktan ortaya çıktı.

Link to comment
Share on other sites

Zaten colada meyan kökünü kendi seralarında botanik bahçelerinde üretmiyor. Herkezin ulaşabildiği yerlerden alıyor değil mi. Hiç ilaçlama yapılmayan yerlerden? Ayrıca bu kadar sağlık örgütü ve green peace, peta gibi büyük örgütlerde bizim bile duyduğumuz bu rutuni duymuyor. Çok ilginç?

Arkadaşlar harbi tadı kaçtı artık bu muhabbetlerin. İçen içer içmeyen içmez. Cola kapitalizmin en büyük ürünlerinden biridir ve girmediği yer yöre yoktur! Buna karşı gelip içmezsiniz yada asit zararlıdır der içmezsiniz yada ayranın yerini tutmaz der içmezsiniz ama bu kadar da bir ürüne saldırılmaz ki kardeşim.

Son olarak bu muhabbetler pepsinin cocacola tarafından ezildiği ülkelerde yapılıyor tabi yerel firmaların etkiside var. Birde sudan sonra en çok tüketilen ürün coladır herkesin bilgisine!

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar fare işi biraz efsane galiba. Zorlama bir efsane. Ama kola yerine ayran içmenin sayısız faydası var, hiç zararı. Yok. size bir kaç fayda:

-Dışarıya döviz gitmemiş olur.

-Yoğurt türevi olan ayran aracılığıyla pek çok mineral ve vitamin alırız.

-Ayran vücudu yormaz, gevşetip rahatlatır.

-Kola asiti uzun süre içenlerin sindirim sisteminin bağışıklığını zayıflatır. En kolayından ülsere yol açar.

-Hareketsiz bir toplum olduğumuz için kolayla kilo yapmak ta kolay olur. Ayran da böyle bir risk yok.

-Ayranı evinde yapar, gönül rahatlığıyla içersin. Kolayı içerken de artık fare mi dersin başka şeyler mi dersin...

Link to comment
Share on other sites

Fare muhabbetini bilmem ama , cola çalışanın cola içmemesi normal bence...

Arkadaşım mandırada çalışıyor akşama kadar peynir yoğurt ayran hazırlıyor , ayranı ağzına almaz.

Alçı dekorasyon işinde çalışan arkadaşım sürekli siyah giyer....

Pastanede çalışanlar şekeri hiç kullanmazlar.

vb.

Link to comment
Share on other sites

yalan yavv inanmayın.. gazoz içsek alkol var.. bu ispatlanmıs bi sey.. kola da ki bi sey ıspatlanmadıgına göre.. ayrıca koladan veba vb. hastalık bulmus olan bi insan var mi dünyada.. yada fareden kaptıgı bi hastalık.. bırakalım arkdaslar bu işlerii.. devam kola ya..

Link to comment
Share on other sites

arkaslar ben fareyi filan bilmem size benim hakkımda bişi dicem ben kola tiryakisiyim özrlliklede coca cola ben kola içmeden duramam yani hergün içerim ha içinde fare varsa bile zaten içiom yani bana doktorlar bile yasakladı alerji nedeniyle ama dinleyen kim :) yani size demek istediğim ben kola tiryakisiyim ben böle bir sürü hikaye duydum ha foğrudur ben doüruluğuna bişi demiorum ama bi değim var alışmış kudurmultan beterdeir (affınıza sığınarak diorum bunu) onun için ben gine içiorum yani değişen bişi olmadı bende!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...