Jump to content

Askerlik Son yoklama


ceya

Recommended Posts

Sabahleyin erkenden gidersen fazla sıra olmuyor. Sırada beklemek isterseniz geç gidebilirsiniz. yanınında yoklama için istedikleri evrakları bulundurun. mümkünse bütün evrakların asılları olsun tekrar eve gönderebiliyorlar. oradaki memurlar bahçede işlemlerinizi yapıyorlar. tecil edip etmeyeceğinizi soruyorlar. tecil edecekseniz diploma vs. ******ürüp tecil oluyorsunuz

edilmeyecekse sizi içeriye alıyorlar elinize bir takım kağıtlar verip. zaten görevli askerler orada mevcut

sadece sort kalacak sekilde üzerinizdekileri çıkarıyorsunuz. çok kısa giyinmek isteyenler giyinebilir :blink: boyunuza kilonuza bir kaza geçirip geçirmediğinize hastalık olup olmadığına bakılıyor vs. vs. sonunda kaydınız alınıyor hazır asker moduna geçiyor yada çürük alıyorsunuz buna oradaki sizi muayene eden doktorlar durumunuza göre veriyor. 1 sene kadar bekleyip gidiyorsunuz... :D

Link to comment
Share on other sites

Son Yoklamaya Gelirken;

Nüfus hüviyet cüzdanınızı,

2 adet fotoğrafınızı,

Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,

Verem savaş taraması sonuç belgesi

Meslek veya sanatınıza ait belgeleri,

Sporcu lisansınızı,

Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini

Son yoklama sırasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklara ait tedavi belgeleri ile raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene sırasında durumunuzu tabiplere mutlaka bildiriniz.

Öğrenci, hapis, yurtdışında işçi veya işveren olarak veya hastanede bulunuyor iseniz, ilgili kuruluşlardan veya konsolosluklardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri 31 Ekim tarihinden önce askerlik şubesine gönderiniz veya gönderilmesini sağlayınız.

Son yoklamanızı süresi içinde yaptırmadığınız ve mazeretinize ait belgeleriniz askerlik şubesine ulaşmadığı takdirde yoklama kaçağı suçu işlemiş olur ve Askerlik Kanunu ve Askeri Ceza Kanunu gereğince, askerlik şubelerince idari para cezası veya muvazzaflık hizmeti sırasında askeri mahkemeler tarafından yapılacak yargılama sonucunda hapis veya ağır hapis cezası ile cezalandırabilirsiniz ağır hapis cezası aldığınız takdirde kamu hizmetlerinde görev alma, seçme ve seçilme hakkı vb. Bazı kamusal haklardan ömür boyu mahrum kalabilirsiniz.

kaynak :

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

neyi göstericen :D

Yeni geldim şubeden kaldırın kafaları indirin donları bakıyolar mal varsa sağlamsın yoksa zaten yapacak bi şey yok :D

Diploma fotokopisi + Nüfus Cüzdanı + 2 Resim ******ür. SOnra sağlıkten geçiyosun sorun bitiyor :p Sadece Boxer'dan kalman Kâfi @Gasap :blink:

Boxer felan anlamam ben anam babam kilotla gittim soydular milleti girin içeri ve kontrolettiler zaten erkek adamın malı meydan da baksalar ne olur bakmasalar ne olur :blink:

Son Yoklamaya Gelirken;

Nüfus hüviyet cüzdanınızı,(2 adet fotokopisi)

2 adet fotoğrafınızı,

Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,(2 adet diploma fotokopisi)

Verem savaş taraması sonuç belgesi(BUNA GEREK YOK )

Meslek veya sanatınıza ait belgeleri,

Sporcu lisansınızı,

Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini(Şoför olmak istiyosanız öle ******ürün :D )

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...
gasap arkadaşım bende tecil yaptıracağım ama verem savaş tarama belgesi ******ürmesem olurmu bu belge canımı sıktı benim onunla mı uğraşacagım yav cevap yazarsan sevinirim

bende gittim verem savaşa beni direk askerlik şubesine gönderdiler begeye gerek yok dediler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...