Jump to content

İnternet ve Ağ Bağlantıları


onuchlu

Recommended Posts

Arkadaşlar bu konuda sorun yaşadığım oldu bir kaç kere bir iki uğraştım bağlantı yok mu hemen format attım sonra da sorun kalktı ya da sorunun asıl kaynağını buldum.

Ama bir kaç gündür beni meşgul eden ve sinirlerimi bozan bir durum var bu konudaki bilgilerinizi bekliyorum.

A-B-C gibi benzer konfigürasyonlu 3 bilgisayar 4 Portlu Zyxel Modem 8 Portlu Switch mevcut.

A Bilgisayarı Modeme direkt olarak bağlanıyor ve hiç bir sorun yok.

B ve C Switch üzerinden ağa bağlanıyor ve çok kötü.

B Bilgisayarını switch üzerinden bağladığımda fiziksel bağlantı var gözüküyor ancak bağlantı hiç bir şekilde sağlanamıyor. İşin garibi A nın bağlandığı sorunsuz hatta ise 'Kablo Takılı Değil' uyarısını alıyorum. Ethernet kartını değiştirdim sorun devam ediyor, format attım hiç bir ilerleme yok.

C deki sorun ise buna benzer ; Switch üzerinden bağlantı yapılıyor ancak internet sitelerine erişim mümkün olmamasına rağmen IDM ile sınırları zorlayan download yapılabiliyor. Bu nu da direkt modeme bağladığımda "Kablo Takılı Değil " uyarısı alıyorum. Ethernet bağlantı noktalarını kontrol ettiğimde, Switch üzerindeki bağlantılarda Ethernetin bağlı olduğunu gösterir ışıkların yandığını görüyorum . Ancak direkt modeme bağladığımda hiç hayat belirtisi yok.

Çözüm için ;

Ağ İlgili ayarları Otomatik /Manual durumlarında denedim.

Format attım :rolleyes:

Ethernet kartını değiştirdim.

Kabloları değiştirdim.

Modemin bağlantı noktalarını değiştirdim.

Ancak bu iki PC nin A nın sorunsuz bağlandığı bir hatta hiç bir şekilde bağlanamadığını gördüm. Benim yaptıklarıma ek olarak neler yapılabilir. Aklımın almadığı bu mantıksız durum nasıl açıklanır ?

Link to comment
Share on other sites

swich i değiştirmeyi deneyebilirsin herkezin aynı ağ parametreleri kullanıp kullanmadığını kontrol edebilirsin zyxel modem eğer milli eğitimin verdiği ise kulanıcı limitleri konduğunu biliyorum ( bu yüzden 2 okulun modemini değiştirmiştim ) ayrıca biosuda değiştiriliyor aynı ttnetin verdiği modemle 10. kişinin bağlanmaması gibi ( hangi tarihten itibaren verdiklerinde bilmiyorum ) kablo sıralaması terstede çalışabiliyor hepsinin aynı sıralamada olup olmadığını kontrol edebilirsin

en makul çözümler

1-swich i değiştir

2-modemi değiştir

Link to comment
Share on other sites

Ben evde 3 pc, tek çıkışlı aire tires (kampanyadan) modem ve 8 potlu Surecom mini switch kullanıyorum, bağlantı olarak pc'leri switch'e switch'i de modeme bağladım. İnternet ve ağ'da herhangi bir sorun yaşamıyorum gayet güzel çalışıyorlar. pc'leri switch'e bağlarken düz bağlantı, switch'den modeme çapraz bağlantı.

Bu işini görmezse modemine bağlantı yaptığın pc(A)'ye bir ethernet kartı daha tak ve bunu switch'e bağla diğer pc'ler A'dan internete çıksınlar

Link to comment
Share on other sites

onuchlu modemi değiştirerek sorunu çözmüş. Zyxel modemle bende benzer bir sorun yaşamıştım yakın bir zamanda. modemin DHCP ayarı ile DNS ayarlarını yaptıktan sonra sorunu çözebilmiştim. Bu modemi ayarlamak biraz terletiyor. fakat birkez ayarlandımı yolda bırakmıyor. ısınıp kitlenen modemlerden bıkmıştım.

Link to comment
Share on other sites

Ben de alexrolex'e katılıyorum. Düzgün bi şekilde ayarladıktan sonra bence Zyxel modemler en stabil çalışan modemlerden birisi. Birçok modem denedim bende ısınıp kitlendiği için fln ama en iyi performansı Zyxel modemden alıyorum. Şu anda da 2 tane Zyxel modemle sorunsuz şekilde 100 bilgasayar internete bağlı durumda.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...