Jump to content

Ciliv: 3G'nin iptali ülkeye kaybettirebilir


muhtar

Recommended Posts

Ciliv: 3G'nin iptali ülkeye kaybettirebilir

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G'nin hayata geçmesinin iş dünyasında rekabeti artıracağını, ihalenin iptalinin ise Türkiye için kayıp olabileceğini söyledi.Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sisteminin hayata geçirilmesi ile Türk iş dünyasının rekabet imkanının artacağını, ihalenin iptal edilmesi durumunda ise Türkiye'nin kayba uğrayabileceğini belirtti.

r_20070915091200_ciliv.jpg

Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sisteminin, son 10 yılda iletişim dünyasının geliştirdiği en önemli teknoloji olduğunu ifade eden Ciliv, 3G teknolojisinin Türkiye'de şu anda kullanılan hızın 20 katı daha fazla hızla hizmet sağlamayı olanaklı kıldığını belirtti. Ciliv, bu şekilde yüksek ses kalitesi, görüntülü görüşme ve mobil ortamdan internete her yerden ulaşmanın da mümkün hale geleceğini söyledi.

Onay işlemi tamamlanındığında, hızla altyapının inşasına başlayacaklarını ve ÜçüncüNesil Mobil İletişim Sistemini 3-6 ay arasında Türk insanına kavuşturacaklarını belirten Ciliv, ihale iptal edildiği takdirde Türkiye'nin kayba uğrayabileceğini söyledi.

Süreyya Ciliv, sistemin KDV ile birlikte 511 milyon dolarlık lisans ücretini devlete peşin olarak ödemeyi kabul ettiklerini belirterek, "Eğer ihale iptal edilir ve bizim teklif ettiğimiz rakam aşılmazsa, Türkiye büyük bir gelir kaybına uğrar" dedi.

Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sisteminin hayata geçirilmesi ile Türk iş dünyasının rekabet imkanının artacağını ve bireylerin hayatının çok daha zenginleşeceğini belirten Ciliv, iş adamları, ihracatçılar, seyahat ettikleri zaman mobil ortamda istedikleri veriye, bilgiye çok hızlı şekilde ulaşabilecekler, dedi.

3G'nin turizmi de hareketlendireceğini belirten Ciliv, Türkiye'ye gelen yüksek gelir düzeyine mensup turistlerinin ülkelerinde alışmış olduğu yüksek iletişim hızlarını artık ülkemizde bulabileceğini ve bunun da, her yerden işlerine ulaşmak ve gerekli takibi yapmak isteyen, bu kategorideki turistleri ülkeye çekmeyi daha da kolaylaştıracağını ekledi.

alıntı haberdir

haberin kaynağı ve orjinal linki : http://www.veteknoloji.com/?id=1725&habertip=10

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...