Jump to content

Rusların Yapmış Olduğu Yeni Bomba


Muallim-i Ali

Recommended Posts

76397.jpg

Rus Kanal 1 televizyonu yeni geliştirilen nükleer olmayan bombaya “Tüm Bombaların Babası” adının verildiği ve ABD'nin “Tüm Bombaların Anası” adını verdiği bombadan 4 kat daha güçlü olduğunu duyurdu.

Rusya Genelkurmay Başkan General Aleksander Ruşkin de, Kanal 1'e yaptığı açıklamada, dünyada benzeri olmayan “vakum bombasının” Rusya'da yapıldığını söyledi.

Ruşkin, yeni bombanın test sonuçlarının bombanın nükleer bomba etkisine sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, ancak bu yeni bombanın kesinlikle nükleer nitelikte olmadığını ve radyasyon yaymadığını savundu.

Rusya Kanal 1 televizyonundaki “Vremya” adlı haber programında da konuyla ilgili yapılan röportajlara yer verilerek, şunlar kaydedildi:

Şu anda gördüğünüz bu bomba o kadar yeni ki, daha ismi bile verilmedi. Görüntülerde ses yok. Bombanın patlama sesi gelmiyor. Bombayı atan uçağın nereden havalandığı ve bombayı nereye attığı hakkında da hiçbir bilgi yok. Bu bombanın görüntülerini siz ilk defa görüyorsunuz. Patlama havada meydana geliyor. Bombanın meydana getirdiği yakıcı maddeden oluşan bulutun patlaması sonucu çok yüksek sıcaklık oluşuyor. Bu yüksek sıcaklığın sonucunda çevrede bulunan tüm canlılar buharlaşıyor. Bombanın patlamasından sonra toprakta ne kimyasal ne de nükleer atık kalıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, bombanın üretiminin hiçbir uluslararası kurala aykırı olmadığını veya yeni bir silahlanma yarışına neden olmadığını açıkladı. Bundan önce, 2003 yılında en güçlü vakum bombasını ABD icat etmiş ve adına 'Tüm Bombaların Anası' demişlerdi. Rusya'nın icat ettiği bu bombaya da analog olarak 'Tüm Bombaların Babası' adı verildi. Bombanın patlayıcı maddesi, TNT'den çok daha güçlü ve onun elde edilmesinde de nano-teknolojilerin büyük katkısı oldu. Bu, Amerikalıların bombasından 4 kat daha güçlü. Patlama merkezindeki sıcaklık da iki kat daha fazla. Etki alanına göre ise bombaların babası, anasından 20 kat daha etkili.”

Haberde, Rusya'nın yeni icadı olan bombanın 7 ton yüksek patlayıcı içerdiği ve 8 ton yüksek patlayıcı içeren ABD'nin bombasından çok daha etkili olduğu belirtilerek, “Amerikalıların bombası 11 ton TNT şiddetine eşdeğerken bu 44 ton TNT'ye eşdeğer. Rus bombasının patlama menzili, ABD'nin iki katı olan 300 metrede gerçekleşiyor. Rusya, bu bombanın ilk testlerine 2003 yılında başladı” denildi.

Kanal 1'in haberinde, Rus stratejik bombardıman uçağında paraşütle bırakılan bir bomba ve çok yoğun bir ateş topu şeklinde patlama görüntüleri de ekrana getirildi. Patlama sonucu enkaz haline gelen bir bina ve test alanındaki zırhlı askeri araçlar ile yanan yeryüzü görüntüleri ekrana yansıdı.

Ruşkin, bu yeni bombanın orduya ulusal güvenliği koruma, terörist saldırılara karşı herhangi bir yer veya bölgede koyma gücü vereceğini sözlerine ekledi.

AA

Link to comment
Share on other sites

İnsanları ve doğayı katletmek için yapılmış güzel! bir icat....Allah belalarını versin hepsininde.İnsanlık için iyi şeylere para ve zaman harcıyacaklarına öldürmeye çalışıyorlar.Filler tepişirken karıncalar ezilir miş bizlerde eziliyoruz arada işte.Bizlerden sömürdükleriyle yine bizleri vuruyorlar.Ruslar yıllarca nükleer bombalarını türki cumhuriyetlerde denediler.Allah akıl fikir versin ne diyelim.

Link to comment
Share on other sites

Ya biz ne diyoruz adamlar ne yapıyor? Dünya batacak, nereye gidecekler... Bombayı birtaraflarına s**up ayamı çıkacaklar? Küresel ısınma, susuzluk vs. Dünyanın sonunu iyice getirdi.

Link to comment
Share on other sites

3 ncü dünya savası yakındır..bunlar boyle ahkam kesmeye calıstıkca birlesmis milletler ve nato goz yumdukca bakalım cocuklarımızı ne gıbı tehlıkeler beklıyor...

Abi bencede çok haklısın 3.dünya savaşı yakın zaten yakında su biticek suyu olan yerleri işgal etmek için yapmış olabilirler bu tür şeyleri ALLAH KORUSUN

Link to comment
Share on other sites

3. Dünya savaşı gayri resmi olarak başladı. Ancak bir çok ülke pasif kalmayı tercih ediyor [şimdilik] ABD nin ve İsrail'in Ortadoğuda yaptıkları buna bir örnektir. ancak unutulmamalı bu Dünya'da ABD bilinen bir güç. Birde karşısı var ÇİN HALK CUMHURİYETİ.

Çin Amerikaya bu imkanları daha nereye kadar sağlayacak ? nereye kadar göz yumacak bir bilinmez. Rusya deseniz kapalı kutu adeta. Türkiye'nin safı belli.

Ancak tek kesin olan şey ; Böyle bir savaş resmi olarak çıkarsa en çok etkilenen ülke biz olacağız...

Link to comment
Share on other sites

Allah'ın izni olmaksızın hiçbir musibet (hiç kimseye) isabet etmez. Kim Allah'a iman ederse, onun kalbini hidayete yöneltir. Allah, herşeyi bilendir. (Teğabün Suresi, 11)

Yerin başka bir yere, göklerin de (başka göklere) dönüştürüldüğü gün, onlar tek olan, kahhar olan Allah'ın huzuruna çıka(rıla)caklardır. (İbrahim Suresi, 48)

O ülkeler halkı, geceleri uyurken, onlara zorlu azabımızın gelmeyeceğinden güvende miydiler? Ya da o ülkeler halkı, kuşluk vakti eğlenceye dalmışken, onlara zorlu-azabımızın gelmeyeceğinden güvende miydiler? (Veya) Onlar, Allah'ın tuzağından güvende mi idiler? Allah'ın bir tuzak kurmasından, hüsrana uğrayan bir topluluktan başkası (akılsızca) güvende olmaz. (Araf Suresi, 97-99)

Herşey O nun Kontrolünde Değilmi... ?

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım güzel yazmışsın ancak şu var. Bence bu kadar kaderci olmayın. Kader eğer ki herşeyi kontrol etmekse , senin, benim robottan farkımız kalmaz. O zaman da cennet ve cehennem önemini yitirmiş olmaz mı ?

Bence Savaşlar Tamamen irade meselesidir. İnsanlar kendi hatalarını Dünya'da kendileri çekerler Hesabını mahşerde verirler ve Gazabını yada Sefasını ahirette devam ettirirler...

Link to comment
Share on other sites

itechinn e son postu için katılıyorum. Bu arada şu anda çok gizli bir soğuk savaş içerisindeyiz iranın atom bilgilerinin çalınması rusyanın yeni yeni gözdağları vermesi çinin engellenemez büyümesi ve çok büyük bir ekonomik güç haline gelmesi bunların hepsi soğuk savaşın ve bizim en çok zarar görecek ülke olacağımızın bir kanıtı 4 bir yanımızda sinyaller var ukrayna özbekistan ırak iran suriye lübnan israil filistin. Artık Türkiye nin bir şeyler yapma zamanı geldi geçiyor ama biim halkımız hala uyumakta Amerikan hayranı ve sömürgesini kabuyl eden bir toplum olmakta

he onlara tek bi sözümüz var

"DURMAK YOK YOLA DEVAM"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...