Jump to content

Nejat Uygur’un sağlık durumu iyi


mavikiz

Recommended Posts

82 yaşındaki tiyatro sanatçısı Nejat Uygur dün sabah kısmi felç geçirdi. Doktorları Uygur’un sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı. Ancak durumunun tam belli olması için 48 saat geçmesi gerekiyor.

272420.jpg

Ankara’da bir oyun sahneleyen Nejat Uygur, karayoluyla İstanbul’a dönmek üzereyken rahatsızlandı ve Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’ne kaldırıldı. Babalarının hastaneye yatırıldığını haberini alan Behzat, Süheyl ve Ahmet Uygur hemen Ankara’ya gitti. Doktorlar, uygur’un inme teşhisi ile hastaneye yatırıldığını söyledi. Hastane başhekimi Prof. Dr. Teoman Benli, şu an için cerrahi müdahaleye gerek olmadığını açıkladı.

Nejat Uygur’un doktorları, beyin damarlarında tıkanıklık oluştuğun ifade etti. Uygur’un daha önce de bu tür sorunlar yaşadığını, kalbinde sorunlar olduğunu dile getiren doktorlar, şu anda kalple ilgili bir sorun yaşanmadığını belirtti. “Yorgunluk, uykusuzluk ve aktif hayata bağlı stresle birlikte böyle bir olayla karşılaştık.Konuşuyor, hepimizi tanıyor” denildi.

Doktorlar, beynin sağ tarafındaki tıkanıklığa bağlı olarak, vücudun sol tarafında kan akımında yavaşlama olduğunu aktararak, Uygur’un sol kolunu hareket ettiremediğini, yüzünde kayma olduğunu, bacağında biraz hareket olduğunu, konuşmasının ise düzgün olduğunu ifade etti. Önal bu durumu, kısmi felç olarak nitelendirdi. Ancak durumunun tam belli olması için 48 saat geçmesi gerekiyor.

Basın toplantısına katılan Behzat, Süheyl ve Ahmet Uygur’un üzgün oldukları görüldü.

Uygur kardeşlerin, babalarının durumlarını İstanbul’da haber aldıkları ve Ankara’ya kısa süre önce geldikleri öğrenildi.

KÜLTÜR BAKANI’NDAN ZİYARET

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nejat Uygur’u ziyaret etti. Uygur’un sağlık durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye gelen Günay’ın ziyareti yaklaşık 15 dakika sürdü.

Hastanenin çıkışında gazetecilere açıklama yapan Günay, “Sayın Uygur yaşama sıkı sıkıya, koparılamayacak bağlarla bağlı bir sanatçıdır biliyorsunuz. Daha bu yaşlarda, yakın yıllarda neredeyse çocuk rolleri oynayacak kadar yüreği genç olan bir büyüğümüzdür. Acil şifalar diliyorum” dedi.

Tedavisi yoğun bakımda sürdürülen Uygur’u görmediğini ifade eden Günay, Uygur’un eşi Necla Uygur ve çocuklarıyla görüştüğünü aktardı.

Günay, “İnşallah iyi haberler alacağız” diye konuştu.

Bu arada, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in de hastaneyi ziyaret ederek Uygur’un sağlık durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...