Jump to content

‘Münferit’ bir film!


mavikiz

Recommended Posts

Dersu Yavuz Altun’un üç farklı gazete haberinden yola çıkarak çektiği ‘Münferit’ yeni sezonda gösterime girecek.

272479.jpg

Yönetmen, ilk uzun metraj filmi olan “Münferit”te Türkiye’de pek denenmeyen bir tür olan “kara film” üzerine sinema dilini kurmaya çalışıyor.

Daha önce çektiği kısa filmlerle çeşitli ödüller alan Dersu Yavuz Altun’un senarist ve yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Ali Erkazan, İdil Fırat, Mahir İpek yer alıyor. Filmin görüntü yönetmeni “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” filminden de tanıdığımız İlker Berke. Müzik sektöründe sessiz sedasız kendi dilini yaratmış “Tolga Burkay” da film müziklerine imzasını atmış.

Filmin konusunu kendi hayatı konusunda karar verme şansını büsbütün yitirmiş bireyin tarihsel sıkışmışlığı oluşturuyor. “Münferit” in senaryosu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 350.000 YTL ile desteklendi.

DERSU YAVUZ ALTUN

272480.jpg

1967 yılında Ankara’da doğdu. 1987 yılında, Anadolu Sanat Merkezi’nde oyuncu olarak tiyatroya başladı. 1991 yılında Ankara Masal Tiyatrosu’nun Sanat Yönetmenliğini üstlendi ve oyuncu, yazar, yönetmen olarak tiyatro serüvenini sürdürdü. 1993’de Ankara Sanat Tiyatrosu’nda ( AST ) çocuk tiyatrosu birim sorumluğuna getirildi. 1997 yılına kadar oyuncu, yazar, yönetmen olarak AST’ta çalıştı. Daha sonra Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro bölümüne girdi.

Ziraat Bankası Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu. Mamak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda Sanat Yönetmeni olarak iki yıl görev yaptı. Tiyatrokare’nin Çocuk-Gençlik birimini kurdu ve “Benim Güzel Pabuçlarım”ı sahneledi. Nestle Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu ve “Salıncaktaki Kahkaha” adlı oyunu yazıp yönetti.

Şu anda, ÇOGED ( Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Derneği ) Yönetim kurulu üyeliği, OYÇED ( Oyun Yazarlara ve Çevirmenleri Derneği) başkanlığı, UPS Çocuk Kültür Merkezi ve kurucusu olduğu Tiyatro Yeniden ‘in sanat yönetmenliğini yapıyor.

KISA FİLMLERİ:

Altı Öksüz Sandalye

Çöpler Cennet Gider mi?

Avunmak

ÖDÜLLERİ:

“Karanlık Bir Gün” Kısa Film Senaryosu 3. ödülü

“Çöpler Cennete Gider mi?” Orhan Murat Arıburnu Kısa Film Yarışması Birincilik Ödülü

“Doğ Güneşim Doğ” TOBAV Oyun Yazım Yarışması Övgüye Değer Oyun Ödülü

“Benim Güzel Pabuçlarım” Kültür Bakanlığı Oyun Yazım Yarışması Büyük Ödülü

“Çalıntı Düşler” Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu Bilimsel Danışma Kurulu tarafından gençlerin izlemesi için destek kararı.

Yapım:

Yeniden Film

Senaryo- Yönetmen

Dersu Yavuz Altun

Görüntü Yönetmeni

İlker Berke

Müzik

Tolga Burkay

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...