Jump to content

Mobil DRAM, cebin vazgecilmezi olacak


yokyokyok

Recommended Posts

Mobil DRAM, cebin vazgecilmezi olacak

r_20070905123227_dram.jpg

Zengin işletim sistemi özelliklerine sahip akıllı telefonların sayısının hızla artması, Mobil DRAM'in gelecekte bu cihazların vazgeçilmezi olacağının ipucunu veriyor.Akıllı telefonların sayısının hızla artması, gelecekte, Mobil DRAM'in (Dinamik RAM) bu alanda vazgeçilmez bellek bileşeni olarak kullanılmaya başlayacağını gösteriyor.

Kişisel bilgisayarlarda kullanılan DRAM'e göre boyut, ısı ve güç tüketimi konusunda farklılık gösteren Mobil DRAM, temelde standart DRAM ile aynı çalışma mantığına sahip bulunuyor. Standart DRAM'in, mobil cihazlarda kullanılmasının yüksek oranda güç tüketimine neden olması nedeni ile yönelinen Mobil DRAM pazarı, akıllı telefonlar, PDA'ler, iPod gibi ses ve videoyu arabelleğe kaydeden dijital müzik çalarların yaygınlaşması hızlı şekilde büyümeye aday görünüyor.

Standart DRAM'e göre daha az yer kaplayan ve bu özelliği ile küçük cihazlarda kullanılmaya daha elverişli olarak tasarlanan Mobil DRAM,hali hazırda toplam cep telefonu pazarının yüzde 30'luk bölümünde kullanılıyor. Her ne kadar bu pazarda, şimdilik aslan payını, NOR Flash bellek ve SRAM elinde bulundursa da, gelecekte sıradan telefonların dahi daha zengin özelliklere sahip işletim sistemleri barındıracak olması, bunu karşılayacak yüksek bellek için Mobil DRAM'in gerekli hale geleceğini gösteriyor.

alıntı haberdir

haberin kaynağı ve orjinal linki ;

http://www.veteknoloji.com/?id=1693&habertip=10

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...