Jump to content

IBM, datayı atomlara yükledi


yokyokyok

Recommended Posts

IBM, datayı atomlara yükledi

r_20070904112934_atom.jpg

IBM, gerçekleştirdiği iki yeni buluş ile bilgisayar işlevlerini yerine getirmek için atom ve molekülleri kullandı. Buluşların endüstrideki silikon bağımlılığını azaltacağı öngörülüyor.IBM, atomların ve moleküllerin tek tek bilgisayar işlevlerini yerine getiren iki buluşunu sergiledi. IBM'in Kaliforniya ve Zürih'teki araştırma laboratuvarlarında elde edilen sonuçlar ticarileştirildiği takdirde, bilgisayar endürstrisindeki silikona olan bağımlılığı azaltması öngörülüyor.

Araştırmacılar, buluşlardan birinin yapıldığı IBM'in Kaliforniya'daki Almaden Araştırma Merkezi'nde, manyetik anizotropiyi ölçebilen bir teknik geliştirdi. Manyetik alana, belirgin bir yön yeteneği sağlayan manyetik anizotropi özelliğini atomik düzeyde ölçebilme, datayı bir ve sıfır olmak üzere, ikilik bilgisayar dilinde sunabilen mıknatısı elde etmeye giden yolda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

IBM'in Zürih'teki laboratuvarında elde edilen ikinci gelişmede ise; iki hidrojen atomundan meydana gelen bir molekül,yongalarda kullanılan transistörlerin yerini alması olası olan, elektrik anahtarı işlevinde kullanıldı.

Buluşlar için, ticari ürünlerde kullanılmasına en azından 10 yıllık bir süre bulunduğu, fakat hayata geçtiği takdirde; endüstride kullanılan silikona olan bağımlılığı ortadan kaldırmaya yönelik büyük gelişmeler olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

alıntı bir haberdir

habere ait kaynak belgenin orjinal linki

http://www.veteknoloji.com/?id=1686&habertip=10

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...