Jump to content

Mpack Trojan Tehlikesi!


Bilinchard

Recommended Posts

bilgsolucanqj5.gif

Panda Labs. Uzmanları Mpack adlı yeni bir trojan tespit etti, Trojan bulaştığı makinelere çeşitli virus içerikli yazılımlar indiriyor. Yontem Basit: Saldırgan Trojanı seçiyor ve bilgisayarlara bulaştırmak için kullanıyor. Panda Labs. tarafından verilen rapordaki istatistiklere göre 160.000 bilgisayar Mpack Trojanı tarafından doğrudan etkilendi.Elde edilen bilgi doğrudan Mpack in kendi istatistik eklentisinden sağlandı.

Trojan bulaştığı makinelerde saldırgana tam kontrol sağlıyor, örneğin bulaştığı makinedeki data geçişini izleme fırsatı tanıyor hatta Saldırgan işletim sistemine yada tarayıcısına göre trojanın bulaştığı makineleri grup grup ayırabiliyor.

Çeşitli forumlarda Paket 700$ dan satılıyor. Ayrıca Bu ücrete 1 yıllık destekde dahil.

Panda Labs. ın Teknik Bölüm yöneticisi Mr. Luis Corron'a göre "Kullanıcılar Mpack in ilerde zararsız hale gelmesini umut etsinler" Örneğin Güncellemeler. Bu Güncellemeler Mpack in çeşitli versiyonlarına dayanır , nede olsa exploitlerin yeni açıkları keşfetmeye ihtiyacı vardır.Her ay yeni bitane çıkması gayet normal ve ücretleri 50$ ile 150$ arasında değişir.

300$ ödeyerek DreamDownloader ı satın alabilirsiniz, Dreamdownload Trojanları download etmek için bir araçtır. Birinin -be yada worm- kelimeleri ile başlayan dosyaları herhangi biyere yüklemesi Dreamdownloader için yeterlidir ve dosyayı kolayca indirilebilir hale getirir.

Mpack Trojan Paketi ve Dreamdownloader : İlki Saldırgan tarafından seçilen trojanın Bilgisayarlara bulaşmasını sağlar , ikincisi ise trojan yaratma görevi görür.

EDİT: Kaynak : Zone-h

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...