Jump to content

Internet erişiminde Avrupa Standardına Ulaştık 6 Mbps


yavuzccn

Recommended Posts

Türksat KabloInternet, abonelerine sunduğu internet erişim hızını ikiye katladı. Bir yandan şebeke yenileme çalışmalarını hızlandıran Türksat KabloInternet, diğer yandan, son kullanıcılara verdiği internet erişim hızını, Avrupa’da uygulanan hız limitine yükselterek, 6 Mbps’e kadar çıkardı.

İnternet Erişiminde Avrupa Standardı

Ülkemizde mevcut teknoloji ile son kullanıcıya sağlıklı olarak verilebilecek maksimum hız 2 Mbps’i geçemezken, Türksat KabloInternet, 4,5 ve hatta 6 Mbps hızındaki internet hizmetini mesafe sınırına bağlı kalmadan Gerçek Genişbant İnternet hizmeti vermeye başladı.

Türksat A.Ş. yetkilileri, halen süren internet abone kampanyalarına ek olarak başlattıkları uygulama ile üç ay süre ile abonelerinin internet erişim hızını iki katına çıkardıklarını ifade ettiler. KabloInternetin iki kat hızlı yeni internet erişimi ile birlikte, abonelerin internette kalma süreleri de kısalırken, alternatif internet erişiminde yaşanan bağlanamama ve yavaşlama gibi sıkıntılar da yaşanmıyor. Bütün bunlara ek olarak, Türksat KabloInternet, yapacağı yeni yatırım ve teknik donanımla internet erişim hızında 10 Mbps’e çıkmayı hedeflemektedir.

Türksat A.Ş. yetkilileri, yeni hız artırımına ilişkin olarak hazırlanacak fiyatlandırma sisteminde kamu kurumu olmanın verdiği sorumlulukla abonelerine en az yük getirecek ekonomik bir ücret tarifesi üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler. Yeni tarife, Telekomünikasyon Kurumu onayından sonra kamuoyuna açıklanacak.

Temiz ve Güvenli İnternet Geliyor

Bunun yanında Türksat KabloInternet aboneleri çok kısa bir süre sonra yeni hizmetlerle tanışacaklar. İnternet hizmeti alan son kullanıcı aileler, web ortamında karşılaştıkları ve daha çok çocukların etkilendiği, şiddet, porno ve terör içerikli sitelere karşı da korunaklı olacaklar. Ayrıca Temiz ve Güvenli İnterneti şeklinde tanımlanan hizmetlerde, Türksat KabloInternete abone olanlar, internet hizmeti alırken sık sık karşılaştıkları virüslere karşı merkezi koruma kalkanına sahip olacaklar.

Kaynak: Türksat 27 Agustos 2007

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...