Jump to content

documents and setting klasörünü taşıma


the_tatar

Recommended Posts

Merhaba C v D olarak ikiye ayrılmış hdd var C nin içindeki documents and setting klasörünü D sürücüsüne taşıyıp D sürücüsü üzerinden çalıştırmak istiyorum fakat kalsörü D ye taşıdığım zaman kullanıcı profili bulunamadı diyip pcp yi açmıyor bu sorunu nasıl çözebiliriz.

Link to comment
Share on other sites

Hayır kopyalayamaz.O klasöre hiç bir şey yapamazsın arkadaşım.Diğer Hdd'den çalıştırmak Documen and Settings ile olmuyor.Ayrıca sistem dosyaları var.Ntldr hiberfil.sys pagefile.sys filan var.Documen and Settings'in içinde görünmeyen 2 sistem klasörü daha var.NetworkService LocalService v.s v.s gibi.Bir çok sistem dosyaları var.Documen and Settings olsun Windows olsun sağ tuş kopyala ile kopyalanamaz.TrendMark arkadaşımındaki merak ettiği şeyi bende merak ettim.Bu klasörü taşımaktaki amacınız ne ?

Link to comment
Share on other sites

c sürücüsünde deepfreez kurulu masaüstünü devamlı kullanıyorum onun için dosyayı d ye atarak deepfreezden etkilenmiyeceğim başka bir bilgisayarda bu yapılı c de deepfreez kurulu document kalsörü d üzerinden çalışıyor ama nasıl yapıldığını kimse bilmiyor

Link to comment
Share on other sites

Hayır.Siz yanlış görmüşsünüz.Siz deep freezi kurarken size sordumu C'yemi kurayım D'yemi kurayım diye ??Bazıları sorar.Bazıları sormaz.Deep freeze programınız hem yerel disk C'yi hemde yerel disk D içinde etkinse sizi documen and settingsi taşımasın fayda vermez.Eğer deep freeze etkinse etkinlikten kaldırın.Madem o kadar işiniz oluyor.Ayrıca kurduğunuz Deep freeze anında bilgisayarınız reset atıyor ya reset attıktan sonra bir tane daha oluşturuyor.Yerel disk T diye.Boyutu 1 Cb veya 500 MB.Eğer deep freeze etkin durmasını istiyorsan yerel disk T oluşturan bir deep freeze kuracaksın.Bu yerel disk T oluşturan deep freeze yerel disk C yi Yerel disk D 'yi sabit turar.Ama oluşturacağı yerel disk T 'yi sabit tutmaz.Bilgilerinizi oraya koyarsınız.Yerel disk T oluşturan deep freeze programı eğer sizde yoksa paylaşıma verebilirim.

Link to comment
Share on other sites

masa üsütüne attığım dosyaların masaüstünde kalmasını isitiyorum geri kalan system dosyalrının değiştirilmemsini isityorum dediğim gibi document and setting kalsörü d üzerinden çalışıyor microsoftun sitesinde nasıl kopyalancağını anlatıyor ama ben yapamadım

Link to comment
Share on other sites

Bana garip geldi bu durum.Documen and settings klasörünü yerel disk D ye taşıyamazsın.Taşıma yolların var ama taşısanda windowsa uyumlu çalışıyor o.Sadece Documen and settings yerel disk D 'de iken bilgisayarınızın ne Yerel disk c'den çalışır nede yerel disk D 'den çalışır.Biraz garip geldi bana.Böyle birşey olacağını zannetmiyorum.Deep freeze zaten bilgisayarı korumak içindir arkadaşım.Senin masaüstünde yaptığın şey masaüstünde durucuksa deep freeze ne kadar koruyabilirki bilgisayarı ? Madem çok işin oluyor masaüstü ile deep freeze kaldırmana gerek yok devre dışı bırak.

Link to comment
Share on other sites

masa üsütüne attığım dosyaların masaüstünde kalmasını isitiyorum geri kalan system dosyalrının değiştirilmemsini isityorum dediğim gibi document and setting kalsörü d üzerinden çalışıyor microsoftun sitesinde nasıl kopyalancağını anlatıyor ama ben yapamadım

Yükleme sırasında "Documents and Settings" klasörü için farklı bir konum belirlemek için, aşağıdaki adımları izleyin: 1. Winnt.exe veya Winnt32.exe dosyasıyla /UNATTEND anahtarını kullanın ve aşağıdaki girdiyi Unattend.txt dosyasına ekleyin; burada z:\klasöradı, istediğiniz klasörün yolu ve adıdır:

[GuiUNattended]

ProfilesDir = z:\klasöradı

2. Windows'u yükleyin. Varsayılan "Documents and Settings" klasörü yerine, Unattend.txt dosyasına eklediğiniz yol kullanılır.

Bu şekilde kurulumda yapılabiliyormuş ama ben denemedim.Bir yöntemde aşağıdaki gibi ama çok uzun bi yöntem şöle verilmiş;

Önemli sistem bileşenleri de dahil tüm "Documents and Settings" klasörü için farklı bir konum belirlemek için, aşağıdaki adımları izleyin: 1. Bilgisayarda bir yönetici olarak oturum açın.

2. Yeni bir klasör oluşturun.

3. Geçerli "Documents and Settings" klasörünü açın.

4. Araçlar menüsünde, Klasör Seçenekleri'ni ve sonra Görünüm sekmesini tıklatın.

5. Gelişmiş ayarlar altında, Gizli dosya ve klasörleri göster'i tıklatın ve sonra da Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle ve Korunan işletim sistemi dosyaları gizle onay kutularını tıklatıp temizleyin.

6. Tamam'ı tıklatın.

7. Oturum açmış geçerli kullanıcının klasörü dışındaki tüm klasörleri tıklatın ve yeni klasöre sürükleyerek kopyalayın.

8. Denetim Masası'nda Sistem'i çift tıklatın ve ardından Kullanıcı Profilleri sekmesini tıklatın.

9. Geçerli kullanıcının profilini yeni klasöre kopyalayın.

10. Tamam'ı tıklatın, Denetim Masası'nı kapatın ve sonra da oturumu kapatıp bilgisayarda yönetici olarak yeniden oturum açın.

11. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde, Düzen menüsünde Bul'u tıklatın.

12. documents and settings yazın ve Bul'u tıklatın.

13. Özgün yolu içeren her kayıt defteri anahtarı ve değeri için, yeni yolun değer verisini değiştirin veya değerini ya da kayıt defteri anahtarını yeniden adlandırın. NOT: Bu değişikliği kayıt defterindeki her örnek için yapmazsanız bilgisayarınız başlatılamayabilir. Tüm kayıt defteri anahtarlarını ve değerlerini yeni yola göre güncelleştirmeniz gerekir.

14. Bilgisayarı yeniden başlatın.

15. Özgün "Documents and Settings" klasörünü artık güvenle kaldırabilirsiniz.

Not Kayıt defterinde "Documents and Settings" için arama yaparsanız, aşağıdaki alt anahtarda bir dize değeri bulursunuz: HKLM\system\controlset001\control\hivelist. Bu dize değeri \Aygıt\SabitDiskBirimi#\Documents and Settings'dir. Bu dize değerini değiştirmeyin. "Documents and Settings" için arama yaptıktan sonra, "Docume~1" kısa dosya adını da arayın. Bu sonuçların yolunu da değiştirin.Diyor...

Link to comment
Share on other sites

daha kolay istersen masaüstündeki belgelerim klasörüne sağ tıkla özellikler-hedef simgesindeki satırı değiştirmeden sadece c harfini silip d yaz

böylece belgelerimi d ye atabilirsin

böylece belgelerimin içine attığın herşey direk d ye gitmiş olur

tam olarak senin istediğin şey değil ama ben öyle kullanıyorum sistem çökerse belgelerim d de kalıyor :)

Link to comment
Share on other sites

ooppss senin dediğin olmaz onlarda hedef yazmaz onlar sistem klasörüdür bunu tek bi şekilde yapabilirsin o da regedit ama şimdi evde olmadığımdan regedit ayarlarını söleyemeyeceğim bunun yerine xp uzmanı adlı küçükyılmazsoft yapımı programı öneririm onunla yolu değiştirebilirsin

Link to comment
Share on other sites

Tuneup Utilities ile yapabilirsiniz.Document And Settings klasörünü komple değil ama içindeki Desktop dahil bir çok klasörü Diskinizin istediğiniz bölümünde açacağınız klasör yada klasörlere taşıyabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years yıl...

Ben kısaca bi yöntem yazayım gerekirse arkadaşlar buradan kolayca yaparlar.

1. Windows kurduktan sonra hiçbir program yüklemeden!

2. Belgelerim'i sağ tıklayın hedef metninde yer alan C: Yerine D: Yazın ve Taşı butonuna basın belgelerim taşınacaktır.

3. Regedit'e girin..

4. "CTRL + F" BUTON KOMBİNASYONUNA BASIN

5. "C:\WINDOWS\Fonts" ARATIN BULUNCA İSTEDİĞİNİZ YERE GÖRE DEĞİŞTİRİN.

6. "C:\Documents and Settings\KULLANICIADINIZ\Desktop" ARATIN BULUNCA İSTEDİĞİNİZ YERE GÖRE DEĞİŞTİRİN.

7. "C:\Documents and Settings\KULLANICIADINIZ\Sık Kullanılanlar" ARATIN BULUNCA İSTEDİĞİNİZ GÖRE DEĞİŞTİRİN.

UNUTMAYIN! AYNI KLASÖRLERİ SİZİN DEĞİŞTİRDİĞİNİZ DİZİNLERDE OLUŞTURUP İÇİNİ DE AYNEN KOPYALAYIP YENİDEN BAŞLATMANIZ GEREKİYOR. AKSİ TAKTİRDE BİLGİSAYARINIZ AÇILMAZ VE ÇÖKER :)

BU İŞLEMLERDEN SONRA BİLGİSAYARINIZA DEEP FREEZE KURUN VE FULL YAPIN. BEN TAM 240 GÜNDÜR AYNI BİLGİSAYARI AYNI PERFORMANSTA FORMAT ATMADAN KULLANDIM HALA DA KULLANIYORUM. :) KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM VE KONYA'DA BU SİSTEMİ BÜTÜN ÖĞRENCİLERE KURUYORUM ÇOK MEMNUNLAR. BUNUN YANINDA 500PortableTurk diye bir program var google'da aratın onu indirince 500 tane full program geliyor. Kuruluma bile ihtiyac duymadan sınırsız ve virüssüz bilgisayar keyfi yaşayın ! ...... :) Konya'daysanız bana ulaşın ben bu sistemi kuruyorum.

05073137598

HATTA BİR YAPMA VİDEOSU VE RESİMLİ ANLATIMI EN KISA ZAMANDA BU SİTEYE ATAYIM :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...