Jump to content

Penguen Dergisinde Yaprak Dökümü...


tenekecezve

Recommended Posts

Penguen dergisi kadrosu dağıldı

sol_alt_logo.gif

Mizah dergisi Penguen'in altı üyesi, dergiyle yollarını ayırdı. Umut Sarıkaya, Ersin Karabulut, Yiğit Özgür, Memo Tembelçizer, Okay Gencer ve Uğur Gürsoy, derginin kurulduğu 2004 yılından beri Penguen'de çiziyordu.

Yıldızı Penguen ile parlayan çizer Yiğit Özgür, ayrılıklarının amacının yeni bir dergi çıkarmak olduğunu söyledi. Penguen ekibiyle aralarında hiçbir anlaşmazlık olmadığını, el sıkışarak ayrıldıklarını belirten Özgür, yeni kurulacak derginin henüz proje aşamasında olduğunu, ne isminin, ne de kadrosunun belirlendiğini ifade etti.

Aslında mizah dergilerindeki ilk bölünme değil bu. Gırgır'dan ayrılanlar Leman'ı, Leman'dan ayrılanlar ise Penguen'i kurmuştu. Şimdi kendi kanatlarıyla uçma sırası Penguen'in gençlerinde. Yiğit Özgür de bu geleneğin yıllardır sürdüğünü söyledi ve bu durumun bir çocuğun kendi yağıyla kavrulma isteğiyle evden ayrılması gibi değerlendirilmesini istedi.

15849.jpg

'Biz de böyle ortaya çıktık'

Yeni kurulacak derginin herhangi bir finansal desteği yok. Yeni dergi, yalnızca Penguen'den ayrılan bu altı ismin birikimlerine ve deneyimlerine dayayacak sırtını.

Yiğit Özgür, Penguen'in yoluna onlarsız da devam edebileceğini belirterek şunları söylüyor: "Yenilenmeyle derginin enerjisi de artacaktır. Bu şekilde yeni çizerler dergide kendilerine yer bulabilir, biz de zamanında böyle çıktık ortaya."

Link to comment
Share on other sites

Benim için çok üzücü bir haber. Bu hafta elime dergiyi aldığımda ikinci sayfada isim vermeden yazılan haberi duyar duymaz orta sayfayı açtım. Ersin ve Umut yoktu orada. Penguende Ersin, Umut ve Yiğit en sevdiklerim arasındaydı ben yeni çıkacak dergilerinin tutacağını sanmıyorum az çok yeni bir derginin nasıl zor olduğunu bilirim Penguen çıkarken bir şansı vardı Leman ın kalıplaşmış kadrosunu almıştı ama bu ayrılanlar için bunu söylemek çok zor. Keşke böyle birşey yapmasalardı. Onlarda belki haklılar ama zamanı şimdi değildi...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...