Jump to content

Su altına resim sergisi açıldı


tarihogretmeni

Recommended Posts

afis_web.jpg

Ressam Esra Demirci, Muğla'nın Bodrum ilçesinde su altında ''Aynanın Öte Yanı'' adlı resim sergisi açtı.

Bodrum Karaada Kaçakçı Koyu'nda denizin 10 metre derinliğinde açılan sergide, sanatçının 2006-2007 yıllarında pastel ve yağlı boyadan yaptığı 35 kopya resmi sergileniyor.

Ressam Demirci, Türkiye'de su altında ilk kez bir resim sergisi açıldığını belirterek, sergiden elde edilecek gelirin, Bodrum Sualtı Araştırma Derneğinin ''Yapay resif projesi''nin devamı olan ''Tonozlama'' projesi kapsamında kullanılacağı söyledi.

Denizin altında sergilenen resimlerin özel bir maddeyle kaplandığını ve bu nedenle denizde herhangi bir kirlilik yaratmayacağını ifade eden Ressam Demirci, ''Ben bir deniz aşığıyım. Aynanın öte yanında gördüklerimi, bazen de düşlediklerimi resmediyorum. Denizin altında hissettiklerimi resme yansıtıyorum'' dedi. Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Sualtı Derneği (BOSAD) ve Cactus Hotels'in desteği ile açılan sergi, tüplü veya serbest dalış yapılarak 26 Ağustos tarihine kadar gezilebilecek.

Öte yandan, bu sabah saatlerinde, aralarında Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Yaşar Yıldız'ın da olduğu çok sayıda dalgıç, serginin açıldığı bölgeye gelerek su altındaki resim sergisini gezdi. Kızı ile birlikte sergiyi gezen sanatsever Alaattin Aklan, serginin son derece etkileyici olduğunu belirterek, ''Su altındaki sergiyi gezdiğiniz zaman inanılmaz bir rahatlığa kavuşuyorsunuz. Orası bambaşka bir dünya'' dedi.

-ESRA DEMİRCİ -

İstanbul'da 13 Ekim 1968'de doğan Esra Demirci, Orta öğretimi Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ortaokul ve lise yıllarında Resim Öğretmeni Heykeltıraş Nilay Kan Büyükişleyen sayesinde resim çalışmalarını ders saatlerinin dışına da taşıma şansı buldu. Demirci, 1990'da İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu.

ED_pastel_016_35x50_web.jpg

ED_oil_004_2_90x120_web.jpg

Sergide yer alan diğer eserleri görmek için link:

http://sergi07.demirci.name/sergi.htm

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...