Jump to content

Havadan Su Yapmak


isoyeb

Recommended Posts

Havadan Su Yapmak...

http://img461.imageshack.us/img461/7335/pramithunijf2.png

İsrailli iki doktora öğrencisi kolayca havadan su elde etmeyi sağladıkları son derece basit bir düzenek geliştirerek uluslararası bir ödül kazandılar. Katlanabilir hafif panellerden yapılı ters bir piramitten başka bir şey olmayan düzenek, havadaki nemin yoğuşlarak altındaki depoya akmasını sağlıyor. Technion-İsrail Teknoloji Enstitüsü’nde mimarlık doktorası yapan Joseph Cory ve Eyal Malka’nın “WatAir” adını verdikleri, toplam 30 metrekarelik yüzeye sahip piramithuni, her gün havadan 48 litreye kadar su sağlıyor. Kullanılan kolektör sayısına bağlı olarak buluşun su sıkıntısı çekilen kırsal ve kentsel bölgelerde kolaylıkla kullanılabileceği düşünülüyor. “WatAir”in tasarımcıları, Arup adlı tanınmış bir mühendislik ve inovasyon firmasınca düzenlenen “Su Eldesi Yarışması”na katılan 100 proje ekibi arasından birincilik ödülünü aldılar.

Kaynak:

American Technion Society Basın Açıklaması, 4 Haziran 2007

Link to comment
Share on other sites

alet.gif

ABD'de üretilen bu alet bir buzdolabı kadar elektrik harcayarak havadaki nemi alıp günde 32 litre kadar su üretebiliyor. Alet aynı zamanda suyu arıtma imkanına da sahip.

Türkiye'de 2600 YTL'den satışa çıkan aleti Hendrix şirketi üretiyor. Şirket yetkilileri, şebeke suyuna bağlandığı taktirde cihazın günde 180 Litre suyu arıtabildiğini söylüyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...