Jump to content

SüpeR HızLı İnTeRneT


wellhangman

Recommended Posts

mansetinternet31032006.jpg

Newsweek dergisinin haberine göre, Güney Kore ve Japonya’da geliştirilen “optik geniş bant” internet erişimiyle 4.7 gigabyte büyüklüğünde bir filmi 6 dakikada indirmek mümkün olacak.

İnternetteki veri çokluğuna karşın bağlantı hızların düşüklüğü, özellikle Türkiye gibi internet erişiminin alınan hizmete oranla çok yüksek olduğu ülkelerde büyük bir sorun iken Japonya ve Güney Kore bağlantı hızı konusunda devrim yapmaya hazırlanıyor.

Mevcut klasik geniş bant internet bağlantılarında büyük fotoğraf, müzik ya da film indirmek oldukça uzun zaman alırken, yeni geliştirilen “optik geniş bant” internet dünyasında yeni bir çığır açacak.

SÜPER HIZLI İNTERNET

Newsweek dergisinin “Süper hızlı internet” olarak nitelendirdiği bu yöntemin fiber kablolarla evlere internet hizmeti olduğu kaydediliyor. Söz konusu iki ülkede çok sayıda insan tarafından kullanılmaya başlanan bu bağlantının saniyede 100 megabitlik bir hız sunduğu kaydediliyor. Bu bağlantı, varolan erişim hızının 20 katından daha yüksek bir erişim hızı vaad ediyor.

Optik geniş bant sistemi ile 2 saat süren 4.7 gigabyte boyutundaki bir filmin bilgisayara indirilmesi sadece 6 dakika sürüyor.

HOLLYWOOD KAYGILI

Ancak pek çok internet kullanıcısı için rüya gibi gelen bu bağlantı hızından rahatsızlık duyan kesimler de bulunuyor. Asya’da bulunan DVD oynatıcı üreticileri, bir filmi 6 dakikada indirebilen hiç kimsenin bir DVD oynatıcıya ihtiyacı olmayacağına inanıyor.

Bu bağlantıya sahip kişilerin yasadışı yollardan film indirebileceği inancı, Hollywood tarafında ise fikri haklar açısından kaygı yaratıyor.

pardon geç oldu, kaynak: haberturk.com/

Link to comment
Share on other sites

böyle bişi türkiyede olcak bide bunun yarısı hızda olcak ben soliim size ne olcak vcd dükkanları iflas sinema salonları iflas POL amca köşe ( telekomun yeni sahibi ) userler köşe türkiye upload rekortmeni ki tarihin en büyük download rekorları bi kac gecede kırılcak ;) akabinde yetersiz hdd alanları yüzünden seagate samsung maxtor vs.. köşe e sürekli hdd kalmıcak en fazla 1 saat kalabilir yer yok eee türkiyede blueray çılgınlığı bütçesi dar olanlar gömülcek DVD ye lg samsung köşe eee bunları yazacak medyalar lazım kim yapacak princo DMS köşe hadi yazdık indirdik arkadaş bunlar ole dandik tvde 17" monitörde izlenmez plazma tvler lcd tvler ses sistemleri satıcıları köşe izlerken atıştırmak adettendir bakkal market köşe ama bişiyi unutuyoz elektrik lazım bunlara tedaş köşe yani demem oki sadece böyle biimkan verilse türkiyeye ekonomi tavan yapacak alım satım yüzde milyon artacak para dönecek piyasa genişleyecek gibime gelio be sizcede öyle değilmi yoksa çokmu abarttım

Link to comment
Share on other sites

;) Vay anasını...

3 gündür peyderpey şu ingilizce setini indirmek için uğraşıyorum...

Hala bitmedi meret. Sanki sırtımda getiriyorum....

Elin oğlu uçmuş gitmiş. GB'tı saniyelerle hesaplıyorlar artık.

Biz hala 256 ' ların zamlarını konuşuyoruz. :)

Link to comment
Share on other sites

Evet arkadaşlar ben bu haberi Yaklaşık altı ay önce duymuştum

Bu uygulamayı herhal torunlarımız yaşar ;) 248 mb netim var sanki 256 ile çalışıyor. oss açıklandı akşama kadar giremedik. seçimvar ysk iptal bizde bir sefer zemin yok siteye biraz ragbet edilince pat devredışı sayfa görüntülenemiyor. velhasıl bu kafayla zor Ama aydınlık günler yakın sanki gerçi bazı köşe yazarları a.s.lerim hala bu ülkedeki insanların yarısının ahmak olduğunu düşünüyorlar nedenide 46,6 Adam bırakmış ülkenin gelişmesinde katkı yapmayı insanları böle aşağılayıp duruyorlar

Link to comment
Share on other sites

herhalde en cok benim işime yarar çünkü eminim tncxp benim kadar indiren olmadı dün 10 cu defa indirdim ayıptır sölemesi şimdi diyeceksiniz 1 kere indirdin tekrar niye indiriyon cd nin üsütnde oynama yaparken bozuluyo ;):)

Link to comment
Share on other sites

herhalde en cok benim işime yarar çünkü eminim tncxp benim kadar indiren olmadı dün 10 cu defa indirdim ayıptır sölemesi şimdi diyeceksiniz 1 kere indirdin tekrar niye indiriyon cd nin üsütnde oynama yaparken bozuluyo ;):)

Helal olsun valla daha birkere indiremedim herseferinde bi aksilik çıktı bende pesh ettim artık adsl2 yi bekliyom :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

böyle bişi türkiyede olcak bide bunun yarısı hızda olcak ben soliim size ne olcak vcd dükkanları iflas sinema salonları iflas POL amca köşe ( telekomun yeni sahibi ) userler köşe türkiye upload rekortmeni ki tarihin en büyük download rekorları bi kac gecede kırılcak :p akabinde yetersiz hdd alanları yüzünden seagate samsung maxtor vs.. köşe e sürekli hdd kalmıcak en fazla 1 saat kalabilir yer yok eee türkiyede blueray çılgınlığı bütçesi dar olanlar gömülcek DVD ye lg samsung köşe eee bunları yazacak medyalar lazım kim yapacak princo DMS köşe hadi yazdık indirdik arkadaş bunlar ole dandik tvde 17" monitörde izlenmez plazma tvler lcd tvler ses sistemleri satıcıları köşe izlerken atıştırmak adettendir bakkal market köşe ama bişiyi unutuyoz elektrik lazım bunlara tedaş köşe yani demem oki sadece böyle biimkan verilse türkiyeye ekonomi tavan yapacak alım satım yüzde milyon artacak para dönecek piyasa genişleyecek gibime gelio be sizcede öyle değilmi yoksa çokmu abarttım

Ekonomistmisin yoksa pisikopatmı ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...