Jump to content

''Seçim mürekkebini'' çıkarma formülü!


Muallim-i Ali

Recommended Posts

Türkiye seçim hengamesini atlattı, şimdi hükümet senaryoları konuşuluyor. Ama oy kullanan herkesin bir sorunu var: Parmağa, tırnağa musallat olan seçim boyası.

Boyayı çıkarmanın bir formülü mevcut. Biraz külfetli ancak denemek isteyene, denenmiş tarif şöyle:

"Limon suyu, yarım çay kaşığı tuz ve 4-5 damla sirkeyle karıştırılıp 30 dakika bekletilecek. Ardından bir süre zeytinyağında bekletilmiş parmak, karışıma sokulduktan sonra yıkanacak!"

Milliyet

Link to comment
Share on other sites

İlkellikten inşallah bir daha ki seçimde kurtuluruz. Böyle potansiyel suçlu gibi oluyoruz.

Sadece şakalaşmaya yarıyor seninkisi şu partininkine basmışa benziyor çok akmış, sen şu partiye vermişsin bakasana donup kalmış... :D

Link to comment
Share on other sites

oy kullanmadan önce parmağınızın birisine genelde işaret parmağı :( parlatıcı oje sürün oy kullandıktan sonra dışarıda güzelce silin sonrasında aseton ile oje çıkıyor :):)

Link to comment
Share on other sites

oy kullanmadan önce parmağınızın birisine genelde işaret parmağı :) parlatıcı oje sürün oy kullandıktan sonra dışarıda güzelce silin sonrasında aseton ile oje çıkıyor

Tırnağı ojeli gördüler mi parmağa damlatıyorlar :(

Link to comment
Share on other sites

ya ben ne yapayım seçimde görevliydim ve o seçim boyasını millete ben sürdüm ama ellerimi burakın kollarım bile boya oldu. böyle bir secim boyası kutusu olmaz millete az dökecez diye ugraşmaktan kendimizi boyaık şimdi ellerim sanki kına yapmış gibi.. :(

Link to comment
Share on other sites

ya ben ne yapayım seçimde görevliydim ve o seçim boyasını millete ben sürdüm ama ellerimi burakın kollarım bile boya oldu. böyle bir secim boyası kutusu olmaz millete az dökecez diye ugraşmaktan kendimizi boyaık şimdi ellerim sanki kına yapmış gibi.. :)

usta bu işi sen yaptıysan seçimlerde, nasıl çıkaracağımızıda en iyi senin bilmen lazım :( hadi bakalım yöntemlerini bekliyoruz :)

Link to comment
Share on other sites

Bu sene yerli boya kullanıldı ilk kez bu senekinin en kolay silinen olması beklenirdi aslında veya en zor çıkanda olabilir çünkü yerli boya.Boşverin boya bir zarar vermiyor ama bir hastalık yapmasında parmakta kalırsada kalsın.

Link to comment
Share on other sites

boyaya hafif yağ sürdükten 1-2 dk bekledikten sonra misvak ile (hangi tarafı kullanılmadıysa o tarafıyla) 3-4 dk boya üzerinde sürtünme sonucu boyanın çoğu çıkmış oluyor...misvağın bu işe de yarayacağı hiç aklıma gelmezdi :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...