Jump to content

Intel'in Nehalem Mimarisi ve Entegre Grafik Kontrolcüsü


T-MaC

Recommended Posts

8007hr5cd0.jpg

MD'nin ATi'yi satın aldıktan sonra 2010 yılına kadar üzerinde duracakları en önemli projelerinin Fusion teknolojisi olduğunu açıklamışlardı. Bilindiği gibi Fusion teknolojisi en basit anlatımı ile grafik işlemcinin merkezi işlem birimi yani cpu'nun üzerina alınmasıydı. AMD bu adım ile ilk etapta ekonomik sistemler ve dizüstü bilgisayarlar olmak üzere daha düşük maliyetle sektöre yeni çözümler sunmayı hedefliyordu.

Tabi artan rekabet koşulları Intel'i de benzer bir yola itiyor gibi gözüküyor. Zira firma gelecek yılın ikinci yarısı itibariyle duyurulması beklenen Nehalem mimarisi ile bazı ciddi değişikliklere gidecek gibi görünüyor. Şimdiye kadar Nehalem mimarisi hakkında bildiklerimiz bazı Intel mühendislerinin doğruladığı üzere Intel Nehalem ile birlikte bellek kontrolcülerini aynı AMD'de olduğu gibi kuzey köprüsünden alıp işlemci üzerine yerleştirecek. Ayrıca tabi yapılan değişiklikler soket güncellemesini de zorunlu kılacak. Zira Intel, Nehalem mimarisini kullanan işlemcilerini soket B yada diğer adıyla soket 1306 formunda hazırlayacak.

Elimize ulaşan son bilgilere göre Intel, Nehaem mimarisi ile birlikte AMD'den çok daha önce entegre grafik özelliğini işlemcileri ile birlikte sunacak gibi görünüyor. Intel çalışanlarından duyulduğu ifade edilen bilgilere göre Nehalem mimarisinin iki kilt noktası olabilir,

- IMC (Integrated Memory Controller): Entegre bellek kontrolcüsü

- IGC (Integrated Graphic Controller): Entegre Grafik kontrolcüsü

Açıklanan detaylara göre, Nehalem mimarisi ile birlikte Intel yonga setlerinde kullanılan entegre grafik özelliği işlemci üzerine alacak gibi görünüyor. Bu adımın özellikle maliyetlere olumlu anlamda önemli bir katkı yapacağı da dile getiriliyor.

Detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.

kaynak:donanım haber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...