Jump to content

Tom Cruise yeni filminin çekimlerine başladı


tarihogretmeni

Recommended Posts

269716.jpg

ABD’li film yıldızı Tom Cruise, Hitler’e suikast girişiminde bulunan Claus Schenk Graf von Stauffenberg’i canlandıracağı “Valkyrie” adlı yeni filminin çekimlerine, Almanya’nın başkenti Berlin’de başladı.

Cruise, kasım ayı sonunda tamamlanması beklenen filmin çekimleri için, oyuncu eşi Katie Holmes ve kızı Suri ile birlikte Berlin yakınlarındaki bir villaya yerleşti.

Filmin çekimleri için, Hitler’in yolculuklarda kullandığı ve yanında kendisine eşlik eden 2 adet Junkers Ju-52 tipi uçak kiralandı. Uçaklar, Berlin yakınlarındaki Löpten adlı ormanlık bölgede bulunuyor.

Cruise’un film ekibinin, Stauffenberg’in kurşuna dizildiği Bendler Block önünde ve Tempelhof hava alanının bir kısmında çekim yapması yasaklanırken, Alexandra Maria Lara ve Armin Mueller-Stahl gibi ünlü Alman oyuncular da filmde rol almayacaklarını açıkladılar.

Stauffenberg’in oğlu Berthold Schenk Graf von Stauffenberg de Scientology adlı tarikata mensup olduğu bilinen Tom Cruise’nin babasını canlandırmasını istemediğini belirterek, “Cruise, babamdan elini çeksin. Scientology üyesi bir kişinin babamı canlandırmasını sempatiyle karşılamıyorum” diye konuştu.

Bendler Block’un bakımından sorumlu olan Almanya Maliye Bakanlığının bir sözcüsü ise aldıkları kararın Cruise’un tarikat üyesi olmasıyla ilgisi olmadığını, ancak Bendler Block’un bir anma yeri olduğunu ve böyle bir yerde film çekilmesinin uygun görülmediğini söyledi.

Sözcü, daha önce aynı yerde film çekimine izin verdiklerinin hatırlatılması üzerine de bunun bir hata olduğunu, böyle bir hatayı tekrarlamak istemediklerini kaydetti.

Cruise, filmde, 2. Dünya Savaşı sırasında “Wolfsschanze” adlı sığınağında Adolf Hitler’e karşı 20 Temmuz 1944 tarihinde bombalı suikast girişiminde bulunduktan sonra kurşuna dizilen Claus Schenk Graf von Stauffenberg’i canlandırıyor.

Stauffenberg’in bir çanta içinde, Hitler’in sığınaktaki toplantı odasına bıraktığı bomba, planlandığı gibi patlamış, ancak Hitler olaydan hafif yaralarla kurtulmuştu.

ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

"Last Samurai" ve "Mission Imposible" filmlerindeki performansı harikaydı bu filmi de merakla bekliyorum bu adam işinin hakkını gerçekten veriyor... bizimkiler de birbirlerine ... atmaya devam etsinler bakalım :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...