Jump to content

Windows Live Writer


kdr1965

Recommended Posts

Windows Live Writer

Size ve Blogunuza yararlı olabilecek harika Bir Programla Tanıştırayımmı? Blogların yaygınlaştığı ve popülaritesinin yükseldiği bu günlerde Microsoft Blog yazarları için Harika sayılabilecek Bir program hazırladı ve ilk Betasını Duyurdu.ProgramlaBloglarınıza yeni yazılar gönderebilir ve içerisinde bulunan bir çok araçla Blogunuzu düzenleyebilirsiniz.

Bununla da Kalmayan Windows Live Writer aynı zamanda İE7′de eklenti olarak yerini alıyor.Bu sayede internette dolaşırken veya aklınıza gelebilecek her hangi Bir konuyu kolayca blogunuza aktarabiliyorsunuz.Programın en Büyük artılarında sayılabilecek olan özelliği ise sadece My space.com üzerindeki Bloglarınıza değil Google yada diğer Firmaların sağladığı ücretli veya ücretsiz Tüm Blogları hesaplarınızı Desteklemesi ve Kullanılabilmesi..

Program Nasıl Çalışır?

Öncelikle yapacağımız programı aşağıdan Download etmek ve Kurmak.Kurulumustandart bir program yüklemekle aynı gerekli yerleri işaretleyın ve kurun .Kurulum sırasında size iki seçenek sunulacak eğer Live space hesabı altında bir Blogunuz var ise yada Henüz live space Hesabınız yok ise ”Windows Live Spaces” seçeneği işaretliyerek bunları hallede bilirsiniz. Fakat başka bir ücretsiz blog sağlayıcısından hizmet alıyorsanız diğer wepblog servisi seçeneği ”Another wepblog service” işaretleyerek ilerleyın. daha sonra aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız..Burada gerekli site kullanıcı bilgilerinizi girdikten sonra kurulum sitenizin bilgilerini ve ayarlamalarını bilgisayarınıza indirecek ve artık programınız kullanılmaya hazır hale gelecek. Bu adımdan sonra gelecek olan ekranda bilgileriniz gösterilecek ayarlama işlemleri tamamlanmış olacak.Eğer bir Proxy altındaysanız Live Writer’ı kullanmak için (Edit Proxy Settings) bağlantısı kullanarak gerekli ayarlamaları yapmanız gerekiyor.

Tüm işlemleri gerçekleştirdikten şimdi sıra Blogumuza ”Windows Live Writer” ile ilk yazımızı göndermeye ve gerekli ayarları gerçekleştirmeye geldi.Blogumuza Yeni bir yazı göndermek için sağ taraftaki menuden”create a new post” seçeneğine tıklayın ve yazınızı yazmaya başlayın..Dilerseniz yazınıza linkler,resimler ve yazı tagları ekleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.. Yazınızı blogunuza postalamak için yukarıdan ”Publish” butonuna tıklamanız yeterli olucak..

Postaladığınız mesajlarınızı Recent post Bölümü altında görebilirsiniz ve gerekli düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.Blogunuz için gerekli düzenlemeleri ”Weblog” butonuna tıklayarak ayarlayabilirsiniz..”View” menusu altında da gönedereceğiniz mesajın HTML ayarlarını veya yazıyı göndermeden önce blogunuzda nasıl duracağını önizleme yaparak görebilirsiniz..

http://rapidshare.com/files/28176442/Windows_Live_Writer.rar

Alıntıdır

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...