Jump to content

Hal.dll dosyası durup dururken silindi ve pc açılmadı


crazy_pretty_murat

Recommended Posts

Selam.

Benim pc geçen durup dururken hal.dll dosyasını silmiş ve pc açılmıyodu.Yani bilgisayarı açıyorum diyorki

\root\system32/hal.dll dosyası eksik yada bozuk olduğundan windows açılamadı diyordu.Bende bilgilerimi diğer hdd ye atıp format attım.Bu olay iki kere geldi başıma.Akşam çalışıyo sabah açtığımda hal.dll dosyası silinmiş pc açılmıyo dediğim gibi 2 kere başıa geldi bu olay.Nasıl silinir durup dururke,Bunun sebebini merak ediyorum bileniniz varmı ??

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

sistemi hirenboot cd ile aç. file manager'sten volkov commandere gel. chkdsk çalıştırayımmı dediği zaman okey de. tarayıp düzeltecektir sistemi.

Bu hata pcyi fişten çekince veya pc doğru olarak kapanmadığında diskin bozulması sonucunda oluşuyor. Bozulan disk okunamayınca o hatayı veriyor.

Link to comment
Share on other sites

Evet :D arasıra yapıyorum bunu.Acil işlerim olduğu zaman.Bundan sonra daha tedbirli olurum bu konuda.Herneyse bilgilerin için çok teşekkürler.

acele işin olduğunda pc yi kısa yoldankapamak istiyorsan başt çubuğuna sağ tıkla ve görev yöneticisini seç onun üst tarafında yer alan pc kapat komutuna tıklarken Ctrl tuşunuda basılı tutarsan bilgisayarın en fazla 3-5 sn içinde kapandığını görürsün ok :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...