Jump to content

Mevlana Yılı’nda sufi dansı atölyesi


mavikiz

Recommended Posts

2007 UNESCO Dünya Mevlana Yılı’nda Dancentrum Dans Portalı, başlangıç seviyesindeki katılımcılara yönelik sufi dansı atölyesi düzenliyor.

268835.jpg

12-14 Temmuz 2oo7 tarihlerinde Viyana’da yaşayan dansçı/koreograf Ziya Azazi eğitmenlik yapacağı atölye 3 gün toplam 9 saatlik bir çalışmayı kapsayacak.

Atölye çalışması, batı ile doğuyu, çağdaş dans ile klasik ve törensel sufi dansının sentezi niteliğinde. Klasik derviş dönüşü temel alınarak, doğaçlama teknikleri ile zenginleştirilecek.

Derslerin ilk bölümünde ısınma sürecinde gerçekleştirilecek çalışmalar esneme ve değişik seviyelerde doğaçlama olacak. İkinci bölümde ise değişik formlarda dönme denemelerine dönüşecek.

268836.jpg

Yatay ve dikey düzlemlerde basit hareket serileri oluşturmayı, ardından da bu serileri tekrar ederek katılımcıların fiziksel ve ruhsal sınırlarını zorlamaya gayret edilecek. Katılımcılar atölye esnasında Ziya Azazi’nin özel etekleri ile dansedecek.

Ziya Azazi, bu atölye çalışmasını Amsterdam, Hamburg, İstanbul, Paris, Torino, Viyana, Bogota, Caracas ve San Paulo’da çeşitli etkinliklerde sunuyor.

(ntvmsnbc)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...