Jump to content

Yaşar Kemal’in Teneke’si İtalyanca opera


mavikiz

Recommended Posts

İtalya’nın ünlü La Scala Tiyatrosu, 22 Eylül’de Yaşar Kemal’in ‘Teneke’ adlı yapıtından uyarlanan operaya ev sahipligi yapacak. La Scala’da yedi kez sahnelenecek olan operanın biletleri, 20 Temmuz’dan itibaren satışa sunulacak.

İtalya’nın Milano kentindeki ünlü La Scala Tiyatrosu, eylül ayında Yaşar Kemal’in ‘Teneke’ adlı romanından uyarlanan operaya ev sahipliği yapacak.

La Scala Tiyatrosu’nun resmi internet sayfasındaki bilgilere göre, hikayeyi uyarlama işlemi ünlü İtalyan bestecilerden Fabio Vecchi tarafından üstlenilen operanın seyirciyle ilk randevusu, 22 Eylül olarak belirlendi.

Sonuncusu 4 Ekim’de olmak üzere toplam 7 kez sahnelenecek operanın biletleri, 20 Temmuz’da satışa sunulacak.

La Scala’da sahnelenecek “Teneke”nin rejisörlüğünü Ermanno Olmi, dekor ve kostüm çalışmalarını ise Arnaldo Pomodoro yapacak.

‘Teneke’, Yaşar Kemal’in İtalyancaya çevrilmiş olan yapıtları arasında yer alıyor. Yazarın İtalyancaya ilk kez 1997’de Antonella Passaro tarafından, orijinal ismi korunarak çevrilen roman, Vecchi’nin uyarlamasıyla bu kez opera seyircisiyle de buluşmuş olacak.

Yaşar Kemal’in Çukurova’daki çeltik ağalarının halk üzerindeki baskılarını ve halkın maruz kaldığı sıkıntıları konu alan ‘Teneke’ adlı yapıtı, operaya uyarlanarak daha önce yaklaşık bir yıl boyunca İsveç’in Göteburg Tiyatrosu’nda, ardından da Bakırköy Devlet Tiyatroları’nda sahnelenmişti.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...