Jump to content

Fazıl Say Aspendos'ta Konser Verdi


mavikiz

Recommended Posts

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün bu yıl Anadolu Ateşi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiği 14. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, antik tiyatroda ilgiyle izlenen gösterilerle sürüyor.

Festival kapsamında ünlü piyanist Fazıl Say, Antalya Devlet Opera ve Balesi ve Korosu eşliğinde bir konser verdi. Konserde Say, "Anadolu'nun Sessizliği" adlı konçertosuyla "Nazım" ve "Kumru" adlı baladlarını seslendirdi.

aspendos_fazil_say_b.jpg

Orkestra ayrıca, Şef Gürer Aykal yönetiminde Beethoven'ın "Egmont Uvertür" ve "Korolu Fantazi" adlı eserleri de sanatseverlerin beğenisine sundu. Şef Aykal'ın ilk kez bir opera orkestrasını yönettiği konseri çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever ilgiyle izledi.

Festival, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 26 Haziran tarihinde sergileyeceği, Carl Orff'un ünlü eseri "Carmina Burana" ile sürecek.

Konser Sırasında Film Çekimi Yapıldı

tarik_akan.jpg

Öte yandan, Fazıl Say'ın konseri sırasında, senaryosunu Tarık Akan ve Ziya Öztan'ın birlikte yazdığı ve genç bir piyanistin ihtilal yıllarındaki yaşam hikayesinin anlatıldığı "Kara Toprak" filminin jeneriği çekildi.

Konser sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan filmin yönetmeni Tarık Akan, yaklaşık 1 milyon dolarlık bütçesi bulunan filmin, Ağustos ayının ilk haftası çekimlerine başlanacağını söyledi.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...