Jump to content

Orta Asya'daki Türk Piramitleri


mavikiz

Recommended Posts

İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin’e yardım malzemesi ******üren C–54 uçağı pilotunun, Xian şehrinin 100 km. uzağında Qin Ling Shan dağlarında çekmiş olduğu Büyük Beyaz Piramidin fotoğrafı 1957 yılında Life dergisi tarafından yayımlanmıştır.

2sayi_9_1.jpg

Büyük Beyaz Piramit, Eyfel kulesi yüksekliğine varan boyu ile 300 metreye kadar ulaşıyor. Diğer piramitler ise bu piramidin etrafında ve ona yakın bölgelerde. Yakın bir tarihte bölgeye giden araştırmacı Hartwig Hausdorf burada çekmiş olduğu fotoğrafların az bir kısmını kamuoyunun bilgisine sunmuştur.

Piramitlerin M.Ö. 2500’ler civarında inşa edildiği ileri sürülse de, bunun daha eskilere gidebileceği düşüncesindeyiz.

Bu piramitlerin kimler tarafından yapıldığına gelince; Çin tarihinin M.Ö.1700’lerde başladığı bilinir. Ön-Türklerin Çin topraklarında M.Ö.3000’li yıllardan evvel kurmuş oldukları devlet, bu piramitlerin atalarımız tarafından yapıldığını kanıtlar niteliktedir. Esasında bu gibi örneklerin yeni tarih anlayışının ortaya çıkmasına yardımcı olacağına emin olabiliriz.

Bilgi için, araştırmacı-yazar Haluk Tarcan’ın “Tarihin Başladığı Ön-Türk Uygarlığı: Resmi Tarihin Çöküşü” isimli kitabından yararlanabilirsiniz.

İşte, Ön-Türkler tarafından yapıldığı belirtilen piramitler:

2sayi_9_2.jpg

2sayi_9_3.jpg

2sayi_9_4.jpg

2sayi_9_5.jpg

2sayi_9_6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...