Jump to content

Ankara kalesinin kapalı burcu açılıyor


tarihogretmeni

Recommended Posts

66467.jpg

Ankara Kalesi Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen Kale Festivali’nde yarın, kalenin kullanılmayan ve en yüksek burcu olan Akkale protokole özel konserle açılacak.

978 metre yüksekteki Akkale burçlarından panoramik Ankara seyri yapılabilmesi için de çalışmalar sürüyor.

Ankara Kalesi Festivali kapsamında, kalenin kullanılmayan burcu özel izinle açılıyor. Kalenin en yüksek burcu Akkale’deki özel organizasyonla VİP konuklara Ankara tarihinden kesitler sunulması ve kalenin yeniden hak ettiği değere kavuşması amaçlanıyor. Konukları tarihte gezintiye çıkaracak müzik grubu ise “Ankara Kalesi gibi Galatlar’dan gelen” Ortaçağ müzikleriyle ünlü Ensemble Galatia adlı topluluk.

GALATLAR HEM ANKARAYA HEM ONLARA ADINI VERDİ

Ensemble Galatia, Türkiye’nin ortaçağ müziği yapan tek topluluğu. Ankaralı grup, arşivlerden ulaştığı Ortaçağ şarkılarını, elyazmalarından yola çıkarak çizilmiş planlarla yapılan “Ortaçağ enstrümanları” ile seslendiriyor. Galatia, repertuarındaki 10’uncu ve 16’ncı yüzyıl şarkılarını ilk söylendiği biçimiyle yorumlarken, ezgileri yaratan öyküleri de dinleyicine anlatıyor. Grup adını, Ankara Kalesini kuran ve bölgeye Ankira adını veren Kelt kavmi Galatlar’dan alıyor.

Türk bayrağının dalgalandığı ve bazı tarihi eserleri de barındıran Akkale’den, festival süresince Ankaralıların kontrollü biçimde manzara izleyebilmesi için çalışmalar sürüyor.

anka / haber7

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...