Jump to content

id Software'den yeni nesil 3D oyun motoru: id Tech 5


djmaster

Recommended Posts

Quake oyununun yaratıcısı id Software’in 3D oyun motorlarının arkasındaki isim John Carmack, oyun programlamacılını bırakarak uzay çalışmlarına yönelmişti. Apple’ın Worldwide Developers 2007 konferansında yeni nesil 3D oyun motoruyla tekrardan karşımıza çıkan Carmack, oyun endüstrisini sevindireceğe benziyor.

id Tech 5 adı verilen yeni nesil motor, idGames’in geçmişte iç yapılarda kullandığı motorlardan bir hayli farklılık sunuyor. Carmack konferansta paylaştığı demodaki yolu kastederek “Bu yolda 20GB doku kullanıldı ve çevredeki her bir doku benzersiz dokulardan oluşmakta. İsterseniz oyunda hiçbir etki yaratmadan tepenin rengini değiştirebileceğiniz gibi kayalara istediğiniz ismi yazabilirsiniz.” dedi.

Yeni oyun motoru Mac, PC, PS3 ve Xbox 360 oyunlarında kullanılabilecek. Eğer Carmack iddia ettiğine gerçekleştirebilirse daha gerçekçi oyunlar bizleri bekliyor olacak.

(alıntıdır)

eger bence bu hakikaten gerceklesirse ilerde muhtesem oyunlar bizleri bekleyecek...

Bu gercektende PC oyun dunyası icin son derece onemli bir adım olacak.

Link to comment
Share on other sites

Dün yapılan bi sovda John Carmack en son teknoloji demosunu sundu. Oldukça geniş bir alanda Motorstorm'a aşırı benzeyen bu demoyu

bu adresten ilgiyle izleyeceginizden eminim... (kendi yaptıgı acıklamasıdır)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...