Jump to content

Googlenin Panoramik Resim Sırrı Ortaya cıktı !


fzkdevil

Recommended Posts

streetviewcameragv1.jpg

Google geçtiğimiz günlerde Street View uygulamasını kullanıma açtı, ortalık hala durulmadı. Google'ın o resimleri nasıl çektiğini merak edenler için iyi haber, artık sırrı biliyoruz; 11 adet fotoğrafı aynı anda çekebilen bir kamera.

Google, bu fotoğrafları çekebilmek için Immersive Media şirketinin özel tasarımı olan bu kamerayı kullanıyor. Kamera aynı anda yüksek çozünürlüklü 11 adet fotoğrafı çekip panaromik olarak birleştirebiliyor. Ayrıca çevreden gelen tüm sesleri de kaydedebilen kamera, büyük kapasiteli harddisklere bağlı. Kamera bir aracın üzerine monte edilmiş, sağ tarafta bu aracı görebilirsiniz.

Panaromik resimler yapmak zor ve zahmetli bir iş. Çoğunlukla sabit bir platformdan üç ayak ile hassas bir şekilde çekilmiş fotoğrafların çeşitli yazılımlar ile birleştirilmesi gerekiyor. Ancak 360 derecelik panaromik görüntüler hazırlamak daha da zor, şimdiye kadar ancak mekanların içini gösterebilmek için özel olarak hazırlanan bı görüntüler, Street View uygulamasının tamamında kullanılıyor.

Kameraya İlgi duyanlar içinse bir demo hazırlanmış ilgilenenler için

http://immersivemedia.com/demo/video.html[/CODE]

(Alıntı)

[/left]

[/center]

Link to comment
Share on other sites

birde bu linke gözatın derim google halt etmiş

Please register to see this content.

bunu biliyorum hepsini babam bilgisayarına indirmiş 3d panoramik screensaver harika bişey işte bu cihaz onu yapan donanım ve yazılıma sahip cihazmış vassago nun verdiği linkten bi tane dosya indirip kurcalayın hakikatten takdire şayan bişey

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...