Jump to content

Béjart, Rumi anısına İstanbul’da


mavikiz

Recommended Posts

Dünyanın en tanınmış dans topluluklarından Béjart Ballet Lausanne, HSBC Özel Bankacılık sponsorluğunda, 2007 Mevlânâ Yılı kapsamında üç özel gösteri için İstanbul’a geliyor. Bu müthiş dans gösterisini kaçırmak istemeyenler ellerini çabuk tutsun, biletler tükenmek üzere!

267689.jpg

Béjart Ballet Lausanne gösterileri 15 Haziran Cuma ve 16 Haziran Cumartesi günleri saat 20.30’da, 17 Haziran Pazar günü ise saat 16.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Béjart Ballet Lausanne’ın İstanbul gösterisi iki ayrı bölümden oluşuyor. Béjart’ın 50 yıllık kariyerinin bir retrospektifi olarak nitelendirilen “The Best of Maurice Béjart: Aşk ve Dans” adlı ilk bölümde Romeo ve Juliet’ten, Wien Wien, Brel ve Barbara ve Yedi Yunan Dansı’na kadar farklı müzikal ve koreografik tatlar birlikte sunulacak.

Gösterinin ikinci bölümü ise doğumunun 800. yılında tüm dünyada kutlanan 2007 Mevlânâ Yılı için Maurice Bejart tarafından özel olarak kurgulanan “Rumi: Dua ve Dans”. Béjart’ın büyük bir gizlilikle hazırladığı Rumi koreografisiyle ilgili tek bilgi beş bölümden oluşan “Piramid el Nour ve Gülistan”, ya da “Gül Bahçesi” eserlerinin yeniden kurgulandığı. Müziklerinin Kudsi Erguner’in yaptığı “Rumi: “Dua ve Dans”,

dansseverler için özel bir sürpriz olacak.

Béjart Ballet Lausanne, 1988 yılında 16. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında İstanbul’a gelmiş ve sahneledikleri Kantat, Bahar Ayini, Mefisto Valsi ve Bolero adlı eserleriyle İstanbullu seyircilerin büyük beğenisini toplamıştı.

Béjart Ballet Lausanne gösterilerine medya sponsoru olarak NTV ve Radikal Gazetesi destek veriyor.

Biletler AKM gişesinden, Biletix Çağrı Merkezi (216) 556 98 00, www.biletix.com ve Biletix satış noktaları üzerinden temin edilebilir.

(NTVMSNBC)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...