Jump to content

ÖSS ile ilgili 16 önemli uyarı


BrightBlade

Recommended Posts

ÖSS en sert ve en keskin yaşam virajı. Savrulanlar, güvenle dönenler ve virajda kalakalanlar. Çok acımasız bir sınav. 3 saat 15'lık bir zaman diliminde sizden tüm hayatınızı etkileyecek bir performans bekleniyor. Telafisi var ama a da gençliğinizin 1 yılını ******ürüyor.

İşte sınavla ilgili 16 uyarı:

1- İlk iş cumartesi günü erkenden kalkmak. Eğer sabah 9-10'a kadar uyursanız akşam uyuyamama veya geç uyuma tehlikesi sizi bekliyor olacak. Evet, saat 8'de kalkmış olmalısınız ki akşam kendinizi sınav heyecanından kurtarıp rahatça uyuyabilesiniz. Yatış saati çok erken de olmamalı. Çünkü 5'te uyanıp sonra da uyuyamazsanız krize girersiniz. İdeal saat: 22.00

2- Cumartesi günü kesinlikle yoğun bir çalışma temposu olmamalı. Boş durmanın da yararı yok. Ezber tabanlı derslere ait notlara göz atabilirsiniz. Örneğin biyoloji, tarih..

3- Sınava gireceğiniz yeri hala görmediyseniz bugün mutlaka gidip görmelisiniz.

4- Cumartesi akşam yemeği hafif olmalı. Salata ve yoğurt mutlaka olmalı. Hazmı güç yemekler gece dinlenebilmenizi engeller. Yeme işi geç vakte kalmamalı.

5- Cumartesi akşamı bilinçaltınızı karıştıracak, gürültülü, şiddet içerikli filmler (Özellikle korku) seyretmemelisiniz.

6- Sınava ******üreceğiniz her şey (Belgeler, kurşun kalem 2 adet, silgi, kalem açacağı, saat, peçete, su ve çikolata) akşamdan hazırlanmış, aynı yere bırakılmış olmalı.

7- Sabah kalktığınızda mutlaka ılık suyla duş alın.

8- Hafif bir kahvaltı yapın. Çok çay içmeyin. Kahve içilebilir. Portakal suyu veya 1 bardak süt sıvı olarak önemli. Fazla sıvı almamaya dikkat!

9- Hiçbir zaman pazar bile olsa trafiğe güven olmaz. Bir trafik kazası en işlek caddeyi bile uzun süre felç edebiliyor. Sınavdan yarım saat önce orda bulunmanın bir zararı yok. Çok da erken gitmenin yararı yok. Yer ve zaman önemli.

10- Sınava girdiğinizde verilen cevap kâğıdının size ait olup olmadığını, sözel-sayısal vs hepsini kontrol etmelisiniz. Kitapçık türünü işaretlemeye dikkat!

11- Sınavın en büyük kâbusu "heyecan". Ama gözünüzde büyütmeyin. Çözmeye başladığınız ilk bir kaç soruyu bitirmeden heyecanın kaybolup gittiğini göreceksiniz.

12- En büyük sorun öncesince çok çalıştığınız bir konuyla ilgili çıkan soruya "Nasıl yapamam!" şaşkınlığıyla bazen 10 dakikanızı harcamanızdır. Çözüm için biraz uğraşın ama zorlanıyorsanız kenarına işaret koyup sonraya bırakın.

13- Cevaplarınızı üşenmeden teker teker işaretleyin. İşaretlemeyi sona bırakıp toptan işaretlemeye kalkanlar cevapları kaydırabilmekteler.

14- Sınavdaki en konsantrasyon gerektiren soru türü paragraf sorularıdır. Koca bir paragrafı zihninizde yoğurmanız gerekir. Ayrıca cevap seçeneklerini de toplasanız bir paragraf eder. O nedenle

a. Paragraf sorularında önce soru cümlesini okuyun. b.Arka arkaya en fazla 5-6 paragraf sorusu çözün. Fazlasında dikkatinizi kaybedip hata yaparsınız. c. Paragraf sorularını sınav sonuna bırakmayın. Çıkanların gürültüsü, sizin zihni yorgunluğunuz paragrafı kavramanızı zorlaştırır. Uygun zaman sınavın ortası.

15. Sınav süresini son dakikasına kadar kullanın. Bir yanlış sorunuzu fark etmeniz veya yeni bir soru çözmeniz hayat ve mesleğinizi değiştirebilir. Saatinizi sıranıza koyun ve süreyi ara sıra kontrol edin.

16- Sınav çıkışında en çok işitilen cümle "A! Ben nasıl o kolay soruyu görmedim!"dir. Sınavın son 15 dakikasını genel taramaya ayırın.

Sınav çıkışında kendinizi başarılı buluyorsanız problem yok. Yoksa sınav kötü gittiyse moralinizi bozmayın. Liseler 4 yıla çıktığı için gelecek yıl üniversite kontenjanları aynı olacak ama giren öğrenci sayısı azalacak. Yani gelecek yıl mezun ÖSS adaylarının bayram yılı.

Günsel GÜNHAN internethaber

Sınava Girecek Herkese TNCTR Ailesi Olarak Başarılar Diliyoruz!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...